radik81 29.04.2017 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Możesz powiedzieć coś na temat samego palnika? Jak oceniasz jego pracę?Czy to konstrukcja jak w zwykłym Sztokerze? Jak doprowadzone jest tam powietrze wtórne?Czy w konstrukcji jest osuszanie zasobnika paliwa (kompensacja ciśnień )? Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez radik81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faral1977 07.08.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2017 Witam mam pytanie jak głośno pracuje ten piec ,chodzi mi dmuchawa i podajnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 08.08.2017 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 Jest cichy.Słychać odgłos chrupania groszku przechodzącego przez ślimak i delikatne pykanie dmuchawy.U mnie stoi w kotłowni w piwnicy ale przy otwartych drzwiach w mieszkaniu wyżej nic a nic nie słychać jego pracy.A pracuje non stop cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 08.08.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Sztokery pracują cicho Nowe modele Sztoker+ 12 oraz Sztoker+ 24 wpisane są od dłuższego czasu na małopolską listę kotłów na dotacje, co oznacza,że oprócz spełniania najwyższej klasy V-ej wg normy pn-en 303-5:2012 spełniaja także wymagania ekoprojektu, który ma wejść w życie po 2020r. Ekoprojekt jest od 30.03.2017 Sztoker+ 12 ma kompaktowe wymiary (wys 100cm, szer.48cm, głęb.115cm), wyceniony przez producenta na kwote detaliczną brutto 6765zł jak za model spełniający klase V-tą i posiadający zaświadczenie od ekoprojketu cena jest bardzo atrakcyjna Wyposazony w nowy model sterownika cobra-II (3pompy,zawór, obsługa modułów rozszerzeń) a wygląda tak Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
david2345678 19.08.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 witam mam pytanie jaki jest najnowszy soft do sterownika cobra bo ja mam wersje vA.33p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 19.08.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Masz najnowszy.Nowszego do starej Cobry nie ma.Na stronie EM nie ma żadnego softu do pobrania. Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez rafaln1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
david2345678 19.08.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 a co jest lepsze zawór czerto drogowy czy trzy drogowy obecnie nie mam zadnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
david2345678 19.08.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 grzeje tylko C.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
david2345678 19.08.2017 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 ma byc z siłownikiem czy wystarczy ręczne sterowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cody_007 21.08.2017 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) ma byc z siłownikiem czy wystarczy ręczne sterowanie Jeśli do cobry chcesz dołożyć zawór 4 drogowy to musisz kupić moduł aligator - to on steruje zaworem 3 i 4 drogowym . Czasy manualne chyba mamy już za sobą więc tylko z siłownikiem . Osobiście mam bez siłownika ( leży w szufladzie bo nie ma aligatora ) . U mnie jest bo jest , do ogrzania domu wystarcza cykliczne załączanie pompy na 2 min. co 20 min. - jak większe mrozy to skracam do 15 min. Jeśli kupię aligatora np. z demontażu to siłownik podłączę i sprawdzę czy są z tego jakieś oszczędności . Obecnie szukam groszku i zastanawiam się nad STABEK a OGIEŃ oba ruskie i podobna cena ale jeden ma granulację 8-25 a drugi 10-25 , 8-25 ma mniej popiołu od 10-25 , 8-25 ma mniej siarki , są filmy jak się oba spalają i wszystko wskazuje , że 8-25 lepszy bo nie szlakuje . Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez cody_007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faral1977 03.09.2017 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 Jeśli do cobry chcesz dołożyć zawór 4 drogowy to musisz kupić moduł aligator - to on steruje zaworem 3 i 4 drogowym . Czasy manualne chyba mamy już za sobą więc tylko z siłownikiem . Osobiście mam bez siłownika ( leży w szufladzie bo nie ma aligatora ) . U mnie jest bo jest , do ogrzania domu wystarcza cykliczne załączanie pompy na 2 min. co 20 min. - jak większe mrozy to skracam do 15 min. Jeśli kupię aligatora np. z demontażu to siłownik podłączę i sprawdzę czy są z tego jakieś oszczędności . Obecnie szukam groszku i zastanawiam się nad STABEK a OGIEŃ oba ruskie i podobna cena ale jeden ma granulację 8-25 a drugi 10-25 , 8-25 ma mniej popiołu od 10-25 , 8-25 ma mniej siarki , są filmy jak się oba spalają i wszystko wskazuje , że 8-25 lepszy bo nie szlakuje . W sztokerze 12kw nie trzeba już nic dokupywać bo moduł jest w standardzie , Właśnie się zdecydowałem i kupuję bo to chyba najlepszy wybór za rozsądne pieniądze jak na ekoprojekt. mam nadzieję że będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radik81 04.09.2017 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Czekamy na opinię i "relacje " z pracy Sztokera+12kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 04.09.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Trochę już Sztokerów + 12kw i 24kW z ecodesignem pojechało Konstrukcja Sztoker+12kW jest na tyle fajna,że inny duży producent ja kupił i produkuje pod swoją nazwą w swoich kolorach w dwóch poziomach wyposażenia w sterownikiW liście w małopolsce masz:oryginalne Sztoker+ 12kw oraz 24kWmasz też Termo-Tech Eco Logic 5+ o mocy 12kW oraz pod inna nazwa z innym sterem Herkules 5+ o mocy 12kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 04.09.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 A ja w takiej samej ekstazie czekam na pojawienie się softu na pierwszą Cobre na stronie E-M bo na razie nic nie ma.Ale pewnie szykuje się prawdziwa petarda, sofcik będzie jak marzenie.A może nawet alarm o wygaszeniu będzie w końcu działał jak trzeba a nie jak mu się "zachce" czyli prawie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davidv88 07.09.2017 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Pisałem do firmy EM i dostałem soft A33_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
davidv88 09.09.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Jaka grubość snura do dzwiczek sztoker 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA1979 20.09.2017 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 czy da się wyłączyć ten sygnał (piszczenie) jak na piecu spadnie poniżej 36?? Jeżeli tak to jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaln1 20.09.2017 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Nie da się.Ciesz się, że w ogóle działa u Ciebie alarm o wygaszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmaciej 27.09.2017 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 No cóż .... wygląda na to, że moja przygoda ze Sztokerem się skończyła.Wczoraj wieczorem zwabiły mnie do kotłowni dziwne odgłosy i okazało się, że wentylator tłoczy wodę zamiast powietrza. Cały kanał powietrzny jest zalany wodą, która zaczęłą się lać z jakiejś dziury na palenisko.Tydzień temu udało mi się załatać przepaloną blachę dna paleniska, piec pochodził sobie kilka dni i szlag go trafił.W sumie patrząc na moje kilkuletnie zmagania z tym urządzeniem to jednak porażka .. wytrzymał tylko 4 sezony grzewcze.Jak działał to w domu miałem ciepło i był w zasadzie "bezobsługowy" - w stopniu jak dla mnie do przyjęcia. Głównym problemem było masakryczne syfienie się pieca. Trzeba było go czyścić co najmniej raz na tydzień. No i jak się okazało trwałość .... nie do przyjęcia. Piec jest pierwszej generacji, w następnych modelach poprawiono kilka rozwiązań ale co mi z tego - mogę mieć wątpliwą satysfakcję z bycia dawcą feedbacku dla producenta (trochę pisałem na tym forum). Niestety nie doczekałem gazu (ma być w okolicy w przyszłym roku) i teraz muszę na szybko coś kupić (pellet?) albo się wyprowadzić. Niech to szlag ... nie tak to miało być .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 27.09.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Wmaciej zadzwoń do Komiz, powiedz jaka sytuacja, może Ci zaproponują ten w V-ej klasie z dobrym rabatem - ten Sztoker+12kW ************Jak szukasz czegoś na szybko są dostępne jeszcze modele ze stanowiska badawczego, pewnie za logiczne pieniążkiKojarzę,że któryś ma lekko wgnieciona przy demontażu izolację i bodajże kosz montowany z lewej stronyJakby co -możesz napisac na priva i zobaczę dokładnie co zostało z badań wstępnych za mniejszą kasę Edytowane 27 Września 2017 przez Jarecki79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts