don-kwiat 14.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam wszystkich.Proszę o poradę lub opinię w sprawie przekazania sprawy do ponownego rozpatrzenia przez organ I instancji. Złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę na który Starostwo Powiatowe ( organ I instancji) odmówiło mi wydania pozwolenia na budowę. Od tej decyzji odwołałem się do Wojewody ( organ II instancji) który przyznał mi rację i '' uchylił zaskarżoną decyzję w całości i przekazał sprawę do ponownego rozpatrzenia przez organ I instancji".Nigdzie nie mogę znaleźć w jakim okresie Starostwo musi rozpatrzyć ponownie moją sprawę według ustalonego prawa, bo przeciąga to jak może. Czy Starostwo ma kolejne 65 dni tak jak w przypadku pierwszego podania czy ten okres jest inny. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 15.03.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Właściwie powinni to zrobic niezwłocznie zgodnie z KPA, ale jak sama nazwa wskazuje jest to ponowne rozpatrzenie sprawy czyli terminy biegną od początku. I jest jedno ale. Starostwo może ten termin zacząć liczyć nie od daty otrzymania decyzji ale od daty otrzymania zwrotu dokumentów od Wojewody. Bo nigdy nie jest tak że decyzje wysyła się razem z dokumentami. W przypadku gdybyś się odwołał wyżej to wojewoda byłby zobowiązany przesłać dokumenty sprawy do Sądu. Więc zanim odeślą dokumenty do I instancji to odczekują termin na ewentualne odwołanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
don-kwiat 17.03.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Wielkie dzięki, pozostaje tylko czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts