Kuba Dąb 16.05.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 tak jak powiedziałem przed chwilą. Ludzie uwierzą we wszystko. Naprawdę, są lepsze materiały do tego celu. Poza tym skoro jest Ytong to czemu np. nie Solbet? Trzeba pamietać, że przedstawiciele xelli nie są ani trochę obiektywni jeśli chodzi o ich własne produkty. I nie ma w tym nic dziwnego. Ale nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.05.2011 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) W tym tygodniu wylewam chudziaka w piwnicy więc czasu na wybór ściany pozostało niewiele. W tej chwili jestem za silikatem (zresztą byłem od jakiegoś czasu, tylko ta cena). Pozostała sprawa mostku termicznego na styku parteru z piwnicą, co z tym zrobić? Może tak jak wyczytałem w innym wątku, na parterze jako pierwszą warstwę położyć porotherm 25 zasypany perlitem a na to dopiero silikaty? I jeszcze kwestia nieogrzewanej piwnicy i mostku na schodach wewnętrznych. Jak rozwiązać ten problem? nie chce być złym wieszczem, ale nie ufam silikatom za 3 złote, szczególnie co do trzymania wymiarów Zobaczymy jakie będą. Z xella ostatnia wycena to przeszło 5 złoty za sztukę. Edytowane 17 Maja 2011 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts