Gość Alicja30 01.03.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Jak się tego pozbyć? Płyn do naczyń, alkohol, może rozpuszczalnik? Te nalepki są z mocnego lakierowanego papieru, klej też jest mocny, po zerwaniu zostają lepkie ślady. Poproszę o rady. Zapewne wielu z Was musiało się z tym uporać, jak to zrobiliście?Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Zdrap "górną" syntetyczną warstwę naklejki czymś ostrym np. nożykiem. A dolna warstwa, często nawilżana będzie się dała "zrolować" i usunąć poprzez pocieranie mokrą ściereczką. U mnie nie ma najmniejszego śladu zarówno po naklejce jak i po ingerencji nożyka. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 01.03.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Bardzo ciekawe pytanie, może ktoś wie?? Ja od 2 lat próbowałam , ścierać , zdzierać itp ale moze nie te metody To się nazywa skuteczna reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PL 01.03.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 W zamierzeniu producenta to chyba miało zostać. To nie jest naklejka, tylko logo firmowe. Jak już to wyrwiecie i zostanie klej, spróbujcie spirytusem. Klej spod naklejek typu metka, schodzi. Tu może być co innego. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 01.03.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Benzyną ekstrakcyjną zmyje się wszystkie samoprzylepne rzeczy. Spirytusu szkoda. I tak nie ruszy, lepiej zastosować wewnętrznie, chuchnąć i przetrzeć do połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agula 01.03.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Ponoć nalepki schodzą też po przetarciu octem, ale sama nie próbowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.03.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Benzyną, spirytusem, octem czy jeszcze czymś innym ... i owszem, ale musza to być nalepki papierowe a nie syntetyczne (folia) a takie właśnie stosuje Koło. Naklejki papierowe szybko namakają "czymś tam" i rzeczywiście dość łatwo je usunąć. Niestety z naklejkami syntetycznymi tak łatwo już nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SwFranciszek 01.03.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Najlepszym sposobem jest podgrzanie kleju z naklejki np suszarka do wlosow.Ale pod warunkiem, ze robi sie to w czasie odklejania.Jesli folia zostala zdarta a klej pozostal - to juz tylko chemia poradzi Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.03.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 hmmm....a mi zeszło wszystko razem...tylko nalpeke zdzierałam bardzo powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 jeszcze mozesz spróbować szlifierką kątowąpowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Alicja30 01.03.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 PL, mnie nie chodzi o nadruk na górze muszli. Wiem, że to jest logo i w zamierzeniu producenta ma tam zostać. Mnie chodzi o dwie wielkie nalepki na boku muszli. One na pewno nie powinny tam zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przmslw 01.03.2004 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Może to się wydawać śmieszne, ale do usuwania kleju po np. nalepkach z cenami nadaje się ... masło. Trzeba zerwać nalepkę a to co pozostało posmarować masłem, odczekać 10 - 15 minut i zetrzeć papierowym ręcznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 01.03.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Kleju masłem nie próbowałem, ale skoro jesteśmy na forum budowlanym - masło rzeczywiście pomaga przy usuwaniu smoły i lepiku. Na przykład umycie rąk po smole, nawet benzyną, jest bardzo trudne. Wystarczy wsmarować masło, smoła się zmiękcza, a potem to już idzie łatwo, nawet wodą z mydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Sprobujcie te g.....o zmyc plynem do foli takiej co sie stosuje do samochodow jak sie sciemnia szyby,powinno podzialac na wszystkie kleje od nalepek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 01.03.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Spróbójcie oliwką dla niemowląt lub tłustym kremem. Grubo posmarujcie i sami zobaczycie, że na drugi dzień da się "zrolować" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 01.03.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Nie ma na to silnych i nie tylko na produktach "Koła". Miałem taki sposób, żeby zrobił to sprzedawca po zakupieniu towaru. Niestety oni sie w tym nie szkolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.03.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 W takich praypadkach należy stosować kolejno: woda, woda z mydłem a nastepnie różne rozpuszczalniki organiczne czyli nafta,benzyna,rozcieńczalniki do róznych farb a na końcu aceton lub inny zmywacz do paznokci. Jeżeli to nie pomorze to pozostaje tylko szlifierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 01.03.2004 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Też mam ceramike z Koła, ale u mnie wszysto pięknie zeszło, bez problemów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PL 02.03.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Napisałem wcześniej o benzynie ekstarkcyjnej. Miałem na myśli benzynę lakową. Utratowała mnie kiedy zostawiłem na oknach żółtą taśmę osłonową, stosowaną przy malowaniu. Namokła, potem wyschła, taśma zeszła klej został. PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 02.03.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 a komu to cos wogóle przeszkadza????? U mnie jest jako elemnt dekoracyjny i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts