Tomi78__ 17.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 chodzilo zapewne o spiro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.03.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 chodzilo zapewne o spiro A masz pewność? Bo jeśli "spiro" 1m.b. za 5 zł, to...niezłe badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 domniemam tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.03.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 domniemam tylko A tak przy okazji: po co ci w przewodzie z PCW przepustnica stalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 A tak przy okazji: po co ci w przewodzie z PCW przepustnica stalowa? a sa przepustnice z pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) a sa przepustnice z pcv? Oczywiście, że są (np. w t. zw. zaworach zwrotnych). Gdybyś je chciał obsługiwać ręcznie, to trzeba by troszeczkę przerobić. Edytowane 17 Marca 2011 przez Konto usunięte_12* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 WM jeszcze przede mna, mysle czy samemu czy zlecic firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 17.03.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Trzeba mierzyć siły na zamiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.03.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 No dokładnie, trzeba przemyslec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 17.03.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Pogadaj z ekologami, bo straszą, że PCW rozkłada się po SETKACH lat Więc gdzie te KILKANAŚCIE? Degradacja powierzchni PCW po kilkunastu latach, to BAJKA dla grzecznych dzieci. Gdyby tak było, to rury kanalizacyjne nie byłyby tak masowo z tego surowca produkowane. A zgodzisz się z tym, że to, co nimi płynie jest znacznie gorsze od wilgotnego powietrza? Sam sobie odpowiedziałeś: degradacja powierzchni a nie całej rury. Degradacja całej rury to setki lat, ale to mnie nie odchodzi. Degradacja samej powierzchni - kilka lat - to obchodzi, gdyż powierzchnia taka łatwiej "łapie" brud. W kanalizacji płynie ....hmm, wiadomo co i to coś tworzy cienką warstwę działającą jak izolacja rury. Zobacz jak możesz wnętrze kanalizacji po jakimś czasie - jeśli śliskie - dlatego degradacja PCW ma tu nikłe znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Sam sobie odpowiedziałeś: degradacja powierzchni a nie całej rury. Degradacja całej rury to setki lat, ale to mnie nie odchodzi. Degradacja samej powierzchni - kilka lat - to obchodzi, gdyż powierzchnia taka łatwiej "łapie" brud. W kanalizacji płynie ....hmm, wiadomo co i to coś tworzy cienką warstwę działającą jak izolacja rury. Zobacz jak możesz wnętrze kanalizacji po jakimś czasie - jeśli śliskie - dlatego degradacja PCW ma tu nikłe znaczenie. A powierzchnia ocynku w rurach jest gładka?, jest tam zdrecydowanie wiecej punktow zaczepienia dla mikro swiata niz w pcv, a swoja droga to w GWC jakos nikomu pcv nie przeszkadza a wewnatrz domu juz tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 18.03.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) A powierzchnia ocynku w rurach jest gładka?, jest tam zdrecydowanie wiecej punktow zaczepienia dla mikro swiata niz w pcv, a swoja droga to w GWC jakos nikomu pcv nie przeszkadza a wewnatrz domu juz tak? Uważam (ale to moje zdanie, która nie musi oznaczać od razu, że mam w 100% rację ), że stal będzie gładsza po kilku latach w porównaniu do PCW. Co do rurowego GWC nie bez powodu rury rehau są pokryte warstwą srebra. Ale jak już mówiłem, żaden materiał nie jest idealny, ale też żaden z nich nie jest wyjątkowo nieodpowiedni do wentylacji. Są plusy i minusy. Każdy wybiera to co uważa za stosowne gdyż oba materiały są dobre. Edytowane 18 Marca 2011 przez Okiren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 srebro, po to zeby bakterie sie nie rozwijały, a rury rehau drozyzna... wiec ludziska zwykle kanalizacujne robia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 18.03.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 srebro, po to zeby bakterie sie nie rozwijały, a rury rehau drozyzna... wiec ludziska zwykle kanalizacujne robia.... "No właśnie" - zarówno co do srebra jak i ceny A propos rur, niektóre kształtki do wentylacji nie są wykonane z PCW ale z tworzywa o oznaczeniu ABS. Ciekawe czy to zachowuje się jak PCW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 18.03.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 niektóre kształtki do wentylacji nie są wykonane z PCW ale z tworzywa o oznaczeniu ABS. Ciekawe czy to zachowuje się jak PCW. Trzeba by zapytać producenta. Najważniejsze, że kolor ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 18.03.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Zobacz jak możesz wnętrze kanalizacji po jakimś czasie - jeśli śliskie - dlatego degradacja PCW ma tu nikłe znaczenie. No, ...chylę czoła. Ja tak dokładnie nigdy nie "zgłębiłem" tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 18.03.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Ja tak dokładnie nigdy nie "zgłębiłem" tego problemu Miałem kiedyś "przyjemność" wymiany starej rury przy zmianach w łazience więc wiem jak tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 18.03.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 chodziło mi o spiro, źle napisałem mój błąd, jakość spiro zależy od maszyny która ją zwija, blacha ma mniejsze znaczenie, mój znajomy kupił kilka tygodni temu nową maszynkę, właśnie zaczyna sobie skręcać i wcale nie nazwałbym tego badziewiem, poza tym wcześniej kupowałem gdzie indziej i też były oki, badziewia nie biorę z tej prostej przyczyny, że rozpadające sie rury to masakra przy montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 18.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 blacha ma mniejsze znaczenie, rozpadające sie rury to masakra przy montażu No właśnie myślałem o takich (bo poważnie te dobre rury są po 5 zł/m.b. brutto??). Jeśli tak, to poproszę o adres sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 18.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 poproszę o adres sklepu Ja kupiłem tu: http://www.spiroflex.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts