Myometis 25.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 rany! co tak szybko! nie będzie można was dogonić teraz ani się obejrzycie a tu dach. p.s. ta pompa to musi mieć imponujące ssanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 04.05.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Widzę, że solidnie podlewaliście strop, skoro woda stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 23.05.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 jestem pod wrażeniem zielonego drzewa, domyślam się że to impregnat, dodatkowo oglądanie Twoich zdjęć przyprawia mnie o ból brzucha, bo jeszcze tyle decyzji przede mną, a ja zielona jak to drewno jestem... z niewiedzy i od tego brzucha .. okno z witrażem - świetny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 23.05.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Widzę, że zaraz będziecie mieli dach, super! A co do kominów to największą uwagę na nie zwracać będziecie Wy - i to jest najważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 06.06.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 hej, ale postępy... u nas przestój. Więźba u Ciebie chyba niezbyt dokładnie impregnowana? bo na zdjęciach placki widać. Słyszałam, że to standard i że wszyscy tak mają... będziecie to jeszcze czymś malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 06.06.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Cała była pomalowana tylko, że ten kolor (który nie ma nic wspólnego z impregnatem, bo impregnat jest bezbarwny) płowieje na słońcu . Czemu macie problem z tą cegłą przecież one są dostępne od ręki zwykle. No chyba, że zamówiliście jakieś specjalne. A jak tak to dlaczego akurat takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 20.06.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Hej, ja z wizytacją Łaaadnie zaczyna Wasz domek wyglądać Nie mogłem sobie go wcześniej wyobrazić w realu. Bardzo mi się podoba otwarcie pomieszczeń na taras. To był świetny pomysł, szczególnie na letnie dni. A właśnie, jak wygląda u Was ustawienie względem stron świata, jakoś mi to chyba umknęło? p.s. Widzę styro przy gruncie. Zaczęliście już ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myometis 23.06.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 co do naszych cegieł - chcieliśmy taniej i lepiej, bo niby Eder i aż 80 groszy zysku na każdej cegle... cóż, utopia, facet to oszust, na szczęście wszystko już za nami, wiesz jak mnie szlag trafiał jak przejeżdżałam obok składów budowlanych gdzie się wylegiwał wienerberger a ja się na swój transport nie mogłam doczekać? echh. No ale nic to, gonimy cię, gonimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 23.06.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 bardzo sprawnie Wam idzie budowa, aż napawa początkujących nadzieją, oby dalej szło wszystko tak ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 26.06.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 wroblewm: taras jest zwrócony na południowy-wschód, strasznie się cieszę że wyszedł taki duży, już testujemy wypoczynek na nim i nie możemy się doczekać aż będzie to nasza codzienność. Rzeczywiście zaczęliśmy już ocieplać dom, w mało dostępnych miejscach przy dachu mamy też już położony tynk. Jako że planujemy tynki tradycyjne będziemy je kłaść dopiero na jesieni żeby nie popękały w razie upałów (chociaż patrząc za okno trudno uwierzyć w ich istnienie ) Myometis: ale się przejechaliście na tych cegłach ale grunt, że ruszyliście z kopyta macie dużą szanse na dogonienie nas bo dopiero co skończyliśmy dach no i teraz zaczyna się dłubanie w środku a jak z tym jest każdy wie pumpaluna: życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 26.06.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 nasz budowlaniec powtarza, że jego klienci z reguły wpadają w panikę przy wykończeniówce bo że zacytuję "teraz kasa znika ale chociaż są efekty i widzicie na co idzie, za chwilę będzie topniała w jeszcze szybszym tempie a efektów nie będzie tygodniami widać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 27.06.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Ja ostatnio podglądałem Wasz dziennik to było zaledwie kilka pustaków postawionych, a teraz to już prawdziwy dom stoi Powodzenia dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.06.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Wizytacja przyszla. U Ciebie jak zwykle sprintem:) Zanim sie nie obejrzysz bedziesz mieszkac Na pierwszych zdjeciach myslałam, ze masz grafitowy dach - a to jednak braz:)Fajnie juz wyglada domek z czapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 29.06.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Droga inwestorko, uważam, że powinnaś zdecydowanie więcej pisać w dzienniku Taki skromny czytelnik jak ja, może być mocno zaskoczony widząc nagle dach, pięknie pokryty dachóweczką, a domek ocieplony Swoją drogą, co kraj to obyczaj. Wam odradzono kładzenie tynków, żeby nie popękały - my z kolei słyszeliśmy tylko, że nie ma przeciwwskazań. Z drugiej strony odradzono nam ocieplenie, bo wilgoć zostanie w środku i zrobimy to dopiero jesienią - widzę, że u Was jest odwrotnie. Bądź tu mądry i pisz wiersze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 30.06.2011 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Witam i jestem pod ogromnym wrażeniem efektów prac Waszych ekip. Jeszcze niedawno same fundamenty a tu proszę - dom już pokryty dachówką i zaczynacie ocieplać!!! Nie boicie się utrudnionego wysychania tynków po założeniu okien? Jaki rodzaj tynku wybraliście? Wrzuć koniecznie kilka fotek swojej elewacji! Edytowane 30 Czerwca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 30.06.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Hej! Dzięki za wszystkie wpisy Tak sobie myślę że mury mogą też schnąć od środka tym bardziej, że tynki wewnętrzne mamy zamiar kłaść dopiero na jesieni Co do elewacji to zostawiamy ją na etapie siatki i kleju. Tynk zewnętrzny zostawiamy na później. Próbka tynku jest na zdjęciach, które już są zamieszczone bo jest położony tam gdzie już nikt nie będzie łaził po dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.07.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ślicznie. Takie małe pytanie; Komin z cegły pełnej ? Jeżeli nie , to fugi koniecznie. Jeżeli tak , to i tak bym wypełnił Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 01.07.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A dzięki Komin jest z pełnej. A co zmienia położenie tam tej fugi skoro mamy tam jakąś super-duper zaprawę do klinkieru? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 01.07.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A dzięki Komin jest z pełnej. A co zmienia położenie tam tej fugi skoro mamy tam jakąś super-duper zaprawę do klinkieru? Z góry dzięki za odpowiedź Fugowanie wykonujemy z użyciem specjalnie do tego celu przeznaczonej zaprawy do spoinowania. Ma ona zupełnie inne właściwości niż zaprawa do murowania i zapewnia szczelne i trwałe wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 01.07.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Moim zdaniem, najważniejszy w wyborze fugi jest kolor Resztą niech się martwią fachowcy, którzy i tak zaprzeczają jeden drugiemu i czasem nawet sobie samym Ładne okna, robi się klimacik Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts