ojciech 10.03.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Słuchajcie od kilu dni mam problem....w górnej łazience zaczęło mi śmierdzieć szambem. W domku mieszkam już z 12lat i nigdy nie było takiego problemu. (szambo jest drożne) Co może być przyczyną tego smrodu i co można by zrobić żeby się go pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwiaks 10.03.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Sprawdzić odpowietrzenie pionów kanalizacyjnych, ewentualnie działanie zaworów napowietrzających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciech 10.03.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 zaworów nie posiadam, a odpowietrznik z szamba mam wciągnięty do rynny. w jaki sposób najlepiej sprawdzić taki odpowietrznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 11.03.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 wszystkie syfony masz zalane? na przykład po nocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciech 11.03.2011 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 tak syfony wszystkie są zalane. Dziś wybrałem szambo i problem na razie znikł. Koleś od szambiarki powiedział że szambo należy wybrać średnio 2 razy do roku nawet jeśli ktoś sypie bakterie. Ja moje wybierałem ostatnio z 10 miesięcy temu - czy to mógł być powód? Jakie bakterie polecacie do szamba (oczyszczalnia przydomowa z poletkiem rozłączającym) ? Obecnie używam septifos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EH1719508697 12.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Może masz gdzieś małe uszkodzenie w kanalizacji. Pęknięta rurka bądź ewentualnie brak uszczelki na łączeniach lub jej uszkodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciech 12.03.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 uszkodzenie raczej nie, bo dla czego by miała nagle po 12 lat się uszkodzić..... Jestem dobę po wypompowaniu szamba i na razie nie śmierdzi. Czy ktoś może mi polecić jakieś dobre preparaty do oczyszczalni przydomowej? obecnie używam septifos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 14.03.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 zaworów nie posiadam, a odpowietrznik z szamba mam wciągnięty do rynny. w jaki sposób najlepiej sprawdzić taki odpowietrznik ? A czy przypadkiem nie zrobiło się ostatnio trochę cieplej? I uchyliłeś troszkę okno w łazience? Najprawdopodobniej smrody wpadają do łazienki z zewnątrz. Już spotkałem się z takim przypadkiem, kiedy rynna była podłączona do kanalizacji sanitarnej - nie dość że nielegalnie, to jeszcze nieprawidłowo, tyle że właściciel o tym nie wiedział. Kiedy wiatr wiał z przeciwnej strony budynku, po zawietrznej robił się taki wir zstępujący, który sprowadzał ten smród z rynny w dół i wdmuchiwał do okien i wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojciech 14.03.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 W domu mieszkam już 12lat i nigdy nie było z tym problemu! Jak pojawił się smród było jeszcze chłodno i okno było zamknięte. Po za tym lata wstecz okno miałem otwarte i nigdy nie było problemu z zapachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 14.03.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Może ptaki ci gniazdo uwiły w wylocie wentylacji pionu kanalizacyjnego? I z syfonów wodę wysysa? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 15.03.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 W domu mieszkam już 12lat A kiedy ostatnio zaglądałeś do drenażu? Jest możliwe, że przestał być drożny i czekają cię wykopki... To jest ta ciemna strona tanich oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts