Jan P. 26.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Niesamowity jesteś. Czapka poleciała. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.03.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Jeszcze przymarudzę . Nie widzę uchwytu do rynny:) Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 26.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Bardzo fajny rysunek. A co to jest za element?Wskazany czerwoną strzałką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.03.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Czy tam jest coś potrzebne ?. No chyba, że nie ma styropianu ,, to wtedy decha lub płyta. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A co to jest za element? Wskazany czerwoną strzałką... Do czasu gdy nie ma styropianu , a jest poddasze można dać płytę OSB na klockach przybitych do płatwi. Później na to styropian od elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.03.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Jeszcze przymarudzę . Nie widzę uchwytu do rynny:) Jan. A jakie rynny ? PCV czy metal ? Edytowane 26 Marca 2011 przez Zbigniew100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 26.03.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Jedne i drugie można powiesić na 2 rodzajach uchwytów. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aweriwo 26.03.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dziękuję panie Zbigniew 100--teraz rozumiem o co im chodziło z wentylacją dachu-ma być 3 cm.I tym razem kierownik będzie ekipę pytał przed-jak i co zamierzają zrobić-i odbierał pracę co drugi dzień. Super, że są jeszcze ludzie-chodzi o forum-którzy potrafią zdobyć się na pomoc takim nieukom jak ja. Jeszcze raz dziękuję wszystkim. z poważaniem ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 ... mam na krycie deski grubości 28 mm -na pióro-wpust ,na to papa na włóknie szklanym i na to gont amerykański ten grubszy.. Grubość desek odpowiednia wszystko będzie OK. Zamiast papy radzę zastosować podkład systemowy a w przypadku gdy producent gontu takiego podkładu nie oferuje polecam doskonały podkład firmy Isola. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aweriwo 20.04.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Mam teraz nowe pytanie---mam odeskowany dach-ale z tego co czytałam w wypowiedziach-musi być szczelina wentylacyjna w kalenicy ,a mi dobili deski do końca. Proszę o radę jak przy goncie rozwiązać sprawę kalenicy. Kierownik doradza--ściąć po 4cm desek, dać folię paroprzepuszczalną,specjalną nakładkę na to (wentylacyjną na cały szczyt),i na to paski gontu.Czy jest to poprawne? ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 20.04.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Może dać wentylacje w ścianach szczytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aweriwo 21.04.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 w ścianach szczytowych mam takie rurki w murze fi 20cm- z jednej i drugiej strony.Czyli rozumuję że to jest mały rodzaj wentylacji? A co z kalenicą-belką drewnianą --nic jej nie grozi-rosa woda alboco ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.04.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 "alboco" jest realnym zagrożeniem. Należy zrobić tak jak radzi kierownik. Na kalenicę można zamontować specjalny "bandaż" lub nakładkę, można też zrobić uniesiony dodatkowy daszek. Można również zastosować systemowe wentylacje połaciowe (po jednej w każdym polu). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts