xpress 15.03.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam, Proszę o poradę, sprawa wygląda następująco. Przy wniosku o warunki zagospodarowania terenu napisałem oświadczenie, że będę wykorzystywał przydomową oczyszczalnię ścieków. Decyzja o warunkach została wydana w postaci że mogę wykonać szambo lub oczyszczalnię przydomową. Z kolei w pozwoleniu na budowę, mam zapis że mam wykonać budynek jednorodzinny wraz przydomową oczyszczalnię ścieków. W między czasie zrezygnowałem z przydomowej oczyszczalni i wykonałem szambo (PEHD 9000L). W związku z tym mam pytanie. Czy trzeba wykonać na to projekt, zmienić aneksem pozwolenie na budowę, czy jest to też nieznaczne odstępstwo od projektu. Proszę bardzo o poradę, ponieważ co osoba to co innego mówi. Pozdrawiam,Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 16.03.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 O tym czy jest to zmiana istotna czy nieistotna decyduje projektant ( w twoim wypadku adaptujący projekt).Według mnie ponieważ nie naruszasz postanowień decyzji o warunkach zabudowy może to być zmiana nieistotna. Ale jeśli na mapce z zagospodarowania terenu miałeś gdzie indziej oczyszczalnie a teraz gdzie indziej robisz szambo może to być zmiana istotna.Wszytsko zależy od projektanta jeśli ci klepnie to jako zmianę nieistotną to nikt się nie doczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts