Lekier 01.03.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Korzystam z dużej ulgi budowlanej. Domek jednorodzinny z garażem w jednej bryle! Czy mogę odliczyć również koszt bramy garażowej? Moja ksiegowa stwierdziła, ze nie!! Gdzie mogę znaleźć odpowiednie przepisy!! Jeżeli mozna odliczyc to jaka jest podstawa prawna?? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 A czy garaż masz w bryle budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ula S 01.03.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Wowka! Czy mam przez to rozumieć,że jeśli w bryle można?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 02.03.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.03.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Oczywiście, że tak. Garaż jest integralną częścia budynku mieszkalnego i nie można wyodrębniać kosztów np. bramy z przysługującego limitu ulgi. Podobnie jak nie wyodrębnia się kosztów cegły, betonu, instalacji robocizny itd w części dotyczącej budowy części garażowej budynku.Oczywiście, omówiona sytuacja dotyczy jedynie sytuacji gdy uzyskało sie pozwolenie na budowę budynku mieszkalnego a nie np. mieszkalno-usługowego.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts