Ewerolka 26.03.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Hihi sama jestem zaskoczona wole nie wnikać co było dla nich inspiracją. Ścianę podnieśliśmy tylko nad częścią mieszkalną. Będzie miała 112cm, czyli podnieśliśmy o 50cm w stosunku do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilianette 29.03.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witam się pięknie i trzymam kciuki, ładnie i sprawnie domek pnie się w górę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.03.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Rosnie az milo podpatrywac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.03.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Ty chyba nad tymi swoimi budowlancami z batem stoisz lub co gorsza z paralizatorem:cool: Tempo niesamowite, nie nadazam czytac:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 30.03.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Widzę, że trafiliście na solidną i szybką ekipę. Super! Zastanawiałem się przez moment nad Pexiderem, ale w momencie gdy składałem zamówienie był duży rabat na Wienerbergera i to zaważyło. Inna sprawa, że murarzy niestety trzeba pilnować żeby oszczędniej kładli zaprawę. Inaczej wszystkie współczynniki przenikalności biorą w łeb. Czym planujecie ocieplać ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 01.04.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 E tam od razu z batem. To mój urok osobisty tak na nich działa Ściany będziemy ocieplać styropianem 15 cm. (Fundamenty ocieplaliśmy styrodurem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 01.04.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Jak patrzę na Wasze ściany to muszę przyznać, że murarzom ładnie to wychodzi. U nas ciutkę za dużo zaprawy się miejscami pojawia, ale pewnie na tym polega cały urok Pexidermu. Widać jest równiejszy od Winerbergera. A może to faktycznie zasługa uroku osobistego, muszę żonę posłać na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.04.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dopiero było "błocka" a już jest dom. Ślicznie. Porada. Proszę sprawdzić wysokość nadproży drzwiowych. minimalna wysokość otworu na drzwi drewniane od gotowej podłogi to 210 cm. Ile będzie ocieplenia , wylewki i z czego podłoga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.04.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) "Gotowy, pozamiatany pokój" Normalnie nawet juz poodkurzala i podlogi pomyla:)Jak to kobita:):) Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 09.04.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Zbigniew100: Otwory na drzwi mają blisko 230 cm. podłoga będzie jakieś 17 cm wyżej, więc wydaje się, że jest ok:) Ocieplenia 10 cm, nie jestem jeszcze pewna z czego podłoga.. może parkiet;) MusiSieUdac: Dziś cały dom ładnie pozamiatany, a co! wroblewm: Może nadkładają zaprawy, żeby ściany miały odpowiednią wysokość? Twoje ściany wcale nie gorsze:) Wysunąłeś się na prowadzenie - masz strop:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 10.04.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Hej, zazdraszczam etapu ja jeszcze daleko w tyle. No i te iglaki w ogrodzie! cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.04.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Idziecie jak burza, fajna trafila Ci sie ekipa. Niedlugo bedziesz miala sufito-podloge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 14.04.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Takie tempo i piękna robota że z wrażenia doła dostaje...musze przyśpieszyć swoje ciapanie... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.04.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam! Gratuluję postępów i mam pytanie. Jak się nazywają pustaki z których budujecie? Oraz czy ekipa na nie nie narzeka? Proste są? Oraz najważniejszy czynnik - jaka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 18.04.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Hej Miło, mi że się Wam u mnie podoba. Ale nie chwalcie tak bardzo bo jeszcze mi się chłopaki popsują. Odnośnie iglaków - na początku byłam zła, że tyle ich tam jest, ale jak zobaczyłam jaki miły zakątek tworzą ucieszyłam się, że nie muszę czekać 20 lat aż wyrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 18.04.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witaj klaudiuszozo te pustaki to takie porothermy jak wienenbergi tyle że austriackiej firmy Pexider (thermopor). Ponoć mają lepsze parametry cieplne współczynnik U= 0,83 W/m2K. Chłopaki nie narzekają na nie, przyjechały w dobrym stanie, łatwo da się je przycinać nie rozsypują się w rękach. Zresztą widać na zdjęciach. Cena chyba standardowa. U nas (okolice Krakowa) - 4,75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.04.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 No dzięki serdeczne za informację. Biorąc pod uwagę, że to zagraniczny produkt w moim mieście w centralnej części naszego państewka cena będzie wyższa niż za Porotherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 19.04.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kawa w salonie - i znów zazdrość mi du...szę ściska ale taka pozytywna, mobilizująca. Przyda mi się, bo wczoraj miałam doła pt: "raaaany, to się nie uda" Owocnego śmigusa na stropach! gonimy was, gonimy zaraz po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.04.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 No to dyngusujcie sie, a strop robi wrazenie,wielkie WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.04.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Wesołych:)http://images35.fotosik.pl/625/6297a504789ebde7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts