aces 15.03.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Zastanawiam się czy można bezpiecznie zagęścić podsypkę z piasku (około 30 cm) pod chudziaka po zamontowaniu okien?? Dom bez podpiwniczenia, zero wyniesione na około 40 cm ponad poziom gruntu. Dom wymurowany w zeszłym roku. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 15.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Tak , można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aces 16.03.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Tak mi się wydawało. Czy ma znaczenie czy wibracyjnie czy poprzez ubijanie ?? Plan jest taki że w poniedziałek przyjadą zakładać okna na czwartek zaplanowałem zagęszczanie piasku a po nim ponowna regulacja okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 16.03.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Tak mi się wydawało. Czy ma znaczenie czy wibracyjnie czy poprzez ubijanie ?? Plan jest taki że w poniedziałek przyjadą zakładać okna na czwartek zaplanowałem zagęszczanie piasku a po nim ponowna regulacja okien. Ubijanie to też wibracja tylko z małą częstotliwością. Praktycznie to tylko walcować można bez wibracji lub z wibracją. Efekty drgań w dużej mierze zależy od masy zagęszczarki. 100 czy 300 kg to nie są duże zagęszczarki, a nie sądzę abyś stosował większą. Przecież non stop remontuje się ulice i chodniki , a okna jakoś nie wylatują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aces 16.03.2011 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Dzięki za naświetlenie sprawy i szybką odpowiedź. Rozwiałeś moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts