Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Która firma lepsza DRE czy Stolbud Włoszczowa ? Poradzcie !!!!

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Stoję własnie przed wyborem drzwi wewnętrznych.

Uwagę moja zwróciły dwie firmy DRE i Stolbud Włoszczowa.

Wewnętrzne z DRE to linia Modern i analogiczny odpowiednik z Stolbudu Decor Tierra.

Muszę również zakupić dwoje drzwi zewnętrznych - wewnątrz lokalowych (wejście do kotłowni i do garażu)

Jakie są wasze opinie na temat tych firm, różnice są niewielkie, ale każda firma ma swoje kruczki i chwyty.

Np. w DRE trzeba dopłacic za szyby matowe.

Drzwi zewnętrzne wewnątrz lokalowe z Dre maja wypełnienie z płyty otworowej, a te same drzwi Stolbudu maja pełna płyte wuorową. Dre ma prog stalowy a Stoblud drewniany.

Chciałbym dobrze wybrać Jak wygląda porównanie cena, jakość, wytrzymałość.

Proszę o opinie. Dziękuje

Witam serdecznie,

Stoję własnie przed wyborem drzwi wewnętrznych.

Uwagę moja zwróciły dwie firmy DRE i Stolbud Włoszczowa.

Wewnętrzne z DRE to linia Modern i analogiczny odpowiednik z Stolbudu Decor Tierra.

Muszę również zakupić dwoje drzwi zewnętrznych - wewnątrz lokalowych (wejście do kotłowni i do garażu)

Jakie są wasze opinie na temat tych firm, różnice są niewielkie, ale każda firma ma swoje kruczki i chwyty.

Np. w DRE trzeba dopłacic za szyby matowe.

Drzwi zewnętrzne wewnątrz lokalowe z Dre maja wypełnienie z płyty otworowej, a te same drzwi Stolbudu maja pełna płyte wuorową. Dre ma prog stalowy a Stoblud drewniany.

Chciałbym dobrze wybrać Jak wygląda porównanie cena, jakość, wytrzymałość.

Proszę o opinie. Dziękuje

Stolbud ma dużo większe doświadczenie w obróbce drewna i produkcji drzwi, więc ja osobiscie stawiałbym na Stolbud, szczególnie w drzwiach zewnętrznych. A ta płyta wiórowa w drzwiach Stolbudu też jest chyba otworowa.. pzdr

Stolbud od paru ładnych lat jest ma prywatnego właściciela. Szanuję stare firmy.

DRE ma dobra opinię w forumowych dziennikach budowy, ale wśród sprzedawców nie cieszy się już tak dobrą opinią.

Witam. Zdecydowanie polecam DRE w ciągu ostatnich kilku lat wzrosła nieporównywalnie jakość tych drzwi a Stolbud jak to ktoś wcześniej napisał pamięta komunę i tam się zatrzymali z jakością, głównie produkują na inwestycje a tam nie liczy się jakość tylko cena. Pozdrawiam

.. Stolbud jak to ktoś wcześniej napisał pamięta komunę i tam się zatrzymali z jakością, głównie produkują na inwestycje a tam nie liczy się jakość tylko cena. Pozdrawiam

.. a VW pamięta III Rzeszę - i co z tego wynika? rzucasz stereotypami, które nie mają pokrycia w rzeczywistości - nie ma tylu inwestycji w naszym kraju, żeby Stolbud sprzedał tam całą swoją produkcję - a przeciez ma też wielu większych od siebie konkurentów (Porta, PolSkone, Invado..). Nie sądzę żeby DRE i Stolbud różniły się jakością produktu, bo technologie mają te same.

w ciągu ostatnich kilku lat wzrosła nieporównywalnie jakość tych drzwi ...

Zmusiłeś mnie do tej wypowiedzi. Powiedzmy, że mam w ofercie DRE. Ale nie mam przekonania.

Poza tym moi dostawcy hurtowi w rozmowach prywatnych nie polecają tego właśnie produktu (także mają w ofercie wiele firm produkujących drzwi) - stawiają DRE w tyle za innymi markami. Powodem jest jakość i serwis.

Więc chyba wyjdzie, że wszystkie te firmy to jeden piorun?

Ta czy inna - jest jedna rzecz która mi się nie podoba w serwisie: brak serwisu w terenie. Ręce mi opadają, jak słyszę: "proszę przysłać skrzydło do reklamacji".