rebet1981 15.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) Witam Zakupiłem drzwi wewnętrzne do mieszkania ( metalowe futryny) i niestety nie mieszczą się w pokoju i łazience. Mam pytanie czy da się zamontować zawiasy wkręcane czy trzeba spawać. Nie chcę heblować ponieważ jest na nich okleina. Edytowane 15 Marca 2011 przez rebet1981 błąd językowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 15.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam Zakupiłem drzwi wewnętrzne do mieszkania ( metalowe futryny) i niestety nie mieszczą się w pokoju i łazience. Mam pytanie czy da się zamontować zawiasy wkręcane czy trzeba spawać. Nie chcę heblować ponieważ jest na nich okleina. Trzeba spawać.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Są zawiasy przykręcane na blachowkręty. Poza tym to może nie byc wcale sprawa przesuniecia zawiasów, a wklęsłej do środka futryny. Wygląda tak (na zdjęciu leży do góry nogami):http://www.jupin2.home.pl/zam/zawiaprzyoca.jpegSkrzydło ma w wewnętrznej części ok 818mm szerokości. Równo wstawiona ościeżnica powinna mieć 824 na całej wysokości, jak ma mniej niż 820 to mogą być problemy. Edytowane 16 Marca 2011 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 16.03.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 W sporadycznych przypadkach pomaga przycięcie zawiasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 17.03.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Są zawiasy przykręcane na blachowkręty. Poza tym to może nie byc wcale sprawa przesuniecia zawiasów, a wklęsłej do środka futryny. Wygląda tak (na zdjęciu leży do góry nogami): http://www.jupin2.home.pl/zam/zawiaprzyoca.jpeg Ciekaw jestem twoich dotychczasowych doświadczeń z przykręcaniem tego blachowkrętami do metalowej ościeżnicy.. Wydaje mi się, że nawet przynitowanie tego byłoby ryzykowne. Ale oczywiście mogę się mylić - więc jak? Działa w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Mam ekipę, która "specjalizuje się" w wieszanu skrzydeł i ten sposób praktykuje od dawna. Osobiście nie używałem. Kiedyś tego typu zawias był stosowany do mocowania skrzydeł okien PCW - przykręcany wyłącznie do plastiku trzymał się. Za to często stosuję podobny zawias z Dormy do ościeżnic drewnianych, ale to już inna bajka.Cena polskiego (?) zawiasu to ok 5zł, niemieckiego - 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 16.05.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam, dokładnie te zawiasy montowali moi montażyści w takich przypadkach, są bardzo solidne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts