tedew 11.03.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) witam,mam pytanie, jak szlifować gładź, aby nie powstawały drobne rysy ??robiłem tak:1. pierwsza warstwa gładzi2. druga warstwa gładzi3. zacząłem szlifować packą z papierem 240 i te duże nierówności usuwam, ale powstają takie małe rysy. gładź, to jakaś tana z Castoramy (GIPSAR - 26 zł worek). Co jest nie tak, gładź ?? a może papier do szlifowania ?? pozdr,tdw Edytowane 11 Marca 2011 przez tedew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romko107 13.03.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Drobne rysy zawsze będą. Stosując tak drobny papier nie powinno ich być zbyt wiele. Przy czym jak zagruntujesz i pomalujesz najpierw grunt, a później farba uzupełni te ubytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panicz 13.03.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Gipsar to bardzo miękka gładź. Przecieraj z wyczuciem, po pierwszym malowaniu zrób poprawki i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 13.03.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 jakaś tania gładż z castoramy - i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
001tomek 13.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 witam, mam pytanie, jak szlifować gładź, aby nie powstawały drobne rysy ?? robiłem tak: 1. pierwsza warstwa gładzi 2. druga warstwa gładzi 3. zacząłem szlifować packą z papierem 240 i te duże nierówności usuwam, ale powstają takie małe rysy. gładź, to jakaś tana z Castoramy (GIPSAR - 26 zł worek). Co jest nie tak, gładź ?? a może papier do szlifowania ?? pozdr, tdw romko ma racje,ale najlepiej grunt wymieszaj z białą farbą jako podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moore 16.03.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja zapłaciłem 39 za gładź i też do bani :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sorbus 16.03.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Po wykonaniu gładzi na ścianach jest wiele tzw.placków,przetarć. Co z tym zrobić? Bardzo, proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTURPAWELLUKASZ 16.03.2011 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 odkurz , przegruntuj te "placki" i po wyschnieciu gruntu przeszpachluj np.acrylputzem gotowcem .. i pieknie będzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
góral w gdańsku 18.03.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 witam, mam pytanie, jak szlifować gładź, aby nie powstawały drobne rysy ?? robiłem tak: 1. pierwsza warstwa gładzi 2. druga warstwa gładzi 3. zacząłem szlifować packą z papierem 240 i te duże nierówności usuwam, ale powstają takie małe rysy. gładź, to jakaś tana z Castoramy (GIPSAR - 26 zł worek). Co jest nie tak, gładź ?? a może papier do szlifowania ?? pozdr, tdw jeśli rysy po szlifowaniu powstają przy "normalnym" świetle tj. np halogen postawiony pod kątem, przy papierze 240 to albo był to gipsar albo zbyt mocno rozrzedzona gładź.natomiast jeśli szlifujesz pod rónolegle padające oświetlenie np.diodowe lub bardziej "zboczone" to rysy mi powstawały nawet stosując "zielony sheetrock" przy pap.240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts