Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZTOKER 25 prosze o uwagi i opinie

michalz2x

Recommended Posts

Witam,

Mam Sztokera 25kw już drugi sezon i przyznam się , że ten kocioł to poraszka bardzo nie czysto pali w porównaniu z retortą który ma kolega ekogroszek testowałem z różnych składów i dalej lipa często trzeba czyścić tylko na reklamie było widać że ładnie pali

Teraz wgrałem nowy soft S10U zobaczę co będzie dalej

Może ktoś może pomóc bo co dzwonię do producenta to zwalają winę na opał i nic więcej

Zrób zdjęcia popiołu jakie masz ustawienia pieca na sofcie automatycznym, daj zdjęcia wykresów. Wtedy będzie można coś pomóc.

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tej chwili mam moc min.1% w podtrzymaniu korekcja na -30 groszek dopalony nie ma spieków natomiast brudno pali szybko się syfi nie wiem co jest przyczyną myślę że to taki jest już kocioł.Jeżeli mam zawór 4D to czy zwiększe temperature na kotle z 55 st. do 65 st. a na instalacje puszcze tylko np.45 st. czy zużycie paliwa bedzie większe Edytowane przez gaca

teraz bedzie drugi rok i się zawiodłem tym wyborem już tyle groszku przetestowałem ze nawet nie pamietam i dalej syfi ale producent twierdzi ze to opał złej jakości powoli tracę juz cierpliwość do niego,Piec chodzi cały czas w lecie tylko wode grzeje

Spalanie nie jest wyższe przy takiej temperaturze jaka masz