mmrado 13.03.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) Poniżej obrazek tego co zamierzam zrobić: http://marud.pl/var/strop.jpg Teraz opis:- jest to projekt(własny) wylewki pod posadzkę w łazience - z ogrzewaniem podłogowym- na górze będzie podłoga z płytek - powierzchnia podłogi to 9m2 powierzchnia 3mx3milość belek w podłodze - 3 odstępy między belkami 102cm A teraz parę pytań, na które nie mogę samodzielnie znaleźć odpowiedzi:a)- czy 5 cm betonu nie popęka b)- proponowany skład betonu i jakie dodatki(plastyfikatory, włókna)c)- czy zbrojenie siatką stalową dać jak na rysunku na dole - czy lepiej przy powierzchni betonud)- czy rury ogrzewania pex 16mm mogą być w połowie wylewki czy starać się dać je na spód?e)- czy dać jakąś folię - czy tylko uszczelnić styropian np pianą poliuretanową pistoletową aby beton nie wyciekł generalnie nie jestem zwolennikiem folii z powodu tworzenia tzw termosu i pleśni lub grzybów - stąd moje wątpliwości Edytowane 13 Marca 2011 przez mmrado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts