andrejus17 10.03.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam. Remontuje stare mieszkanie. Na sufit chciałem kręcić płyty ale okazało sie że nie jest to możliwe ponieważ jest strasznie krzywy. Różnica w poziomie wynosi do 10 cm. Wygląda to jak fala na morzu. Największym problemem jest to że jest bardzo niski obecnie 220cm do sufitu. Macie jakieś pomysły?:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 10.03.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 strop drewniany czy zelbetowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.03.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile masz wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nietakisupermario 10.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ile masz wzrostu? W razie czego będziesz mógł żarówki wymieniać bez drabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 10.03.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 A może uda się obniżyć podłogę? Niektórym podobają się falowane sufity - pomaluj na niebiesko i będzie jak na morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrejus17 10.03.2011 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Widzę że dopisują wam humory, mi niestety nie. Zrywanie podłogi jest nie możliwe. na dole mieszka teściowa i by mnie ubiła jakbym jej naruszył sufit.Sufit składa się z : legary deski i trzcina z tynkiem.Podłoga ( tak samo krzywa) deski + OSB i panele Edytowane 10 Marca 2011 przez andrejus17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.03.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Widzę że dopisują wam humory, mi niestety nie. Zrywanie podłogi jest nie możliwe. na dole mieszka teściowa i by mnie ubiła jakbym jej naruszył sufit. Sufit składa się z : legary deski i trzcina z tynkiem. Podłoga ( tak samo krzywa) deski + OSB i panele Niewesoło .... jest jedno rozwiązanie , sam do niego nawiązałeś... nie gniewaj się ale co ci doradzić? Wywal dach ,albo Teściową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrejus17 10.03.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Rozumiem. Zastanawiałem się nad poziomowaniem płyty gipsowej za pomocą wkrętów. Klej na płytę i 60 wkrętów. Nie wiem czy to sie uda, może jest jakis haczyk który pojawi sie podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 11.03.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 zerwac wszystko od gory (z sufitu i pozostawic legary)na legarach ulozyc stelaz drewniany np 8x8 badz 10x8cm, ocieplic pomiedzy kantowki welna a na to osblegary wyszlifowac i pomiedzy nimi podwiesic do kantowek plyte g-k, dostaniesz sufit rowny z elementami ozdobnymi w postaci wystajacych legarow, powinno sie udac podniesc sufit pomiedzy legarami o ok 10-15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts