Maciek-sztoker25 24.11.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Też się kiedyś zastanawiałem nad tym... Każdy mi mówił, wow, piec na eko, będziesz mógł przez Internet ogladać... a na pytanie, co oglądać to nikt nie umiał mi odpowiedzieć... Fajny bajer, ale czy potrzebny? Sterownik powinien być taki, aby reagował w każdej sytuacji... po to są strefy, po to jest pogodynka... No niestety, zasobnika za nas nie załaduje ani tez popiołu nie wybierze... Ja non stop ustawiam programator 24 godzinny lub tygodniowy ale jak mi się plan dnia zmieni i muszę wcześniej lub później wrócić do domu, to nie mam jak zdalnie zmienić programatora. Może to i bajer ale w niektórych sytuacjach mógłby znacząco ułatwić życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 25.11.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Dla posiadaczy sztokera mini z północy Polski polecam ekogroszek Ekobran sam używam i jestem bardzo zadowolony. Witam kolego, też pale ekobranek i jestem z niego zadowolony jeśli możesz napisz mi nastawy jakie masz na piecu i czy masz sztokera25;] Oczywiście jesli możesz napisz mi spalanie na dobę żebym miał porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 25.11.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 A ktoś ma sztokera 15 i pali eko ze strony taniopał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabka77 26.11.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 moje ustawienia to 8 podawanie pauza 40 nadmuch góra 85 dół 5 mam sztokera 15kw a spalam obecnie ok.13 kg na dobę dom ocieplony powierzchnia z garażem 134m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 26.11.2013 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 No ja mam softa gdzie nie mogę ustawić nadmuchu min. i max. i nie wiem czy to nie jest problem właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzio77 27.11.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 moje ustawienia to 8 podawanie pauza 40 nadmuch góra 85 dół 5 mam sztokera 15kw a spalam obecnie ok.13 kg na dobę dom ocieplony powierzchnia z garażem 134m2 jaką temperaturę masz na piecu? mam podobny metraż i ustawienia i dwa razy takie spalanie a zima na dobre jeszcze się nie zaczęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabka77 28.11.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 jaką temperaturę masz na piecu? mam podobny metraż i ustawienia i dwa razy takie spalanie a zima na dobre jeszcze się nie zaczęła... temperatura na piecu 55 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 28.11.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 No ja mam softa gdzie nie mogę ustawić nadmuchu min. i max. i nie wiem czy to nie jest problem właśnie. a co masz za softa że nie mozesz ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 28.11.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 moje ustawienia to 8 podawanie pauza 40 nadmuch góra 85 dół 5 mam sztokera 15kw a spalam obecnie ok.13 kg na dobę dom ocieplony powierzchnia z garażem 134m2 Ja posiadam ok 110 metrów (plus bojler 150l), nieocieplone... spalanie sztoker Mini to 3 x worki 25 kg na mniej wiecej 4 doby, czyli 18kg na dobe. Posiadam wersję softu S, palę ekoretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pele1710 29.11.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Witam Planuje wymienić stary kocioł na węgiel (zwykły bez żadnych sterowań). Proszę zesknijcie na wymiary i rzuty mojej kotłownio/łazienki i powiedzcie czy Sztoker 25 sie tam zmieści i wystarczy dodam ze górna część czopucha może być na wyskokści max 145cm ponieważ na ścianie komina wisi rozdzielacz na wys 150cm od podłogi instalacja CO układ otwarty dom około 170-180m2 do ogrzania z lat 80-tych NIEOCIEPLONY instalacja na dole starego typ, na piętro rozchodzi się juz z rozdzielacza rurami PEX, w łazience 30mb podłogówki, instalacja pracuje tylko na jednej pompie CO nie ma pompy na C.W.U co należałoby przerobić w przypadku zakupu Sztokera zależałoby mi również aby można w nim było robić mieszanke z miałem lub trocinami jeszcze ważna dodatkowa inforamcja w okresie letnim chciałbym podgrzewać c.w.u bez konieczności napełniania podajnika lecz żeby można było rozpalić tylko drewnem np na ruszcie awaryjny zeby woda sie podgrzała Dzięki za info i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 29.11.2013 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 a co masz za softa że nie mozesz ustawić? vS.08i ustawienia automatyczne i niemożna ustawić siły nadmuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 29.11.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 no ja wlaśnie kupiłem w castoramie bo tona była za 625 zł (zielony) to jest czeski eko-groszek wypali mi się stary i zasypie 100 kg bo tyle kupilem tylko jest wilgotny i nie wiem jak przełoży się to na spalanie. A ty nim palisz podziel się wiedzą. Post dotyczy pytanie marcin_wach bo coś mi się cytat nie zaznaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 29.11.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 vS.08i ustawienia automatyczne i niemożna ustawić siły nadmuchu ale mozna skorygować moc nadmuchu zmieniając moc kotła(chyba) dając na plus sprawisz że wzrośnie moc nadmuchu w całym przedziale dając na minus moc nadmuchu spada wykorzystaj ten parametr i powinno się poprawić nie pamiętam już jednak czy w tej wersji była ta możliwość jak nie pisz do Włodka podeśle ci nowszą ja ten soft testowałem w opcji z kontrolą temperatury spalin ale to bylo w zeszłym sezonie w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostek1719511232 30.11.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 ale mozna skorygować moc nadmuchu zmieniając moc kotła(chyba) dając na plus sprawisz że wzrośnie moc nadmuchu w całym przedziale dając na minus moc nadmuchu spada... Masz rację, ale jednocześnie zmieniasz przerwę w podawaniach paliwa, jak dajesz + skracasz, a - wydłużasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 30.11.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Palił ktoś w sztokerze 25 ekoretem? Jeśli tak prosiłbym o podzielenie się opinią bo właśnie znalazłem taki w Toruniu a słyszałem że bardzo dobry groszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 30.11.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Na jakim sofcie pracują wasze sztokery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.11.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2013 Masz rację' date=' ale jednocześnie zmieniasz przerwę w podawaniach paliwa, jak dajesz + skracasz, a - wydłużasz.[/quote'] oczywiście ale jednocześnie zmienia się mocniej charakterystyka nadmuchu w górę lub w dół, więc można tym parametrem regulować w dość dużym zakresie warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 01.12.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) Pisałem wczoraj do Włodka_pid czy jest możliwość aby w sofcie manualnym ustawił żeby było widać ile kilo piec spala a nie długość pracy ślimaka ale jeszcze nie odpisał. Jestem ciekaw czy Włodek będzie miał czas to zrobić. Pytanie na sofcie Co v9_S08i Sztoker 25kW 8_25_100_1 , ustawienie mocy na "0" to jaka będzie dawka podawania i co ile sekund i jeśli zrobie na "-10" to jak to będzie wyglądać w parametrach. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez willy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 01.12.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Pisałem wczoraj do Włodka_pid czy jest możliwość aby w sofcie manualnym ustawił żeby było widać ile kilo piec spala a nie długość pracy ślimaka ale jeszcze nie odpisał. Jestem ciekaw czy Włodek będzie miał czas to zrobić. Pytanie na sofcie Co v9_S08i Sztoker 25kW 8_25_100_1 , ustawienie mocy na "0" to jaka będzie dawka podawania i co ile sekund i jeśli zrobie na "-10" to jak to będzie wyglądać w parametrach. Wejdź w menu 1982 i w na górze jest odliczany czas do załączenia się podajnika. Wyślij mi swój mail to ci podeślę program S10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 01.12.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) TO to ja wiem że czas jest ale jak długo podaje ślimak na "0" mam stać ze stoperem?;] Powinno być to gdzieś określone, a po drugie nie wiem jak pracuje tu dmuchawa jakie są jaj ustawienie na poszczegulnych korekcjach np: "0" to 8 sek podawania co 30 sek i nawiew ustawiony minimum 5 max 100? a jak zmienię na "-10" to jak będzie o tomi chodzi Włodek pewnie wie, tak mi się wydaje. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez willy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts