timon120777 18.08.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 jak nie wygasł to nie wygaśnieon w trybie podtrzymania robi delikatne przedmuchy co kilka kilkanaście minut w zależności od ustawionej mocy minimalnej. dmucha zatem częściej niż podaje więc ręczne przedmuchy raczej zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 19.08.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 No i hula sobie na razie, zobaczymy jak będzie dalej... w sumie muszę potestować mieszanie opału, bo mam jeszcze tone miału, a szkoda wyrzucać...Pytanko jeszcze jedno, w opisie jest info o trybach pracy pomp, jest płynny i skokowy, no i notka, że posiadając pomy energooszczędne warto przełączyć w tryb skokowy. Ja posiadam obie WILO YONOS, czy coś się poprawi (żywotnośc, jakość) jak będę miał na skokowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 19.08.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 chodzi o to że w trybie płynnym sterownik obniża prędkość pracy pomp- u ciebie robią to same pompy więc dodatkowe obniżenie ze strony sterownika może im zaszkodzić dlatego tryb skokowy dla pomp energooszczędnych/adaptacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 19.08.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 sorka, bo myślałem, że te moje są energooszczędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 19.08.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 sorka, bo myślałem, że te moje są energooszczędne zwą różnie i tak i siak- temat nie na ten wątek w każdym razie dla nich ustawić należy skokową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 19.08.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Może nawijam ciągle na okrągło... ale naprawdę jestem zadowolony z zakupu, wiem, że sama CWU to jeszcze nie wszystko... Dziś sprawdzałem popiół, wszytsko ładnie dopalone, taki pyłek, trochę grudek, ale to jeszcze początkowe co mi 2 razy zgasł, pewnie żar mi wysunał... piecyk wg zaleceń tu na forum pyka od soboty bez wygaszenia... Mam nadzieję, że problemów żadnych nie będzie Ktoś korzysta z przeglądów serwisowych? Niby koszt 100-120 zł, ale GW przedłużona na 5 lat, ale pewnie na sam kocioł a nie podzespoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.08.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Tak, na kocioł, reszta dwa lata tak jak we wszystkich kotłach.Zajmuję się przeglądami na swoim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saaw 20.08.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Cześć. Po uprzednim sezonie (nie używam kotła latem) pękła mi jedna płyta deflektora a druga jest już tak wykrzywiona że za chwilę pęknie. Gdzie można najszybciej kupić nowe i ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 20.08.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Zadzwoń do Komiz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albatun 21.08.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Witam serdecznie Jako ze jestem nowy przedstawię się. Nazywam się Marcin Mann pochodzę z Przyszowic. W następny poniedziałek planuję remont piwnicy i zakup pieca. Ogólnie z kilku firm prawdopodobnie wybiorę Kotłostal Pleszew a piecyk SZTOKER . Chcąc zasięgnąć opinii na jego temat trafiłem na to forum. Po wstępnej lekturze widzę ze kociołek polecany i dobrej jakości. Do tego momentu nie ma pytań. Problem polega na sterowniku. Mojemu sprzedawcy/ firmie która z Kotłostalem ma umowę a będzie my prawdopodobnie wymieniać piec i przerabiać instalacje CO zaznaczyłem ze piec ma mieć sterownik z Internetem ( za dopłata chciałem BRULI ) była tez opcja z modułem internetowym do sterownika TECH. Sprzedawca po konsultacji z producentem powiedział mi ze do pieca dają sterownik firmy FOSTER, nie napisał jaki a czytając o tej firmie wnioskuje ze tylko SIGNUM 800 ma taka opcje. Tu taj się rodzi moje pytanie czy w SZTOKE’rze jest możliwość zabudowy wyżej wymienionego sterownika zamiast COBRY PID ? W innych piecach z Pleszewa firmy KOTŁOSTAL można bez problemu mowa o np. KWM SGR. Tutaj jest sterownik COBRA PID II i czytając trochę na jego temat było wspomniane ze jest przewidziany do niego za dopłata dodatkowy moduł internetowy ale nigdzie takowego nie znalazłem. Bardzo mi zależy na tej opcji i boje się ze SZTOKER ma tylko na stałe przypisany sterownik COBRA. Patrząc w druga stronę firma Kotłostal jest na tyle elastyczna firma, ze bez dopłaty chciała mi przerobić piec lub podajnik by można komfortowo go otwierać w bardzo niskiej piwnicy ( 170cm ). Dlatego chyba wymiana sterownika na inny to nie taki problem… może się mylę Pozdrawiam i przepraszam jeśli temat był już wałkowany ale przebrnąć przez ponad 70 postów to jest jednak wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 21.08.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Sztoker wychodzi z Cobrą, markuje go Komiz, właścicielem firm elektro-Miz oraz Komiz jest ta sama osoba, więc tutaj wybór jest chyba jasny. może Włodek zdradzi, czy wreszcie w tym roku będzie moduł internetowy, czy nie.Ja za niego tego modułu nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albatun 22.08.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Szkoda, ze SZTOKER ma na sztywno przypisana COBRE ;/Naprawdę zależy mi na sterowniku internetowym bo często nie będzie mnie w domu a na dole mam schorowana babcie.O dodatkowym module internetowym słyszałem już chyba ponad rok temu… kiedy można się go spodziewać . Wiadomo o nim cos więcej ? Będzie działała na zasadzie BRULi, SIGNUM 800, TEch z modułem ? Ważne żeby za pomocą smartfona ( android ) można mieć szybki podgląd i możliwość regulacji kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.08.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Co do Sztokera kolega jarecki ci wyjaśnił bo z tego co piszesz chyba coś pokręciłeś lub ja źle zrozumiałem Kotłostal na pewno może ci zapewnić Bruli, wiem bo zaopatrują się u mnie jak mają zamówienia na ten ster. Co do modułu do Cobry to tylko Włodek jest władny a trwa to już dużo dłużej niż rok niestety. Masz jedynie w tej chwili moduł SMSowy Shark za dopłatą do Cobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albatun 22.08.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Hmmm może źle zrozumiałem ale wywnioskowałem ze do SZTOKERA nie można dać innego sterownika niż COBRA (pisałem do kotlostalu ) i to samo mi powiedzieli. Tak odbiegając od tematu czy ktoś miał odczynienia ze sterownikiem SIGNUM 800 i jego modulem HT tronic 800 ? Warty uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 22.08.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Wszystko się zgadza, do Sztokera tylko Cobra. Nie wiem czy Kotłostal sprzedaje Sztokery. Sztokera produkuje firma Komiz. Jarecki to wyjaśniał On produkuje Skama ale wiem że Sztokera też sprzedawał, nie wiem jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.08.2013 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Za Sztokery odpowiada KomizSą z cobrąKomiz ma tez części w postaci deflektorów czy rusztówModuł internetowy Włodek obiecuje i obiecuje, tylko on wie kiedy będzie.Tak, mam sztokery w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 22.08.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Tak odbiegając od tematu czy ktoś miał odczynienia ze sterownikiem SIGNUM 800 i jego modulem HT tronic 800 ? Warty uwagi Swego czasu widziałem stronkę, w pierwszej kolejności miał to Heiztechnik z tego, co mi wiadomo. Konkretnie nazwa była inna, sterownik miał kolorowy wyświetlacz i był przy nim moduł internetowy Spróbuj zatem na ich forum czegos się dowiedzieć. Generalnie jest to linia sterowników dwustanowych opartych na wcześniejszym menuecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 23.08.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Swego czasu widziałem stronkę, w pierwszej kolejności miał to Heiztechnik z tego, co mi wiadomo. Konkretnie nazwa była inna, sterownik miał kolorowy wyświetlacz i był przy nim moduł internetowy Spróbuj zatem na ich forum czegos się dowiedzieć. Generalnie jest to linia sterowników dwustanowych opartych na wcześniejszym menuecie. Moduł internetowy z Fostera jest już dostępny i nie tylko do HT-tronica 800 ale pasuje też do niższych modeli sprzedawanych przez np. Tilgnera do Menueta trzeba tylko zadzwonić na serwis do Fostera i dopytać dokładnie. Nie zmienia to jednak faktu że ten sterownik jest ciągle dwunastawowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.08.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Moduł internetowy z Fostera jest już dostępny i nie tylko do HT-tronica 800 ale pasuje też do niższych modeli sprzedawanych przez np. Tilgnera do Menueta trzeba tylko zadzwonić na serwis do Fostera i dopytać dokładnie. Nie zmienia to jednak faktu że ten sterownik jest ciągle dwunastawowy. Jestem ciekaw, czy Włodek widzi, jak go wszyscy pod tym względem wyprzedzają Nie sposób się tutaj nie zgodzić z krytyką innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek23 23.08.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Jestem ciekaw, czy Włodek widzi, jak go wszyscy pod tym względem wyprzedzają Nie sposób się tutaj nie zgodzić z krytyką innych. No i we wrześniu ma być jeszcze moduł do "tajemniczego sterownika" sam zobacz i podpowiedz co nie co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts