Qbas72 10.03.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witajcie , kilka dni temu miałem przyjemność pomieszkać (razem z dziećmi) w mieszkaniu moje szwagierki w Dusseldorfie. Blok (4 piętra + garaże) został rok temu oddany do użytku. Oczywiście jak to teraz się buduje ..... wszystko energooszczędne (ach i och ). Tylko że w całym mieszkaniu (parter) nie zauważyłem ŻADNEJ kratki wentylacyjnej - nawet w łazience !!! Gdy zapytałem się dlaczego nie ma ...to dostałem odpoweidź że przecież jest okno. W całm mieszkaniu panowała "kiszonka i termos" ( mimo 3x dziennego porządnego wietrzenia ) . Dzieciaki aż dostały wypieków na twarzy że myślałem iż gorączka ich dopadła . Jedyny plus tego mieszkania ..... to ogrzewainie podłogowe. ( uweilbiam chodzić na bosaka ) acz jak mały polał się sokiem ...to spodnie suszyliśmy hmmm na podłodze :-/ Aha i przed oknami mają usypane coś jakby "dwa kliny" z kamieni .... bo muszą one być bo inaczej drabiny strażackie nie sięgały by najwyższego piętra. A wóz w razie pożaru nie ma bezpośredniego dojazdu bo droga za wąska . Tak więc ja tam wole moje troche mniej energo oszczędne mieszkanko , ale za to z normalniejszymi warunkami do życia ps. Niemcy chyba mają jeszcze obsesje nalotów alianckich bo wszędzie mają w oknach zewnętrzne rolety Szacuneczek Qbas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 17.03.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 z tymi roletami to nie tak:)Moja babcia mieszkała w centrum, niedaleko dworca głównego i nie miała rolet:)A Dusseldorf uwielbiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 10.06.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nooo, my też "tam" nigdy nie mieliśmy wentylacji - ani grawi ani mechanicznej! Znamy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 13.07.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Mieszkałam chwile w Duesseldorfie.... Altstadt-włoska pizza - bezcenna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts