klaudiuszozo 16.05.2011 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Taryfa S, czyli płacisz za to co wykorzystałeś. Jeśli budujesz długo - opłaca się, jeśli krótko - nie opłaca się. Ja wybrałem tą pierwszą możliwość. Do 500kWh płacę mało, natomiast powyżej 500kwh koszt jednej wh kosztuje około 1zł... Taryfa dostępna w małej ilości energetyk w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 22.05.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 No to widzę, że zaczęło się odliczanie:) Godzina 0 już blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 22.05.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 No mam nadzieję, że nie tylko godzina zero ale również i stan zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroblewm 23.05.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Prąd na działce to podstawa, teraz macie już z górki @adk: ta klauzula ostateczności mówi, że decyzja się uprawomocniła. Teoretycznie to samo oznacza wydanie dziennika budowy... teoretycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 25.05.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 24marca? widzę, że włączyło się myślenie życzeniowe;) W końcu szczęśliwi czasu nie liczą - ale dla formalności - mamy maj, dziś już 25:) To za dwa tygodnie przybędzie Wam nowa kategoria ubrań "na budowę". Fajnie, szybko poszło z tym pozwoleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.05.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) O chorobcia! Ubranka już zakupione Jakieś 10 lat temu, teraz się przydadzą po raz setny i dwusetny Edytowane 25 Maja 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.05.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! A wszystko to stało się 24 maja 2011 roku 24 maj to fajny dzien, bo to dzien moich urodzin:cool:, ale to to tez super dzien na otrzymanie PnB W takim razie gratulacje i do roboty, do roboty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.05.2011 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 do roboty, do roboty:D Hehe No znam tę piosenkę Jedna z moich ulubionych Wszystkiego najlepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 26.05.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Gratuluję uzyskania PNB! Teraz to będziesz miał fajne hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 26.05.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Hobby jak hobby Każdy ma inne;) Bądź co bądź, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć Mnie martwi natomiast baba w PGE. Jest strasznie opryskliwa, niemiła i jeszcze przez jej błąd muszę się przejechać jeszcze raz do Zgierza. Wrrrr! Taryfy s11c już nie ma, a baba stała się nie miła jak jej pokazałem że być powinna... Edytowane 26 Maja 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.05.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 gratuluję PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 28.05.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Nie pierwszy to przypadek, gdy informacje na stronie internetowej nie są uaktualniane. My też pytaliśmy się o tę taryfę - bezskutecznie Fajnie jednak, że tak szybko otrzymaliście PNB - to kiedy startujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 28.05.2011 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 No szkoda wielka, ale to są właśnie prywaciarze. Nie mieli za dużych kokosów na tej taryfie to musieli coś namieszać. Chciałbym wystartować czym prędzej, jednak trochę wszystko zaczyna się komplikować. Na wszystko mi brakuje czasu. To normalne w dorosłym życiu? Jeśli tak, to ja już dziękuję! Ale nie zdążyłem się do tego przyzwyczaić Z resztą widać, godzina 1:25 a ja dopiero sprawdzam co tam w eterze nowego słychać. Aktualnie czekam na uprawomocnienie decyzji. Ściągam humus, kopię fundamenty i będę zbroić. Ale tak jak pisałem, trochę się skomplikowało... Natomiast u Was wiecha stoi Widziałem dzisiaj osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 29.05.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Trudności zapewne chwilowe - czasami los stawia je na drodze, aby sprawdzić nasz hart ducha. Gdy stawisz im czoła to spostrzeżesz, że w rzeczywistości nie są niczym innym jak dmuchanym balonem, z którego już zaczyna uchodzić powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.05.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Trudności zapewne chwilowe - czasami los stawia je na drodze, aby sprawdzić nasz hart ducha. Gdy stawisz im czoła to spostrzeżesz, że w rzeczywistości nie są niczym innym jak dmuchanym balonem, z którego już zaczyna uchodzić powietrze. Ładne te słowa i mądre! Może masz racje. Jutro będę miał więcej informacji co do harmonogramu prac Edytowane 29 Maja 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Im więcej problemów po drodze, tym większa satysfakcja u celu... (taki oklepany slogan, ale z ziarnkiem prawdy)Nie wiedziałam, że rabaty w hurtowniach są terminowe? Klaudiusz, życzymy Wam powodzenia, nie tylko na budowie... To na koniec jeszcze jeden sloganik - co Cię nie zabije:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.06.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Nie są terminowe. Kiedyś po prostu teść miał rabat. Teraz już ponoć nikomu nie dają. Bo jak ktoś przychodzi to buduje cały dom, czyli wszystkim musieliby dawać rabat. A tak zrobili niższe ceny i niby w tym jest ten cały rabat. (jak się spieszę to robię dużo błędów składowych ) Nie wiem ile w tym jest prawdy no ale... A tak z innej beczki. Po ile płaciliście za bloczki fundamentowe jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 04.06.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 (edytowane) No to zimą jeszcze dawali normalnie, a teraz to jeszcze nam cegła klinkierowa i jakieś drobiazgi do kupienia zostały, ale nadal liczymy na rabacik...Bloczki fundamentowe po 2.50My się zagapiliśmy, ale na Śliwnikach masz producenta bloczków, więc pewnie taniej. My robiliśmy w dwóch turach w przeciągu kilku tygodni zakupy na prawie całą budowę i może dlatego ceny były dość korzystne. Edytowane 4 Czerwca 2011 przez Ardea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.06.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Domyślnie Tak jak pisałem w komentarzach wszystko się skomplikowało! Ech... Wiedziałem, że tak będzie! Dziadek się mocno pochorował, niedługo będzie miał operacje, która go na sześć miesięcy unieruchomi. Ojciec niestety musiał zmienić stanowisko w pracy i jest nieosiągalny. Brat najprawdopodobniej wyjedzie na praktyki do Warszawy. No i zostałem praktycznie sam. No może nie sam Jest jeszcze majster wyższego szczebla Marian a przede wszystkim teść! Stal zakupiona, w poniedziałek mają dowieźć. Od wtorku wchodzi w/w majster Marian kręcić zbrojenie. W międzyczasie załatwię geodetę i koparkę do zdjęcia humusu. Rabat teścia w jednej z ozorkowskich hurtowni budowlanych dobiegł końca. Ale nikt przecież nie powiedział, że jest to jedyna hurtownia w całej Polsce Chociaż i tak nie mają wysokich cen, zawsze można znaleźć coś taniej. Jak to sie mowi - jakos to bedzie, no nie...a problemy jak to problemy w najmniej oczekiwanym momencie zawsze wychodzą. My pierwszy raz jak podchodzilismy tuz po slubie to wybuchl boom budowlany, potem mielismy pewna historie rodzinna i wypadek samochodowy i dluuuugie leczenia, a teraz Michu stracil prace. No coz do trzech razy sztuka, ale przewrotny los zahartował nas na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 05.06.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 No to widzę, że nie tylko ja mam fatalnie - od razu mi ulżyło Ja tam się nie załamuje. Grunt, że mam obecnie dobrą fuchę, i jak wszystko będzie szło tak jak do tej pory to będę przeszczęśliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts