Kwitko 02.02.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Problem został rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 03.02.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 wystarczy przykleić na wylewkę taśmę malarską. Ja tego sobie nie wyobrażam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 04.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Ja tego sobie nie wyobrażam:) czego sobie nie wyobrażasz ? powiem Ci jak było u mnie. musiałem najpierw zrobić wylewki a potem tynki. niestety tynkarze "pojechali" równo i nie zadbali o oddzielenie tynków (gipsowych) od wylewki. po około miesiącu powstało pęknięcie. w części budynku powstało na styku wylewka tynk. około 1 mm szerokie. po prostu zarówno wylewka jak i tynk (głównie tynk) obkurczyły się . niestety w wielu miejscach na odcinkach kilku metrów pęknięcie oddzielające poszło w górę 10; 15 a nawet 20 cm od wylewki. te kawałki tynku musiałem odkuć do samej wylewki. tynkarze musieli wszystkie braki jeszcze raz uzupełnić, tym razem stosując papierową przekładkę od wylewki. tym razem tynk wysechł, obkurczył się tworząc rysę na papierowej przekładce. stąd uważam, że taśma malarska była by idealna bo nie dopuści do sklejenia tynku i podłogi. oba materiały i tak lekko się obkurczą, dylatacja powstanie sama dokładnie w miejscu taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_mlody 05.02.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Nie wyobrażam sobie jak przykleić tą taśmę żeby pozostała we właściwym miejscu. Tak jak piszesz, że na kawałku to jakoś to będzie, ale w całej chałupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominex 02.12.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Witam sadze ze najpierw trzeba zrobic tynki a potem posadzki,chyba ze to bedą tynki suche z karton gipsu ,to wtedy zaczynamy od posadzki:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts