Palkerson 14.03.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam....elewacje miałem robioną w tamtym roku i teraz przyszedł czas na pomalowanie obramowań okien i nie wiem jaki kolor najbardziej będzie pasował, może wy mi coś doradzicie bo ja myślę że chyba powinien być biały mimo że tego koloru nie lubię a moja dziewczyna upiera się przy brązowym lub pomarańczowym, a wy co sądzicie ? http://img191.imageshack.us/img191/1336/dscn5786p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smuga 14.03.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 W żadnym wypadku brązowy, wg mnie dopasuj kolor do koloru trójkąta nad drzwiamiA propos te ozdobne wykończenia przy oknach i drzwiach to z czego masz a jak ze styropianu, to czy masz je obklejone siatką czy kątownikiem z siatką czy niczym ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 14.03.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 a ja bym zrobiła to w takim kolorze zbliżonym do złotego dębu-coś między żółcią, a pomarańczem-uwydatnią się wtedy szprosy-no i trójkąt nad drzwiami tak bym pomalowała Przyłączam się do pytania o to z czego to jest zrobione? i czy naklejałeś to po zrobieniu elewacji, czy przed (całość z elewacją jest zaciągnięta klejem i siatką?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palkerson 14.03.2011 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Witam jest to zrobione ze styropianu jest na tym siatka i klej na łuku plastikowy narożnik specjalny do łuków a na rogach kątowniki z siatką wszystko jest robione w trakcie kładzenia styropianu na elewacje, na koniec wszystko obłożone siatką, potem grunt (który widać na tych obramowaniach) i sam baranek na wszystkim poza tymi obramowania i teraz mi się zostały te obramówki i się zastanawiam co z nimi zrobić i ta jaskółka (trójkąt) tez jeszcze nie wiem w jaki kolor pójdzie Edytowane 14 Marca 2011 przez Palkerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.m 14.03.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Na pewno nie brąz i nie pomarańcz, ale coś pośredniego by się przydało... Złoty dąb to dobra opcja, przemyśl ją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palkerson 14.03.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 http://www.e-gerda.pl/images/wx20/kolory/zloty_dab.jpg może i macie racje wtedy zabejcuje te belki przy drzwiach i będzie pasować ale najpierw to sobie narysuje w PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 15.03.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Nie wiem jaki masz kolor elewacji. Moja elewacja jest ciemniejsza a opaski wokół okien o trzy tony jaśniejsze. http://images33.fotosik.pl/270/8062d175112da24f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 16.03.2011 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 dokładnie. jasniejsza powiekszaja optycznie ta bryłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palkerson 16.03.2011 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Sylwia u Ciebie bardzo fajnie to wygląda chyba też zastosuję coś takiego ale u mnie z doborem koloru nie będzie tak łatwo bo ja mam elewację zrobioną z białego cementu i czerwonego piachu taki bardzo drobny baranek (koszt łączny materiału 150 zł ) i teraz muszę szukać farby o bardzo łagodnym odcieniu tylko wiecie jak to jest w sklepach ....... malowałem pokoje 3 różnymi farbami o odcieniach które powinny być inne i wyszło tak samo więc dosłownie boję się kurde kupować już farbę :/ Edytowane 16 Marca 2011 przez Palkerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 18.03.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) W poprzednim domu miałam okna mahoniowe i podobną elewację.http://images8.fotosik.pl/1469/0469aa8e9cc88b47.jpg Edytowane 18 Marca 2011 przez Sylwia z Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora516 08.05.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Nie wiem jaki masz kolor elewacji. Moja elewacja jest ciemniejsza a opaski wokół okien o trzy tony jaśniejsze. http://images33.fotosik.pl/270/8062d175112da24f.jpg witam już gdzieś pytałam możę ktoś wie co to za kolory na elewacji, i ozdobnikach przy oknach jaki tynk i kolory , z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.07.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Piękny kolor:)Ja też poproszę o numery odcieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Draqi 20.08.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Według mnie kolor obramowań powinien być jaśniejszy o ton lub dwa od koloru elewacji. Ja mam podobny kolor. Jestem właśnie na etapie wystroju wnętrza i zastanawiam się nad doborem firan. Korzystałam już wczesniej ze sklepu http://dkhome.pl/ i zastanawiam się nad wyborem rolet wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 20.08.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 No to wytnij linka ze swojego cytatu i zgłoś do moderacji (trójkącik z wykrzyknikiem pod postem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miczo 06.03.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam Sylwio powiem szczerze że bardzo ładny domek oraz elewacja czy mogła byś napisać jakie to są kolory oraz symbole .Jestem na etapie elewacji bardzo podobają mi się ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataD22 10.03.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Brązowy zdecydowanie odpada, okna będa wtedy wyglądały jak te w domkach dla lalek. Przychyle się do przedmówców, że najrozsądniejszym wyborem będzie pomalowanie to w kolorze tego trójkąta nad drzwiami, ewentualnie coś takiego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek367 10.03.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Moim zdaniem trochę ciemniejszy niż elewacja, ale jaśniejszy niż dach i ramy okien. Musisz dopasować jakiś kolor. To rozwiązanie będzie chyba najlepsze – takie przejście z jednego do drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xajrips 12.03.2015 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 pomaluj na ciemny złoty , będzie jak ulał pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 17.03.2015 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Moim zdaniem trochę ciemniejszy niż elewacja, ale jaśniejszy niż dach i ramy okien. Musisz dopasować jakiś kolor. To rozwiązanie będzie chyba najlepsze – takie przejście z jednego do drugiego Chciałem napisać to samo, ale jak widać mogę tylko zagłosować nad słusznością zdania kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalak 25.03.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Bardzo ładny dom, całość świetnie się komponuje, aż szkoda byłoby coś teraz popsuć. Biały kolor wygląda bardzo dobrze, bardzo jasna piaskowa barwa też byłaby moim zdaniem do zaakceptowanie. Natomiast pomysły aby użyć farby brązowej albo co gorsza pomarańczowej wg mnie nie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts