bladyy78 22.03.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Jest kilku producentów foli w kraju wiec konkretnego trudno podać ważne żeby folia była atestowana typ 200, a jeszcze lepiej typ 300. Przy wysokim poziomie wód folia 0,5mm tylko cena takiej to już 10zł m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedasss 25.03.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 witam.Patrząc teraz na chudziak u mnie wydaje mi się, że jest zrobiony trochę za nisko. Wygląda to tak:http://img210.imageshack.us/img210/9003/img0180rg.jpgChudziak jest jakieś 7 cm poniżej góry bloczka. Myślę, że ułożę folię, na to 7 cm styro i później drugą warstwę styro grubości 8 cm. Myślicie, że tak będzie dobrze? Gorzej jest w garażu:http://img825.imageshack.us/img825/9541/img0190y.jpg Tu planuję 12 cm styropianu, ale gdzieś czytałem, że folia spod posadzki ma zachodzić na papę między bloczkiem a cegłą. Jak byście to widzieli???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 30.03.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Np taka: http://allegro.pl/folia-izolacyjna-budowlana-4mx25m-4x25-typ200-plus-i1500398391.html Zacytuję samego siebie Kupiłem folię TYP 200 (taka jak w linku), ale jest ich w sprzedaży sporo. Ta folia na izolację na chudziak się NIE NADAJE! Położyłem ją na styropianie, żeby ostatnia wylewka nie wsiąkała z styro i jest ok, ale na chudziak? Nigdy. Cienka, z dziurami (jakby wytopione) a na nalepce jest info, że nadaje się na tymczasowe zabezpieczenia w budownictwie choć na stronach sprzedawców jest co innego. Na chudziak kupiłem porządną 0,3mm i jest ok. To tak jakby ktoś chciał jednak kupować folię typ200. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 07.09.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 folia, czy papa co jest lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 07.09.2011 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 folia, czy papa co jest lepsze? Temat rzeka, przewertuj forum jeśli nikt Ci jeszcze nie namotał w głowie. Połowa będzie za folią a połowa za papą. Ja dałem folię i jestem zadowolony, kumpel dał papę i też jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.09.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Wykonaj prosty test - zainwestuj, kup 1 m2 papy i 1 m2 folii, położ na chudziaku i przespaceruj się po tym kilka - kilkanascie razy ( oceń jak to wygląda ) i decyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.09.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 witamno ja kupiłem 1.5 mm griltexa [koszt nieziemski 15 zł hurt- w detalu pod 20 zł brutto]chłopaki w griltexie zapytali się wprost czy potrzebuję folię o tej grubości robioną z odpadu czy surowca bez śmieci-podawali mi różnice w parametrach między nimi]w tej cenie było przycięcie na wymiar.dokupiłem gtaśmę dwustronną kauczukową -okolo 1zł za metr.na posadzkę 130 m2 folia miała swoją wagę ponad 400 kg.folia taka wykorzystywana jest w uszczelnianiu zbiorników wodnych , wysypisk śmieci.zastanawiam się czy warto na tą folię polożyć dodatkowo inną taką słabszą. samą folię przetestowałem taczkami[polożyłem na deskach po których jeżdzłem taczkami z betonem -;po przewiezieniu 5m3 betonu zero uszkodzeń.1,5 kg mlotek puszczany z 1.5 m nie był w stanie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 18.09.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Popieram - sprawdziłeś i wiesz co masz. Dobra folia grubości > 1-1,5 mm może konkurować z papa. Ja osobiście mam połozony Icopala fundamnet szybki profil sbs grubosci 3,2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.09.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 ja mam icopala na fundamentach i następnej warstwie folię[byłby icopal po całości ale nie zgadałem się z majstrem i musialbym wyginać papę.wolę to zrobić z folią.ach takie małe niedogadanie z majstrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 25.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 ja mam icopala na fundamentach i następnej warstwie folię[byłby icopal po całości ale nie zgadałem się z majstrem i musialbym wyginać papę. wolę to zrobić z folią. ach takie małe niedogadanie z majstrem. Nie ma problemów z wyginaniem papy ( wiwinięciem na ściany ), przetestowane ,,temi ręcami'' - jak się chce to mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 25.09.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 no folia czeka na swoją kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 29.09.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ja chcę papę położyć nc chudziaku. Ale zastanawia mnie co innego mianowicie z tego co mi wiadomo chudziak nie jest na zbrojeniu z fundamentem, więc czy mimo zagęszczenia podkładu ne dochodzi do takiej sytuacji ze po pewnym czasie chudziak "opadnie" np 1 cm. Wtedy papa zresztą folia raczej też pęknie i cała izolacja w pizdu.Czy ktoś ma doświadczenia że po np.kilku latach chudziak zmieni położnie i pęknie wówczas izolacja? Czy ja żyje w jakim świecie iluzji i próbuję szukać ewentulanego kłopotu który nie występuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 05.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 coś jest na na rzeczy.może lepiej folię zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmgruch 10.10.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam,a co sądzicie o takim rozwiązaniu - na chudziaku papa podkładowa termozgrzewalna 3,0mm i żeby jednak oddzielić styropian od papy, ułożyć na styropianie folię budowlaną 0,3mm? Takie rozwiązanie proponuje mi znajomy właściciel składu materiałów budowlanych (pierwotnie chciałem ułożyć 2xpapę - podkład 3,0mm + nawierzchniową 4,2mm). pozdrawiam i oczekuję na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 10.10.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 czy pape również wywinac .... Mam 18 cm posadzki wiedz 20cm wywinac pape? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KZ1719507696 10.10.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Zwracam sie z prosba o rade. Chcemy ocieplic podloge wg tego schematu Jednak w zwiazku z tym, ze bedziemy miec podloge drewniana mocowana na legarach (11 cm legary - 8 cm welny mineralnej i 3 cm pustki powietrznej, na to 3 cm deska drewniana lita) zastanawiamy sie nie zmiejszyc warstwy styropianu pod posadzka do 5 cm. Czy jest sens zmnieszac warstwe styropianu z 10 do 5 cm czy niebardzo? Izolacja bylaby jakby podwojna - 5 cm styropianu pod posadzka i 8 cm welny na posadzce ale miedzy legarami, czy ktos mi doradzi? Dodam tylko, ze fundament wystaje ok 50 cm powyzej gruntu i jest ocieplony 8cm styropianem z zewnatrz, zaizolowany przeciwwilgociowo z obu stron. Tymczasem projekt domu nie zawiera zadnej izolacji podlogi oprocz tych 8 cm welny mineralnej pomiedzy legarami.... Na rady kierownika budowy - architekta nie chcemy liczyc, bo izolacje termiczna fundamentu - styropian chcial zeby byla przyklejona na wewnetrznej scianie fundamentu... Strasznie byl zdziwiony, ze przykleilismy z zewnatrz. Dlatego wlasnie zwracam sie do Was z prosba o podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 10.11.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Na rady kierownika budowy - architekta nie chcemy liczyc, bo izolacje termiczna fundamentu - styropian chcial zeby byla przyklejona na wewnetrznej scianie fundamentu... Strasznie byl zdziwiony, ze przykleilismy z zewnatrz. Dlatego wlasnie zwracam sie do Was z prosba o podpowiedz. Nasz projekt zakladał ocieplenie fundamentu z obu stron i tak tez uczynilismy. Chyba Kieerbud tak zle nie radzil.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 11.11.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 Niektórzy to chyba nie patrzą kiedy ktoś zadał pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts