rwxw 16.03.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 A jak z firmami obsługującymi/serwis itp.? Jaki serwis ? Sam potrafię wytrzeć kurz z obudowy Z zadań serwisowych pozostaje raz do roku wyczyścić filtr siatkowy dz i gz oraz sprawdzić ciśnienie obu układów i tyle. To samo trzeba zrobić przy dowolnym innym źródle ciepła. Jeśli się nie chcesz bawić, to może to zrobić dowolny hydraulik za 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 16.03.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 he, he to mi się podoba: "1855–1857: Peter Ritter von Rittinger develops and builds the first heat pump." Może jeszcze działa ... Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 17.03.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 raz do roku wyczyścić filtr siatkowy dz i gz oraz sprawdzić ciśnienie obu układów i tyle. Rok temu przez nieuwagę zniszczyłem taki filtr, położyłem nie tu gdzie trzeba i uległ zgnieceniu...niestety. Następnego dnia filterek miałem pod drzwiami podrzucony przez instalatora(miał po drodze albo co ).W każdym razie wina była moja, teraz już uważam ten raz w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 17.03.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Rok temu przez nieuwagę zniszczyłem taki filtr, położyłem nie tu gdzie trzeba i uległ zgnieceniu...niestety. Następnego dnia filterek miałem pod drzwiami podrzucony przez instalatora(miał po drodze albo co ).W każdym razie wina była moja, teraz już uważam ten raz w roku taki sam problem w tym roku. Nie ma to jak odwalać amatorszczyznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wit74 17.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 taki sam problem w tym roku. No taki sam.Sprawdzić trzeba. Nie ma to jak odwalać amatorszczyznę Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Przykład kilkuletniej instalacji opisany jest tutaj : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?49796-Tania-pompa-ciep%C5%82a-czy-warto&p=3976964&viewfull=1#post3976964 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 29.06.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam, W Lublinie działa PCi glikol/powietrze kanadyjska "Water Furnance" od 14 lat, jak na razie użytkownicy zadowoleni choć teraz zbudowali by inaczej instalacja GZ mieszana( podłogówką + grzejniki). :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 30.06.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Pozwoliłem sobie przekopiować wpis "Puzondm-a": Dostałem od firmy Thermogolv, od Tomasza Kołodzieja, dystrybutora pc Zirius dwudziestoletnią rurkę miedzianą z DZ, została wykopana tydzień temu z jednej z pierwszych instalacji w Polsce na bezpośrednie parowanie, po wymianie instalacji po powodzi w Jaśle, przed zakupem PC jakiś sprzedawca glikolówki straszył mnie abym nie kupował ziriusa na bezpośrednie parowanie bo rurki z DZ korodują (co za noob tak miedzy wierszami) więc męczyło mnie to jakiś czas co miał na myśli dlatego dla wszystkich którzy się lękają toksyczności miedzi i jej "korozji" załączam zdjęcia by spało się lepiej nic nie koroduje. Podziękowania dla p. T. Kołodzieja z Thermogolv za rurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.08.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Następnym razem, jak u nich będę, postaram się dotrzeć do "kotłowni" w piwnicy i zrobić parę fotek. Jak tam, kiedy jedziesz do Paderborn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rydzadam 12.08.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Pewnie za rok dopiero, w te wakacje nie dałem rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.08.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 A może zadzwoń i poproś ich aby oni je zrobili. W dobie internetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 14.10.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Jak mu 14 lat służyła i był zadowolony to ciekawe czemu gościu sprzedaje. Ja bym tam patrzył zajechać na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 14.10.2011 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dłuuugo się ogłasza z tą PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Myślę że te starsze to strach kupować. W dzisiejszych nawet jak przez niewłaściwą pracę padła sprężarka to można zaryzykować, bo sprężarka to koszt około 3-4 tys o takiej mocy. Starsze mają chyba sprężarki tłokowe i tu może być ciężej ale mogę się mylić. W końcu lodówki robiono i przed 1997 rokiem. Gorzej jak coś z elektroniką, bo raczej na pewno jest już zmieniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.10.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Elektronika w tamtych czasach była prosta jak budowa cepa, więc może być nadal oryginalna. To, że sprzedaje o niczym nie świadczy. Ludzie też sprzedają dobre samochody. Być może moc była za mała albo za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 14.10.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Niedawno na allegro była na sprzedaż PC P/W za atrakcyjną cenę Fujitsu - powód zbyt mała na istniejący dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.10.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Takich mieliśmy kiedyś instalatorów. Pewno i dzisiaj można na takich trafić, ale myślę, że są to już wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.10.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Być może moc była za mała albo za duża. Być może ale czekałby ze zmianą aż 14 lat?? Nie znam się na tym ale może wydajność już trochę spadła z racji zużywania się podzespołów i gość chce zwyczajnie wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 14.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ta Fujitsu to była 2 letnia. Tą IVT może sprzedawca przytargał z zachodu lub północy po okazyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 14.10.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Być może ale czekałby ze zmianą aż 14 lat?? Nie znam się na tym ale może wydajność już trochę spadła z racji zużywania się podzespołów i gość chce zwyczajnie wymienić. Można tylko gdybać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts