Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZTOKER 25 prosze o uwagi i opinie

michalz2x

Recommended Posts

Teraz mam inny problem dużo pada deszczu i mam mokry komin nie potrafię go wygrzać. radze sobie wkładając do pieca klocek z drzewem wtedy jakby przepalam komin bo mokry komin tez utrudnia wymianę spalin.

Jak masz możliwość, to daszek zamontuj. Tylko prosty, bo pod tymi wypukłymi spada ciśnienie jak wieje.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

Mam zapytanie czy ktoś spotkał się z taką sytuacją jak na zdjęciach a mianowicie wczoraj zajrzałem do kotłowni a tam siwo pod wentylatorem drobno zmielony węgiel a z tyły spod blachy wydobywa się dym czy to jakaś nieszczelność czy podajnik jest uszkodzony . Po wyczyszczeniu pieca i dokręceniu śrub na razie jest ok ale obawiam się czy nie ma jakiegoś pęknięcia.WP_20171129_18_32_29_Pro.jpgWP_20171129_18_30_37_Pro.jpgWP_20171129_18_31_02_Pro.jpg

witam

Mam zapytanie czy ktoś spotkał się z taką sytuacją jak na zdjęciach a mianowicie wczoraj zajrzałem do kotłowni a tam siwo pod wentylatorem drobno zmielony węgiel a z tyły spod blachy wydobywa się dym czy to jakaś nieszczelność czy podajnik jest uszkodzony . Po wyczyszczeniu pieca i dokręceniu śrub na razie jest ok ale obawiam się czy nie ma jakiegoś pęknięcia.[ATTACH=CONFIG]402059[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]402060[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]402061[/ATTACH]

To kurz i opad drobnicy z poluzowanej rury podajnika - napisałeś , że dociągnąłeś śruby i ok .

Edytowane przez cody_007

Witam wszystkich użytkowników.

Bardzo proszę o pomoc!

Posiadam Sztokera 25 z 2011 roku ze sterownikiem Puma

Po udanej jakby się mogło wydawać ("UPGRADING........SUCCESS" ) aktualizacji softu, gdy włączam zasilanie na sterowniku pojawia się strona startowa a po chwili tylko pozioma linia i ciągły sygnał. Przed aktualizacją wszystko działało idealnie.

Czy można to jakoś naprawić, ewentualnie przywrócić ustawienia fabryczne?

Jeszcze raz bardzo proszę o Waszą pomoc!!!

spróbuj usunąć soft ze sterownika i sformatować go

tylko nie rób tego przy pomocy Windowsa nowszego niż 7- nowsze ładują dodatkowy plik i potem brakuje pamieci na soft

po formacie wrzuć ponownie soft do stera i powinno działać

możesz też podzielić operacje na 2 części

1- usunięcie softu i ponowna instalacja

a jak nie pomoże to:

2- usunięcie, format, instalacja

spróbuj usunąć soft ze sterownika i sformatować go

tylko nie rób tego przy pomocy Windowsa nowszego niż 7- nowsze ładują dodatkowy plik i potem brakuje pamieci na soft

po formacie wrzuć ponownie soft do stera i powinno działać

możesz też podzielić operacje na 2 części

1- usunięcie softu i ponowna instalacja

a jak nie pomoże to:

2- usunięcie, format, instalacja

Dzięki za instrukcje, prubowałem na różne sposoby ale niestety ciągle to samo IMG_20171130_203232a.jpgIMG_20171130_203320a.jpgIMG_20171130_203322a.jpg

a może mam wadliwy soft, gdzie mogę znaleźć inne wersje? , ten który wgrywałem znalazłem tu

http://karoka.eu/kategoria,12/sterowniki-firma-elektromiz

IMG_20171130_203232a.jpg

IMG_20171130_203320a.jpg

IMG_20171130_203322a.jpg

Witam ponownie.

Czy ktoś na forum może mi podpowiedzieć do kogo mam się zwrócić w sprawie jakiegoś sprawdzonego softu do sterownika Puma?

Pisałem w tej sprawie do [email protected] ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem jak mój, że po wgraniu softu sterownik się uruchamia a za chwile się całkowicie zawiesza?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i rady.

Witam ponownie.

Czy ktoś na forum może mi podpowiedzieć do kogo mam się zwrócić w sprawie jakiegoś sprawdzonego softu do sterownika Puma?

Pisałem w tej sprawie do [email protected] ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem jak mój, że po wgraniu softu sterownik się uruchamia a za chwile się całkowicie zawiesza?

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i rady.

może Wlodek_PID coś podpowie...

Witam wszystkich użytkowników.

Bardzo proszę o pomoc!

Posiadam Sztokera 25 z 2011 roku ze sterownikiem Puma

Po udanej jakby się mogło wydawać ("UPGRADING........SUCCESS" ) aktualizacji softu, gdy włączam zasilanie na sterowniku pojawia się strona startowa a po chwili tylko pozioma linia i ciągły sygnał. Przed aktualizacją wszystko działało idealnie.

Czy można to jakoś naprawić, ewentualnie przywrócić ustawienia fabryczne?

Jeszcze raz bardzo proszę o Waszą pomoc!!!

Czy przypadkiem nie wgrałeś softu cobry do pumy ? Czy jak wklejasz soft ten co był to ok , czy jest tak samo ?

PS. Zawsze rób kopię !

Ja używam tego co było od nowości (rok 2015) czyli A33p.

Najnowszy jest v12_A33s ale pod względem użytkowym kompletnie niczym się nie różni, kiedyś go sprawdzałem i dopytywałem o zmiany ludków z E-M.

Wszystko działa cacy tylko z jednym standardowym problemem, który jest w każdym cobrowym sofcie a który nie dociera do ludzi z elektromizu (bo oni jak zwykle wiedzą lepiej).

Problem jest taki że alarm o wygaszeniu działa sobie jak mu się zechce ale na szczęście od dawien dawna kocioł mi nie wygasa.

Jak chcesz to podeśle Ci A33s bo mam go na kompie.

A przy okazji... ciekawe dlaczego nie udostępniają softów na stronie tylko trzeba walić do nich z mejlem.

Czy przypadkiem nie wgrałeś softu cobry do pumy ? Czy jak wklejasz soft ten co był to ok , czy jest tak samo ?

PS. Zawsze rób kopię !

Soft ściągnąłem z tej stronki:

http://karoka.eu/kategoria,12/sterowniki-firma-elektromiz ,

, jest dodany pod sterownikiem Pumy, więc nie sądzę żeby był niewłaściwy, chyba że mam jakąś starszą wersję sterownika która go nie obsługuje pobrany soft to:

-v7_A20m_WEGIEL_BIO a namoim sterowniku jest oznaczenie : 6.A20m

Wiem że powinienem najpierw zrobić kopię starej wersji, ale niestety wpadłem na dopiero po czasie:(

Puma zmieniała się pod względem budowy w czasie.

Może być tak,że soft, który próbowałeś wgrać do starszej pumy nie pasuje

Wgraj na nowo ten, który miałeś wcześniej a jak nie zrobiłeś kopii...

Dzwoń jutro do komiz, napisz,że masz sztokera z puma z 2011 i poproś p.Artura o soft

napisz pod [email protected]