barteks31 11.03.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witam.Może znacie jakieś sposoby na przybicie papy na dach o pochyleniu 40°. Próbowałem dzisiaj chodzić po dachu ale wydaje mi się to niemożliwe, załatwiłem sobie nawet szelki, tata mnie asekurował na lince ale to nic nie dało, ślizgałem się. Dom jest pod pełnym deskowaniem pokryty 1x papą na welonie, chce dać pionowo drugą warstwę bo ta mocno cieknie. Aha do roboty jest nas czterech. Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek4 11.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Może to Cię zainspiruje. Dał radę sam. Edit: Doczytałem, że masz już pełne deskowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 11.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Asekuracja + drabinka na sznurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 11.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 nie sztuka ze was czterech ...... , dwoch wystarczy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 12.03.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 nie sztuka ze was czterech ...... , dwoch wystarczy , Czy mógłbyś rozwinąć temat. Zbigniew100 Myślałem o drabince sznurkowej, ale jak i gdzie ją zamocować. Można też zrobić drabinkę z jednej deski i zaczepić ją o kalenice, tyle tylko że połać ma długość 7,5m i wydaje mi się że może być problem z przesuwaniem tej drabinki na szczycie dachu. Tym bardziej że na środku jest lukarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.03.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Czy mógłbyś rozwinąć temat. Zbigniew100 Myślałem o drabince sznurkowej, ale jak i gdzie ją zamocować. Można też zrobić drabinkę z jednej deski i zaczepić ją o kalenice, tyle tylko że połać ma długość 7,5m i wydaje mi się że może być problem z przesuwaniem tej drabinki na szczycie dachu. Tym bardziej że na środku jest lukarna. U nas dekarze wiążą około 3m drabinę, zwykłą płaską , na długiej konopce i przerzuconą przez kalenicę przytrzymuje jeden z pracowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.03.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Bicie a'la łat na dystansie do chodzenia po rozwiniętym pasie papy - widać gdzieś u mnie w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henter2 01.04.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ja wiążę sznurową drabinę na grubszej lince asekuracyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 01.04.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Zgrzej a nie na papiaki przybijaj...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts