Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przedwiośnie czyli obraz po zimie.

rafsli_rs

Recommended Posts

Kilka rzeczy zmieniło sie na zewnątrz domu po zimie.

Pierwsza która rzuca się po zimie to oczywiście brak śniegu i temperatury na plusie.

Druga to strasznie szaro na zewnątrz.

Trzecia to ta która mnie najbardziej denerwuje - tyle kretowisk na działce ile dziur w dobry serze. Działka wygląda jak pobojowisko, kretowiska rożnej maści małe, duże, płaskie i stożkowe - wszelkiej maści i kształtu.

Czwarta rzecz to ruch na budowie u sąsiadów - dziś przywieźli na budowę pustaki.

Na pewno jest więcej zmian ale gdy patrzę przez okno to te zmiany rzucają się w oczy.

nie mam jeszcze zrobionego do końca ogrodzenia z sąsiadem , gościa nie ma bo siedzi w Niemczech , jest sasiadka która ma psa , takiego niewielkiego ,całą zimę wypuszczała go samopas a ten had latał po moim podwórku , lubię zwierzęta więc go nie ganiałem , i wiecie co mam na trawniku??? - zgadliście - gówno , a w zasadzie obesrane mam całe podwórko , a myslałem że jak się wyprowadzę na swoje z bloku to nie będę musiał oglądać obesranych trawników , załamka

no to współczuję z tymi kretami , ja z samego rana gówna pozbierałem na łopatę i przerzuciłem do sąsiadki na wjazd , nie ma to jak zrobić dobry uczynek z samego rana ,bidula nie będzie musiała chodzić i szukać gdzie jej pupil narobił , teraz ma podane jak na tacyi wszystko na kupie ,

no to współczuję z tymi kretami , ja z samego rana gówna pozbierałem na łopatę i przerzuciłem do sąsiadki na wjazd , nie ma to jak zrobić dobry uczynek z samego rana ,bidula nie będzie musiała chodzić i szukać gdzie jej pupil narobił , teraz ma podane jak na tacyi wszystko na kupie ,

Ty to jesteś dobry sąsiad http://emoty.blox.pl/resource/4_2_208.gif

Witajcie!

Co do zmian w obejściu ;) to zauważyłem, że od pewnego czasu mój kot rozprawia się z kretami i myszami. Nie mam na to wpływu co robi, bo wałęsa się całymi dniami po okolicach, ale przynajmniej nie mam ani jednego kopczyka i to mnie cieszy :)

Za to kupuję mu jedzonko.

Skurczybyk, pewnie tupie skutecznie... Wczoraj człapał tak u sasiada... ale mi w głowie buczało!

Witajcie!

Co do zmian w obejściu ;) to zauważyłem, że od pewnego czasu mój kot rozprawia się z kretami i myszami. Nie mam na to wpływu co robi, bo wałęsa się całymi dniami po okolicach, ale przynajmniej nie mam ani jednego kopczyka i to mnie cieszy :)

Za to kupuję mu jedzonko.

A możesz tego łapacza kretów i myszy wypożyczyć na jakiś czas, jak dasz rade zapakuj w karton i nadaj pocztą.

• 4 weeks później...
Najbardziej po zimie, ale to na ulicach przedewszystkim nie lubię tego, że wszędzie jeszcze leży piach po "ODŚNIEŻANIU"... a wiosną często jest wiatr, szczególnie w ostatnim tygodniu... i wszyscy przechodnie dostają piaskiem w oczy

Marudzisz...

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201104/1302722649_by_Jannnu22_500.jpg