witeqm 15.03.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam,Mam następujący problem. Otóż kupiłem segment w Łomiankach k/W-wy, gdzie deweloper zapewnia wodę z odzielnych studni głębinowych dla każdego segmentu. Częśc segmentów jest już oddana do użytku i wiem, że osoby, które już tam mieszkają musiały na własny koszt założyć odpowiednie filtry do wody, gdyż ma ona przekroczone normy dot. żelaza i manganianu i nie nadaje się nawet do prania. (woda ma odcień żółty i śmierdzi). Wg. mnie to deweloper powinien zapewnić odpowiednią jakość wody montując takie filtry. Co mówi na ten temat prawo i do jakiego organu zwrócić się o pomoc w tej sprawie?Pozdrawiam,Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 15.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 A co masz w umowie?? Czy deweloper zobowiązał się dostarczać wodę zdatną bezpośrednio do użytku, czy może zobowiązał się do wykonania lub udostępnienia ujęcia wody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.03.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Przed otrzymaniem decyzji o użytkowaniu, deweloper musiał mieć zgodę i odpowiednie badania na tą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witeqm 16.03.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 W umowie jest tylko napisane, ze bedzie studnia glebinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 16.03.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Zapytam tak.Czy budynek jest oddany do użytkowania ? Czy to ty będziesz musiał go zgłosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witeqm 16.03.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Wszystkie formalności są po stronie dewelopera. Odbiór mam za ok. miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 16.03.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 No to siwy ci napisał Przed otrzymaniem decyzji o użytkowaniu, deweloper musiał mieć zgodę i odpowiednie badania na tą wodę do odbioru deweloper musi mieć badanie wody. Przypilnuj żeby nie pokombinował i woda była z twojego kranu a nie sąsiadów. Jeśli woda nie spełnia norm nie będzie mógł złożyć papierów do odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts