Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Proszę o Fachową Pomoc

Recommended Posts

Gość zibik_eng
Witam, zamierzam zakupić dom (rudera) =) do kapitalnego remontu tylko nie wiem ile może mnie to kosztować. Nowy dach itp... Napiszcie czy warto pakować się w taką ruderę

Link do oferty :

http://otodom.pl/dom-do-kapitalnego-remontu-12-km-od-kozla-id6879869.html

Czego dokładnie oczekujesz? Darmowej ekspertyzy technicznej, która stwierdzi czy warto wchodzić w ten budynek ??? Chcesz fachowej porady to niestety przygotuj portfel...

ps. Dziękuję za podanie linka do oferty - jutro z rana skontaktuje się ze sprzedawcą :D

Czego dokładnie oczekujesz? Darmowej ekspertyzy technicznej, która stwierdzi czy warto wchodzić w ten budynek ??? Chcesz fachowej porady to niestety przygotuj portfel...

ps. Dziękuję za podanie linka do oferty - jutro z rana skontaktuje się ze sprzedawcą :D

Ps. Nie szukam odpowiedzi w stylu takich lamusów jak ten gość powyżej.

a czego szukasz, frajera który za darmo zrobi Ci ekspertyze?

Wchodź w temat smialo.... wszystko jest OK i to jest okazja Twojego zycia. Wlozysz w remont 25tys a za rok chalupe sprzedasz za 1,5mln

Co za ludzie....

No to Ci poradziliii??? znajdz jakiegos dobrego fachurę -żeczoznawcę , poytaj wśród znajomych ,może znaja kogoś dobrego ,zapłać za ekspertyzę i spokojna głowa , ja ze swej strony mogę powiedzieć że widziałem jeszcze gorszy szajs nieraz , z którego robiliśmy potem całkiem fajne lokum , trzeba mieć tylko do tego dryg a nie ręce wkieszeniach a kieszenie jak ocean ,najlepiej rozjeb........ć , zniszczyć , hej koledzy wyżej robić wam sięn nie chce??? prawie każdy syf można doprowadzić do ładu tylko trzeba chcieć , no i mieć niestety kasę , pozdrawiam

Gość zibik_eng
... znajdz jakiegos dobrego fachurę -żeczoznawcę , poytaj wśród znajomych ,może znaja kogoś dobrego ,zapłać za ekspertyzę i spokojna głowa ...

Czytałeś posta? Pani chce za darmo otrzymać ocenę stanu technicznego/ekspertyzę na tym forum...

A ja jestem Dziadkiem Mrozem i zrobię za darmo na forum :-)

1. Inwentaryzacja:

dom stoi

ma ściany

te ściany to jedyna rzecz która jest do zachowania

resztę trzeba wymienić/zrobić

2. Plan robót:

zrobienie izolacji przeciwwilgociowej ścian

wieniec, strop, dach, instalacje, tynki, okna, drzwi, posadzki, malowanie

o czymś zapomniałem???

3. Opłacalność

cena zrobienia izolacji przeciwwilgociowej ścian prawdopodobnie będzie równa cenie postawienia ścian od nowa

już z tą izolacją...

4. Wnioski końcowe

Uczciwy remont=postawienie nowego domu. Naprawdę.

A nowy będzie naprawdę ładniejszy.

budynek - wg zdjec do wyburzenia - moze sie uda cos solidnej cegly odzyskac - jesli nie smierci grzybem to w sam raz na dzialowki itp

cena jest kuszaca

w remont tego czegos bym sie nie bawil, ale nie zaszkodzi wziac kogos kto sie zna i obejrzec, nie potrzeba ekspertyzy ani eksperta tylko logicznie myslacego budowlanca

jak pisal beton 44 tylko sciany sie nadaja i fundamenty z tego budynku

Edytowane przez face

Taki dom kupuje się po to ,by uniknąć kłopotliwej kołomyi

z pozwoleniami na każdą pierdołę . Remont może faktycznie

polegać na zburzeniu i budowie od nowa ,łącznie z nowymi

fundamentami , byle w obrysie stanu faktycznego.

Sprytnie można uniknąć pitolonych urzędasów ,nawet jakbyś

w trakcie "remontu" zmienił zdanie - składasz zawczasu wniosek

o dobudówkę , czy podniesienie kondygnacji ,ale prace trwają

na innym "froncie". Od ceny zakupu możesz odliczyć projekt,

pozwolenia , przyłącza - sprytny budowlaniec z uprawnieniami

zrobi to jak należy.

Koszty budowy są niesamowite samą mnie to przerosło,a teraz wykończeniówkę zaczynamy to już widzę że też nie żle kasy pójdzie jak myślicie do 150m powierzchni a użytkowej około 130m ile mnie to wyniesie mniej więcej w standardzie dobrym,bo nic nie robie byle jak robie to na lata mam taką nadzieję.Ile was wyniosłą wykończeniówka.