Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Obramowania okien, jaki kolor będzie pasował ???

Recommended Posts

Witam....elewacje miałem robioną w tamtym roku i teraz przyszedł czas na pomalowanie obramowań okien i nie wiem jaki kolor najbardziej będzie pasował, może wy mi coś doradzicie bo ja myślę że chyba powinien być biały mimo że tego koloru nie lubię a moja dziewczyna upiera się przy brązowym lub pomarańczowym, a wy co sądzicie ?

http://img191.imageshack.us/img191/1336/dscn5786p.jpg

a ja bym zrobiła to w takim kolorze zbliżonym do złotego dębu-coś między żółcią, a pomarańczem-uwydatnią się wtedy szprosy-no i trójkąt nad drzwiami tak bym pomalowała :)

Przyłączam się do pytania o to z czego to jest zrobione? i czy naklejałeś to po zrobieniu elewacji, czy przed (całość z elewacją jest zaciągnięta klejem i siatką?)

Witam jest to zrobione ze styropianu jest na tym siatka i klej na łuku plastikowy narożnik specjalny do łuków a na rogach kątowniki z siatką :)

wszystko jest robione w trakcie kładzenia styropianu na elewacje, na koniec wszystko obłożone siatką, potem grunt (który widać na tych obramowaniach) i sam baranek na wszystkim poza tymi obramowania i teraz mi się zostały te obramówki i się zastanawiam co z nimi zrobić :p i ta jaskółka (trójkąt) tez jeszcze nie wiem w jaki kolor pójdzie

Edytowane przez Palkerson

Sylwia u Ciebie bardzo fajnie to wygląda chyba też zastosuję coś takiego ale u mnie z doborem koloru nie będzie tak łatwo bo ja mam elewację zrobioną z białego cementu i czerwonego piachu taki bardzo drobny baranek (koszt łączny materiału 150 zł ) i teraz muszę szukać farby o bardzo łagodnym odcieniu :) tylko wiecie jak to jest w sklepach ....... malowałem pokoje 3 różnymi farbami o odcieniach które powinny być inne i wyszło tak samo więc dosłownie boję się kurde kupować już farbę :/ Edytowane przez Palkerson

• 3 years później...
Nie wiem jaki masz kolor elewacji. Moja elewacja jest ciemniejsza a opaski wokół okien o trzy tony jaśniejsze.

http://images33.fotosik.pl/270/8062d175112da24f.jpg

witam

już gdzieś pytałam

możę ktoś wie co to za kolory na elewacji, i ozdobnikach przy oknach jaki tynk i kolory , z góry wielkie dzięki

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 6 months później...
Moim zdaniem trochę ciemniejszy niż elewacja, ale jaśniejszy niż dach i ramy okien. Musisz dopasować jakiś kolor. To rozwiązanie będzie chyba najlepsze – takie przejście z jednego do drugiego

Chciałem napisać to samo, ale jak widać mogę tylko zagłosować nad słusznością zdania kolegi. :)

• 2 weeks później...
Bardzo ładny dom, całość świetnie się komponuje, aż szkoda byłoby coś teraz popsuć. Biały kolor wygląda bardzo dobrze, bardzo jasna piaskowa barwa też byłaby moim zdaniem do zaakceptowanie. Natomiast pomysły aby użyć farby brązowej albo co gorsza pomarańczowej wg mnie nie do przyjęcia.