joghurt 10.03.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, Wybrałem bloczki silikatowe na materiał ścian konstrukcyjnych i działowych proszę o poradę jakiego producenta tych materiałów polecacie lub zakład w sieci producenckiej i ewentualnie może podpowiecie jakiś sensowny skład tegoż materiału jak najbliżej Wrocławia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dydus 10.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, Wybrałem bloczki silikatowe na materiał ścian konstrukcyjnych i działowych proszę o poradę jakiego producenta tych materiałów polecacie lub zakład w sieci producenckiej i ewentualnie może podpowiecie jakiś sensowny skład tegoż materiału jak najbliżej Wrocławia? Pozdrawiam właśnie kupiłem silikaty u24L na ściany nośne oraz silikaty na ściany piwniczne 24V w Godzikowicach koło Oławy z sil-pro polecam tą fabrykę dobre jakościowo ponieważ miałem z nimi styczność na budowie stadionu we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dydus 10.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 jeśli chodzi o skład budowlany to janpol ze Złotoryi dali najlepszą cene z transportem do paczkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joghurt 10.03.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 właśnie kupiłem silikaty u24L na ściany nośne oraz silikaty na ściany piwniczne 24V w Godzikowicach koło Oławy z sil-pro polecam tą fabrykę dobre jakościowo ponieważ miałem z nimi styczność na budowie stadionu we Wrocławiu A można poznać tak mniej więcej poziom cenowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poghus 11.03.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam, Wybrałem bloczki silikatowe na materiał ścian konstrukcyjnych i działowych proszę o poradę jakiego producenta tych materiałów polecacie lub zakład w sieci producenckiej i ewentualnie może podpowiecie jakiś sensowny skład tegoż materiału jak najbliżej Wrocławia? Pozdrawiam Ja również buduję z bloczków SIL-PRO. Bloczki trzymają wymiar. Za bloczek U24L(D) płaciłem w sierpniu 2010 - 3,02 PLN. Nie było żadnego problemu z transportem do Legnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joghurt 11.03.2011 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 A jak to jest z innymi producentami np. Xella, Unisil, Grupa Silikaty, macie Państwo jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 11.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Część bloczków na swoją budowę kupowałem tutaj http://www.mega1000.pl/materialy-konstrukcyjne/silikaty.htmlTyle że trzeba zamawiać z 2-3 tygodniowym wyprzedzeniem (lato 2010)Fajna strona, bo można zobaczyć realne, niekatalogowe ceny materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joghurt 12.03.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Część bloczków na swoją budowę kupowałem tutaj http://www.mega1000.pl/materialy-konstrukcyjne/silikaty.html Faktycznie niezła strona. Ale jak z jakością tego materiału, bo nie wiem czy do końca dobrze doczytałem, ale to jest jednak sprzedawca, a nie producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 13.03.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Sprzedawca. Bloczki były z Sil-pro (dawna Unika) z Godzikowic koło Oławy. Wg mnie równe, ale to się w pełni okaże w trakcie wykonywania tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 21.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A jak to jest z innymi producentami np. Xella, Unisil, Grupa Silikaty, macie Państwo jakieś doświadczenia? Umnie właśnie stawiają się ściany z silikatów z Ludyni (Grupa Silikaty) nie mam zastrzeżeń - bloczki równiutkie, jak na razie nie widać żadnych braków, materiał na 5+ Pod koniec lutego 2011 płaciłam 3,20 za bloczek u24 ale do Wrocławia ode mnie trochę daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 01.04.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Nie wiem czy dobrze trafiłam do tego wątku z moim pytaniem, ale jest o silce więc zapytam. Czy do budowy domu w zabudowie szeregowej wystarczy silka 18, czy lepiej 24? Mamy w projekcie naszego domku 18stkę + 8 cm styropianu, jeden z wykonawców, z którym rozmawialiśmy twierdzi, ze powinna być 24, pan w składzie budowlanym również był za 24ką twierdił, że 18 to za mało. Więc trzymać się projektu i dać 18, czy jednak 24? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka8 01.04.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Witam też buduje dom(zabudowa bliżniacza) stan obecnie zamkniety zdecydowałam się na Xella silka 24...też rozważałam 18 ale po wielu debatach(kierownik plus experci od xelli)mamy 24 cm i planujemy ocieplić wełną 20.....opcja 18 +8 to troszke mało...a cenowo 24 i 18 w moim przypadku była nie wielka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 01.04.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Agrafko, dziękuję za odpowiedź, czyli 18 to jednak za mało. Doczytałam właśnie w projekcie, że ocieplenie ścian zewnętrznych będzie 15 cm styropianu. Dzisiaj będę rozmawiać z drugim z kandydatów na wykonawcę. Ten z kolei również uważa, że 18 wystarczy, i weź tu człowieku bądź mądry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 03.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Nie wiem skąd się ludziom biorą pomysły na takie ściany + taka mała warstwa ocieplenia? Ja bym sie nie odważyła na takie ściany. U nas jest 24 cm silikat + 15 cm wełny. Ale... jak ktoś lubi takie to niech tam. Trochę o ścianach powinno być tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?13870-Jak-budować-SILKĄ&p=4650580#post465058 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 10.04.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 silka to chyba nazwa jednego producenta, wiec powinno byc napisane silikaty...a jezeli o tych mowa to grupa silikaty, choc ja bym jednak wolal bk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts