Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

duss - buduje "domek" - komentarze do dziennika

Recommended Posts

• 6 months później...

Witam kolego.

Czy mógłbyś podać adres sprzedawcy tego ślicznego jacuzzi ,którego zdjęcia prezentujesz na: picasawebgoogle jestem zainteresowany podobny urządzeniem. Mógłbyś dodać jeszcze cenę i ewentualne porady czy wskazówki, może znasz teraz jakieś fajniejsze urządzonko.

Sorki za wpis na forum ale coś mi PRV niecącą się wysyłać. Za to będę pierwszy w koment.

Pozdrawiam i czekam na dalszy postem prac

• 5 months później...

Zmiany widzę ;) Masz może te rzuty w trochę większej wersji bo forum strasznie kompresuje i nic nie widać. Widzę zarys super dużego salonu - nieźle się zapowiada :) Mogę zapytać jak Wam wyszła wycena ? Macie wycenę od jednej firmy czy od kilku ?

Jak się do pań z urzędu ładnie uśmiechniesz ;) to będzie szybciej niż 60 dni ;)

Edytowane przez Gola86

• 3 months później...
  • 2 months później...

Duss, dorzuce komentarz na doping abys regularniej wrzucal wpisy w dzienniku :)

Co zdecydowalo, ze z pierwotnej wersji parterowki (z pomieszczeniem gospodarczym na pietrze) zrobiliscie w efekcie koncowym normalna pietrowke?

Masz moze jakies wizualizacje jak ta Twoja stodola bedzie wygladala? Ogolnie fajnie zalozenia, wiele rzeczy pokrywa sie z tym co tez mamy zamiar za jakis czas zaczac projektowac/budowac. Tylko troche malo tych Twoich wpisow :/

Spizarnia w pomieszczeniu gospodarczym obok garazu?

Ciekawia mnie te Twoje kierunki z inteligentnym domem. Decydujesz sie na jakis konkretny system czy bedziesz cos dlubal samemu? Ja juz mam na oku jedne rozwiazanie bardzo otwarte wiec sporo rzeczy (praktycznie wszystko) musze sam zaplanowac.

Chcielismy parterow: jak ale doszlismy z zona do powierzchi uzytkowej ~300m2 + pomieszczenia przylegle to okazalo sie, ze bedzie "maly" supermarket, a tak sasiedzi tylko pytaja jaka firma tam bedzie miec siedzibe ;) wiec zalezy ile chcesz miec m2 ;).

Wizualizacji brak bo firma projektowa byla mega do DUPY i ich przerosly Nasze oczekiwania ( a jestem baardzo konkretnym klientem i wiem czego chce - zawsze jak ja trafiam na takiego klienta to jest szybki i prosty temat bo klient nie wydziwia:). Obecnie rozmawiamy z firma od wnetrz z slaska i sa zachwyceni Naszymi pomyslami i czekamy na to az oni Nas zaskocza ;) jakimis pomyslami.....

Spizarnia:.... mam kumpla co ma takie rozwiazanie i bardzo mi sie to spodobalo....wracasz z zakupow all zostawiasz w pom.gosp. i nie wnosisz do domu...a jak cos do kuchni potrzebujesz to idziesz do pomieszczenia obok i masz wszystko. Jak ci sie zaprawy nie ieszcza do mozesz je schowac zawsze do piwnicy .

System EIB: - ja bede mial KNX- tylko i wylacznie.... kasa masakryczna.....ale damy rade ;) - jestem z branzy i wiem, ze systemy zamkniete nie sa dobrym rozwiazaniem....tzn jak chesz miec podstawowe funkcje to oki bo nie bedziesz dla sportu grzebal w systemie.... ja mam inna sytuacje... lubie to....robie z tym.... i zawsze bede cos w tym grzebal..... nie chce sie wiazac tylko z jedna firma.... bo dzisiaj jest jutro beda puste biura ;D.

Robiac instalacje w domu wez kogos madrego, zeby ci dobrze wszystko zaprojektowal : alarm, siec komp, audio, TV. itd. (wiem cos o tym ;)

Moje uwagi dot. bud. domu:

- spr. plan zag. przestrzennego czy nie ma kanalow.

- pilnuj kierunkow swiata - baaaaardzo wazna sprawa...!!!

- nie ufaj projektantom, budowlancom, instalatorom, rob doktorat w kazdej dziedzinie.... bo inaczej beda bledy....

- madry projektant,

- zaplanuj szeroki wjazd do garazu i szer garaz, abys mogl swobodnie otworzyc drzwi od auta, ( mnie Pani projektant zaprojektowala taki, ze moim obecnym autem musialbym wjezdzac na "styk" a co dopiero jak sobie cos "wiekszego" zakupie ;( ....ehhhh

- jak masz $ to nie ograniczaj sie z pomieszzceniami ( zebys schodzac klatka z taca drinkow nie obijal sie o sciany;) - jak to mawia moj kolegaa;)

- przewidz sobie pomieszczenie, biura w korym bedziesz mial azyl jak sie sta**a wkurzy tzn zona , - (predzej czy pozniej bedziesz go potrzebowal:)

- nie kupuj dziadowskiego jacuzzi z marketu..... tylko dozbieraj do hotspringa za 45k - i wtedy bedziesz zadowolony.

Foto z soboty.... 20120824_154427.jpg

20120916_103700_2.jpg

20120916_103721_2.jpg

20120916_103740_2.jpg

20120916_103803_2.jpg

Edytowane przez duss