izabela7722 06.12.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Pisze pani już drugi sezon że nie osiąga zadanej temp. a palone każdym eko-groszkiem, może problem tkwi w złym zamontowani instalacji bo jakoś nie mogę w to uwierzyć że piec nie dochodzi do zadanej temp. Instalacja jest ok, robiona przez bardzo dobrego, sprawdzonego instalatora. Dom nowy, świetnie ocieplony. Panowie z serwisu byli u nas 3 razy i sami nie wiedzą w czym tkwi problem. Już nie wiemy co zrobić z tym problemem. Sąsiedzi mają instalacje robione przez tego samego instalatora, tylko inne kotły ( palą tym samym ekogroszkiem) i u nich wszystko jest w porządku. Dzisiaj mamy kocioł ustawiony na 58 stopni, nie udało mu się osiągnąć większej temperatury jak 48 przy wszystkich nastawach proponowanych przez serwisantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostek1719511232 06.12.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 A paliłaś na ruszcie awaryjnym?Zobacz czy też będą jakiej problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela7722 06.12.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Przy paleniu na ruszcie awaryjnym drewnem nie ma żadnych problemów, temperatura momentalnie wzrasta i piec pracuje bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 06.12.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Instalacja jest ok, robiona przez bardzo dobrego, sprawdzonego instalatora. Dom nowy, świetnie ocieplony. Panowie z serwisu byli u nas 3 razy i sami nie wiedzą w czym tkwi problem. Już nie wiemy co zrobić z tym problemem. Sąsiedzi mają instalacje robione przez tego samego instalatora, tylko inne kotły ( palą tym samym ekogroszkiem) i u nich wszystko jest w porządku. Dzisiaj mamy kocioł ustawiony na 58 stopni, nie udało mu się osiągnąć większej temperatury jak 48 przy wszystkich nastawach proponowanych przez serwisantów. Podaj proszę jakie masz nastawy i zrób zdjęcie popiołu w popielniku. Zrób zdjęcie wykresu pracy sterownika (kod 1203). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela7722 06.12.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Za 15 min zdjęcia będą gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 07.12.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Za 15 min zdjęcia będą gotowe. No i co z tymi zdjęciami i nastawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela7722 07.12.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 No i co z tymi zdjęciami i nastawami? Pisałam do Pana na priv, że mam problem z wstawieniem zdjęć na forum. Proszę o podania maila na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 07.12.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Już wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostek1719511232 07.12.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 izabela7722 i co, problem rozwiązany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 08.12.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 izabela7722 i co' date=' problem rozwiązany?[/quote'] Pewnie tak i teraz ze szczęścia pije dlatego nie odpisuje ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 08.12.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Wrzuciłem ekoret, i niestety na ustawianiach pieca -25 i -10 na sofcie "s" groszek się skleja ( jakby się spiekał, ale jest czarny i niedopalony), jak rozbije go do się dopali. Ustawienia na piecu 46 i woda 42, piec nabiera temperaturę 54 i da spaść nawet do 40 stopni nie wiedzieć czemu. Poczekam jeszcze 2 godzinki zobaczę co i jak jak nie to przejdę na soft "a" i pogrzebie w ustawieniach może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlodek_PID 08.12.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Wrzuciłem ekoret, i niestety na ustawianiach pieca -25 i -10 na sofcie "s" groszek się skleja ( jakby się spiekał, ale jest czarny i niedopalony), jak rozbije go do się dopali. Ustawienia na piecu 46 i woda 42, piec nabiera temperaturę 54 i da spaść nawet do 40 stopni nie wiedzieć czemu. Poczekam jeszcze 2 godzinki zobaczę co i jak jak nie to przejdę na soft "a" i pogrzebie w ustawieniach może pomoże. Daj znać, czy na sofcie A jest lepiej, a jeśli tak, to jakie dałeś nastawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 08.12.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Daj znać, czy na sofcie A jest lepiej, a jeśli tak, to jakie dałeś nastawy. Właśnie wrzuciłem soft Co_vA_09.bin poczekam kilka godzinek powiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela7722 08.12.2013 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Pewnie tak i teraz ze szczęścia pije dlatego nie odpisuje ;] Niestety nie ((. Nie odpisuję raczej z braku czasu- jeszcze chwila i do kotłowni mąż wstawi łóżko polowe. Problem nadal nierozwiązany. Jest źle, żeby nie powiedzieć- tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela7722 08.12.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Niestety nie ((. Nie odpisuję raczej z braku czasu- jeszcze chwila i do kotłowni mąż wstawi łóżko polowe. Problem nadal nierozwiązany. Jest źle, żeby nie powiedzieć- tragicznie. Dodam jeszcze, że na razie jestem bardzo delikatna w wyrażaniu opinii. Poczekam do kolejnego przyjazdu serwisu(4 raz) i propozycji co z tym fantem zamierza zrobić producent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rostek1719511232 08.12.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 No skoro Panowie z serwisu nie wiedzą co jest, to my Ci nie pomożemy raczej.Dziwne, że na opcji PALENIE NA RUSZCIE nie ma żadnych problemów jak piszesz, a na ekogroszku sobie nie radzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela7722 08.12.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 No skoro Panowie z serwisu nie wiedzą co jest, to my Ci nie pomożemy raczej. Dziwne, że na opcji PALENIE NA RUSZCIE nie ma żadnych problemów jak piszesz, a na ekogroszku sobie nie radzi. Na ekogroszku jakimkolwiek sobie nie radzi. Na przysłanym przez firmę Komiz, rówież. Mieliśmy już 30 rodzajów ekogroszku - od najtańszego do najdroższego i przy żadnym z nich piec nie potrafi osiągnąć zadanej temperatury i produkuje tony koksu, popielnik trzeba opróżniać conajmniej 4 razy na dobę. Dodam, że sąsiedzi palący tym samym groszkiem ale w innych kotłach, nie mają najmniejszych problemów- węgiel wypala się tam niemal do zera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
willy 08.12.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Włodek miałem napisać co i jak na razie chce go dobrze ustawić, moim problemem może być u mnie brak zaworu czwórdrożnego, który będzie zakładany pomiędzy świętami a sylwestrem, wiec wtedy mam nadzieje nie będę miał skoków temperatury. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez willy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 08.12.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) Ja też męczę się z ekoretem. Teraz mam ustawienia 8 na 45, wentylator 10 na 75. Moc minimalna 3,3%Też widze jak ładnie żar do paleniska zrzuca... może się aż tak nie spieka, ale węgle sa niedopalone. Testowałem 2 zasypy na sofcie s od Włodka. Pierwszy - super, nic nie kombinowałem, drugi zasyp, spieki, zwiększone spalanie... Dziwne, może partia węgla jakaś niedobita... Wróciłem do softu A. Boje się kombinować, bo w zeszłym tygodniu 2 razy mi zgasł, a to niezbyt przyjemne gdy wraca się z małym dzieckiem do domu, a żona rozpalić nie potrafi... Miałem ustawienia 7 na 50, 8 na 60... wolę tak jak teraz, przeżyć ni "niedopałki", ale mam stabilnie...Włodek, pisałem Ci maila, podeślesz mi najnowszy sofcik? Chyba, że kolega willy na ekorecie jeszcze jakieś wskazówki ze swoich obserwacji wyjawi. A teraz willy jakie masz ustawinie? Edytowane 8 Grudnia 2013 przez marcin_wach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_wach 08.12.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Dodam jeszcze, że na razie jestem bardzo delikatna w wyrażaniu opinii. Poczekam do kolejnego przyjazdu serwisu(4 raz) i propozycji co z tym fantem zamierza zrobić producent... A próbowałaś w trybie ręcznym (rozpalanie) osiągnąć zadaną temperaturę? Może wina tkwi nie w kotle ale w sterowniku? Wszystkie czujniki wykrywa? Kurcze... u mnie na moim mini, na czeskim potrafiłem bez problemu 55 osiągnąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts