Gość 19.12.2001 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2001 Do Snake. Czy ten dom z b.k. jest ocieplony styropianem? Może to jest przyczyną suchego powietrza w pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mat 20.12.2001 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2001 O kurcze to mi zabiliście klina ) to najlepiej dać tynk gipsowy i problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 27.12.2001 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2001 Z tynkiem gipsowym to nie do końca tak jest. Po pierwsze, sam tynk jest cienki i ma małą możliwość kumulowania, a potem oddawania wilgoci. Poza tym, tynki gipsowe maluje się emulsjami, a jak wiadomo, po kilku malowaniach emulsja zatyka zupełnie pory i koniec z "oddychaniem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stopka 27.12.2001 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2001 Witam, może ktoś mi coś powie na temat pustaków z Kozłowic. Ostatnio byłam przejazdem w okolicach Częstochowy i widziałam, że dużo ludzi buduje tam z pustaków kozłowickich.Stoję przed problemem co wybrać na ściany aby było tanio i dobrze. Wiem już przynajmniej,że nie wybiorę YTONG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2002 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2002 W Łodzi też widzę wiele domów budowanych z Max'ów z Kozłowic i nawet nie zdawałem sobie sprawy, że sa poryzowane.A są (wsp. przewodzenia lambda =0,22 W/mK wg. materiałów w bazie danych Muratora)- dla porównania klasyczny Max ma lambdę ok. 0,4, więc jest prawie 2x zimniejszy.Nasiąkliwość rzędu 9,5% więc bardzo ładnie (dla porównania klinkier ma 4-6%).Cerpol Kozłowice (bo on jest producentem) ma poza tym częste promocje (obecnie 15%).Jak ktoś chce więcej szczegółów - odsyłam do strony http://www.cerpol.com.plPozdrawiam - Alek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts