witeqm 15.03.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam,Mam następujący problem. Otóż kupiłem segment w Łomiankach k/W-wy, gdzie deweloper zapewnia wodę z odzielnych studni głębinowych dla każdego segmentu. Częśc segmentów jest już oddana do użytku i wiem, że osoby, które już tam mieszkają musiały na własny koszt założyć odpowiednie filtry do wody, gdyż ma ona przekroczone normy dot. żelaza i manganianu i nie nadaje się nawet do prania. (woda ma odcień żółty i śmierdzi). Wg. mnie to deweloper powinien zapewnić odpowiednią jakość wody montując takie filtry. Czy ma ktoś podobne doświadczenia i mogłby sie wypowiedzieć w temacie?Pozdrawiam,Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 23.06.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 To zależy co masz w umowie z deweloperem: czy ma ci dostarczyć "wodę" czy "wodę pitną" ?Zakładam, że żaden deweloper nie pakowałby się w zapewnianie wody spełniającej normy bo to są koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts