tomax27 11.03.2011 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 witam z góry proszę o wyrozumiałość za moje braki w wiedzy w zakresie budowania ale mam dylemat przeczytałem wiele wątków ale konkretnej odpowiedzi na mój problem nie znalazłemmianowiciebędę budował dom podpiwniczony z użytkowym poddaszem dach dwuspadowy pod kątem 42 stopni i na to blachodachówka(bez pełnego deskowania), zastanawiam się nad wylaniem trzeciego stropu nad piętrem wraz ze skosami, stryszku nie będę używał(będzie tam jedynie rekuperator), chce wytłumić odgłosy z blachodachówki i rekuperatora,a przede wszystkim obawiam się pękania płyt g-k(dom ok 25 metrów od dość ruchliwej ulicy), czy takie rozwiązanie ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 11.03.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 "skorupa" stosowana jest tylko u nas na Podkarpaciu..... Według mnie to nie jest dobre rozwiązanie. Tym bardziej, że wymaga od Ciebie przewidzenia ścian nośnych na poddaszu. Każdy argument za "skorupą" można podważyć. Izolacyjność akustyczną sam beton Ci nie załatwi, już nie mówiąc o kosztach które można przeznaczyć na lepszą warstwę izolacji. Pękanie płyt g-k to wina montażu, a nie technologi płyt. Ciekawy jestem opinii innych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamut 74 13.03.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 mam podobnie, trzeci strop robię drewniany 40 cm gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 13.03.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Tu odbywała się dyskusja na temat betonowych skosów http://forum.muratordom.pl/showthread.php?13307-Betonowe-skosy.-Czy-ktos-to-ma-! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 15.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 "skorupa" stosowana jest tylko u nas na Podkarpaciu..... Według mnie to nie jest dobre rozwiązanie. Tym bardziej, że wymaga od Ciebie przewidzenia ścian nośnych na poddaszu. Każdy argument za "skorupą" można podważyć. Izolacyjność akustyczną sam beton Ci nie załatwi, już nie mówiąc o kosztach które można przeznaczyć na lepszą warstwę izolacji. Pękanie płyt g-k to wina montażu, a nie technologi płyt. Ciekawy jestem opinii innych. Pozdrawiam Na lubelszczyźnie też tak się buduje tzw. "murowane skosy", sami też taki robimy i jak wszystko ma swoje wady i zalety:-) W mojej okolicy powstało kilka nowych domów i tylko jeden nie miał takiego stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts