willy 04.01.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam, Mam Sztokera 25kw już drugi sezon i przyznam się , że ten kocioł to poraszka bardzo nie czysto pali w porównaniu z retortą który ma kolega ekogroszek testowałem z różnych składów i dalej lipa często trzeba czyścić tylko na reklamie było widać że ładnie pali Teraz wgrałem nowy soft S10U zobaczę co będzie dalej Może ktoś może pomóc bo co dzwonię do producenta to zwalają winę na opał i nic więcej Zrób zdjęcia popiołu jakie masz ustawienia pieca na sofcie automatycznym, daj zdjęcia wykresów. Wtedy będzie można coś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Witam wszystkich przeglądam to forum dość długo a teraz zdecydowałem dołączyć do Was i podzielić się moimi wrażeniami z użytkowania stokera mini oraz serwiswm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) W tej chwili mam moc min.1% w podtrzymaniu korekcja na -30 groszek dopalony nie ma spieków natomiast brudno pali szybko się syfi nie wiem co jest przyczyną myślę że to taki jest już kocioł.Jeżeli mam zawór 4D to czy zwiększe temperature na kotle z 55 st. do 65 st. a na instalacje puszcze tylko np.45 st. czy zużycie paliwa bedzie większe Edytowane 4 Stycznia 2014 przez gaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 04.01.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 czy na tej korekcie "-30" kocioł nadal się odstawia i jak często ?może to jest powód brudu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Kocioł tydzień temu był czyszczony a o co chodzi z tym odstawianiem i jak często bo do końca nie rozumiem uważam , że ten kocioł to porażka Edytowane 4 Stycznia 2014 przez gaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 ja zdecydowałem sie na ten kocioł m.in.przez sledzenie tego forum oraz na wymiary mojej małej kotłown, kupiłem go niedawno i juz mam go po częśći dosć o spalaniu niemogę dużo powiedzieć tylko o awariach jakie mnie spotkały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 spalanie w dwustanie nawet niezle popiól dobry ale dopiero po zmianie na groszek kazimierz juliusz wcześniej kilka worków czecha beznadzieja po dniu palenia pełno sadzy i trudnosć utrzymania temperatury żądanej na pidz-ie gożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 na jakim sofcie masz też automatyczny S10U czy A33m? poważne awarie miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 na oryginalnym prosto od producenta A33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Oto zdjęcia pracy tego nieszczęsnego kotła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 jakie masz ustawienia na tym A33 podawanie , pauza i czy masz załączone ADC czy tylko PID? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Ty masz chyba kocioł 25 kw więc musisz mieć inne ustawienia, u mnie kocioł 15 kw wieć napewno inaczej na PID i ADC była katastrofa na samym PID lepiej ale najlepiej bez tych wynalazków czyli w dwustanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 mi dobrze się sprawował na podawanie przerwa 8/50 i dmuchawa 77/7 ale to na dobrym groszku K.Juliusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 wgraj sobie nowy soft ze strony elektro-miz S10U do 15 kw to jest ten automatyczny trochę lepiej na nim kocioł pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 wypróbuje napewno a jak spalanie widze ze na niskiej temp. na kotle grzejesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 spalanie nie jest rewelacyjne ponad 20kg na dobę jak nie więcej ale to zależy od temperatury na zewnątrz teraz mam 56 st. CO a CWU 46 st. a ty jaką masz temp na swoim kotle i też masz zawór 4D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 tak mam zawór 4d ale wydaje mi się po obserwacji ze najlepiej pracuje kociołek na temp miedzy 65-67 st,.a jak długo Ty palisz i masz kociołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaca 04.01.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 teraz bedzie drugi rok i się zawiodłem tym wyborem już tyle groszku przetestowałem ze nawet nie pamietam i dalej syfi ale producent twierdzi ze to opał złej jakości powoli tracę juz cierpliwość do niego,Piec chodzi cały czas w lecie tylko wode grzeje Spalanie nie jest wyższe przy takiej temperaturze jaka masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 sprawdziłem i na wyższej tem. szybciej reaguje na term.pokoj jak załączą się pompki nie potrzebuje tyle czasu na dobicie temp. do żądanej, na niskiej bardziej się syfił a na PId popiół z niedopałkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek. 04.01.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 a miałeś jakieś wieksze problemy z tym ,,wynalazkiem' albo sterownikiem kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts