Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Położenie tynku po po 2 latach od ocieplenia budynku.

Recommended Posts

Witam pomocnych przyjaciół.

Chciałbym prosic o pomoc w rozwiązaniu problemu ktory od jakiegos czasu chodzi mi po głowie.

Mój dom został ocieplony i przygotowany do położenia tynku pod koniec tamtego roku. Miałem w tym roku połozyć tynk ale jest jeszcze tak dużo prac na zewnątrz i w środku które moga spowodować zabrudzenie lub uszkodzenie elewacji że termin ten musze pszesunąc o kolejny rok. W związku z tym nasówa mi się pytanie czy muszę zabezpieczyc elewację jakims płynem, farbą elewacyjną żeby budynek mógł przestac w takim stanie jeszcze rok?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

s9 pat podobnie myślałem żeby unigruntem to pomazać. Tylko zastanawiam sie czemu mam to potem szlifować? Jesli Unigruntem pomalował bym to w tym roku to czy na wiosne przyszłego roku bede musiał to szlifować? Jaki jest tego cel? Czy nie mogł bym np. pomalowac odrazu farba gruntującą pod tynk?

I jeszcze jedno pytanie które chodzi mi po głowie, co może stac sie elewacji jesli przez 2 lata wogle jej nie zagruntuje i po tym czasie pomaluje farba i poloże tynk? Słyszałem ze i tak ludzie robią...

Unigruntem, który jest gruntem dyspersyjnym. Powodzenia. pat9 zajmujesz się izolerstwem z zawodu czy z zamiłowania? masz jakis dyplom mistrzowski albo czeladniczy??

Co się może stać jak nie zagruntujesz? A co się dzieje z zaprawą w którą wsiąka woda i działają temp dodatnie i ujemne?

Jesli Unigruntem pomalował bym to w tym roku to czy na wiosne przyszłego roku bede musiał to szlifować? Jaki jest tego cel?

Pat9 tak właśnie robi ze potem trzeba "papierem" ( to juz w ogóle debilizm) szlifować.

Edytowane przez ZygmuntRolicz