jabol_ek 10.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, zamierzam zakupić dom (rudera) =) do kapitalnego remontu tylko nie wiem ile może mnie to kosztować. Nowy dach itp... Napiszcie czy warto pakować się w taką ruderę Link do oferty :http://otodom.pl/dom-do-kapitalnego-remontu-12-km-od-kozla-id6879869.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia z b. 10.03.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) W jednym masz rację, to jest rudera. Moim zdaniem nadaje się tylko do wyburzenia. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez joliska Reklama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 10.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam, zamierzam zakupić dom (rudera) =) do kapitalnego remontu tylko nie wiem ile może mnie to kosztować. Nowy dach itp... Napiszcie czy warto pakować się w taką ruderę Link do oferty : http://otodom.pl/dom-do-kapitalnego-remontu-12-km-od-kozla-id6879869.html Czego dokładnie oczekujesz? Darmowej ekspertyzy technicznej, która stwierdzi czy warto wchodzić w ten budynek ??? Chcesz fachowej porady to niestety przygotuj portfel... ps. Dziękuję za podanie linka do oferty - jutro z rana skontaktuje się ze sprzedawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabol_ek 10.03.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Czego dokładnie oczekujesz? Darmowej ekspertyzy technicznej, która stwierdzi czy warto wchodzić w ten budynek ??? Chcesz fachowej porady to niestety przygotuj portfel... ps. Dziękuję za podanie linka do oferty - jutro z rana skontaktuje się ze sprzedawcą Ps. Nie szukam odpowiedzi w stylu takich lamusów jak ten gość powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 a czego szukasz, frajera który za darmo zrobi Ci ekspertyze?Wchodź w temat smialo.... wszystko jest OK i to jest okazja Twojego zycia. Wlozysz w remont 25tys a za rok chalupe sprzedasz za 1,5mlnCo za ludzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.03.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 za 35 tysięcy to bym brał... 3 wersje: 1. trochę obielisz ściany, zaszklisz okna /te co są przynajmniej/ i mieszkasz...2. burzysz i sadzisz ziemniaki... 32 ary to kawał pola3. burzysz i stawiasz od nowa... 32 ary to kawał działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 11.03.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 No to Ci poradziliii??? znajdz jakiegos dobrego fachurę -żeczoznawcę , poytaj wśród znajomych ,może znaja kogoś dobrego ,zapłać za ekspertyzę i spokojna głowa , ja ze swej strony mogę powiedzieć że widziałem jeszcze gorszy szajs nieraz , z którego robiliśmy potem całkiem fajne lokum , trzeba mieć tylko do tego dryg a nie ręce wkieszeniach a kieszenie jak ocean ,najlepiej rozjeb........ć , zniszczyć , hej koledzy wyżej robić wam sięn nie chce??? prawie każdy syf można doprowadzić do ładu tylko trzeba chcieć , no i mieć niestety kasę , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 11.03.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ... znajdz jakiegos dobrego fachurę -żeczoznawcę , poytaj wśród znajomych ,może znaja kogoś dobrego ,zapłać za ekspertyzę i spokojna głowa ... Czytałeś posta? Pani chce za darmo otrzymać ocenę stanu technicznego/ekspertyzę na tym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.03.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 A ja jestem Dziadkiem Mrozem i zrobię za darmo na forum 1. Inwentaryzacja: dom stoi ma ściany te ściany to jedyna rzecz która jest do zachowania resztę trzeba wymienić/zrobić 2. Plan robót: zrobienie izolacji przeciwwilgociowej ścian wieniec, strop, dach, instalacje, tynki, okna, drzwi, posadzki, malowanie o czymś zapomniałem??? 3. Opłacalność cena zrobienia izolacji przeciwwilgociowej ścian prawdopodobnie będzie równa cenie postawienia ścian od nowa już z tą izolacją... 4. Wnioski końcowe Uczciwy remont=postawienie nowego domu. Naprawdę. A nowy będzie naprawdę ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 11.03.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 mówicie, że remont 25 tyś. Ja tam widzę przynajmniej 50 tyś żeby sensownie mieszkać.. tyle, że działka duża. Ja bym wyburzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 11.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy wy się orientujecie jakie są koszty takich remontów...? Popatrzcie na mój budynek. Owszem również rozbudowany a koszt... pomnożyć i to kilkakrotnie te wasze 50 tys. Wszystko zależy od tego czy chce dobrze czy tylko jakieś pogłaskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 11.03.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) budynek - wg zdjec do wyburzenia - moze sie uda cos solidnej cegly odzyskac - jesli nie smierci grzybem to w sam raz na dzialowki itp cena jest kuszacaw remont tego czegos bym sie nie bawil, ale nie zaszkodzi wziac kogos kto sie zna i obejrzec, nie potrzeba ekspertyzy ani eksperta tylko logicznie myslacego budowlancajak pisal beton 44 tylko sciany sie nadaja i fundamenty z tego budynku Edytowane 11 Marca 2011 przez face Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Taki dom kupuje się po to ,by uniknąć kłopotliwej kołomyiz pozwoleniami na każdą pierdołę . Remont może faktycznie polegać na zburzeniu i budowie od nowa ,łącznie z nowymifundamentami , byle w obrysie stanu faktycznego. Sprytnie można uniknąć pitolonych urzędasów ,nawet jakbyś w trakcie "remontu" zmienił zdanie - składasz zawczasu wnioseko dobudówkę , czy podniesienie kondygnacji ,ale prace trwająna innym "froncie". Od ceny zakupu możesz odliczyć projekt,pozwolenia , przyłącza - sprytny budowlaniec z uprawnieniamizrobi to jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.03.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 srali muchi będzie....pitolonych urzędasów nie ominiesza sprytny zęby stracino chyba, że to takie wydmuchowo, że nawet krowy mleka nie dajom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkacd 11.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Koszty budowy są niesamowite samą mnie to przerosło,a teraz wykończeniówkę zaczynamy to już widzę że też nie żle kasy pójdzie jak myślicie do 150m powierzchni a użytkowej około 130m ile mnie to wyniesie mniej więcej w standardzie dobrym,bo nic nie robie byle jak robie to na lata mam taką nadzieję.Ile was wyniosłą wykończeniówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts