Ardea 06.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 No to jutro wiekopomna chwila - powodzenia. U nas jeszcze tydzień ciszy. Pytałeś o bloczki na Śliwnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 06.06.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Tak, pytałem Dzięki za info. Mają taniej niż Centrobud o 10gr Dzisiaj już wykosiłem trawę na działce, żeby pan koparkowy miał dużo łatwiej do manewrowania i widoczność była lepsza. I tak zacząłem o 17 i kosiłem, kosiłem, kosiłem, aż się koło urwało Na szczęście działo się to już przy samym końcu działki i tam gdzie być powinno gładko i powabnie - jest. Ogólnie jest gites Także ostatnie godziny mojej działki - dziewicy. Edytowane 6 Czerwca 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.06.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Głowa do góry! Najważniejsze to rozpocząć, potem już będzie niczym jazda rollercoaster ( mam co prawda dość daleko idące skojarzenia odnośnie Twojego porównania działki - dziewicy, ale wybrałam jak widzisz delikatniejszą przenośnię) Co do cen - ja zawsze mam tak, że komuś innemu udaje się kupić taniej, załatwić lepsze, szybciej itd. W dodatku niektórzy forumowicze, to albo na murarce się znają, albo chociaż kiedyś cegły podawali - my niestety jesteśmy ubożsi o te doświadczenia, które okazały się niezwykle cenne - tu bez przenośni. Teraz sen z powiek spędza mi dalsza logistyka naszego przedsięwzięcia budowlanego - niestety nie ma tak, żeby wszystkim pasowały terminy.... ... tak piszę i czuję, że chyba własnie po raz pierwszy w życiu przypaliłam ryż w woreczkach;) Deski są, ale musimy się jeszcze zapytać cieśli ( najszybciej w czwartek) czy nie będzie ich potrzebował, bo nowe są cholernie drogie. Edytowane 7 Czerwca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.06.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 napisałeś, ze geodeta policzył Ci 500zł - to i tak tanio, bo według projektu masz 8 narożników i za 4 podstawowe liczą po 100zł a za pozostałe po 50zł, wiec wyszło by 600zł netto; nawet nie piszę, ile ja zapłaciłam za wytyczenie mojego domu z wykuszem i tarasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.06.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Tak sobie siedzę i czytam to co napisałaś. I buzia mi się uśmiecha dlatego, że wszyscy mówią że będzie dobrze. Musi się udać! Moje negocjacje cenowe idą naprawdę bardzo dobrze Nie dosyć, że bloczki betonowe kupię kilkanaście gr taniej za sztukę niż w Centrobudzie, to mam super ofertę na inny materiał budowlany, na którym mogę kupę kasy zaoszczędzić. Widać, że ludziom bardzo zależy żeby zacząć sprzedawać i zarabiać. Co do oferty geodety, to warto wspomnieć, że wykupiłem u niego cały "pakiet prestige" Tzn., mapka do celów projektowych + wytyczenie domu. Ma być od 400 do 500zł, no ale właśnie mam kilka narożników i pewnie policzy mi to 500. BTW, ja nigdy nie przypaliłem ryżu w woreczkach, ale zdarzyło mi się przed zalaniem herbaty wrzucić lód żeby ją schłodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.06.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Co do desek to musisz się koniecznie zapytać tego cieśli Koparka wpada w piątek, więc ewentualne zbijanie szalunków będzie albo w piątek albo w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 ok, odebrałam info To z czego będziesz budował? a tego przepisu na herbatę mrożoną to nie znałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.06.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Bardzo dobra! Musisz koniecznie spróbować Zdecydowaliśmy się jednak na bloczki H+H. O! Coś takiego: http://static.e-izolacje.pl/articles/4738_izolacje-zdjecia_1_gif_artykul-zdjecia-sciany-hh2.jpg Dlatego że są duże, szybko się buduje, są proste i w ogóle sprawdzony materiał i polecany przez fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 07.06.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 I się zaczęło... oj będzie się działo... Trzymamy kciuki za pomyślność budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.06.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 I się zaczęło... oj będzie się działo... Trzymamy kciuki za pomyślność budowy. Dziękuję Ja tam nie jestem przesądny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 07.06.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 To kiedy ewanz i Ardea wpadacie na herbatę z lodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.06.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 To jak sie zaczelo dobrze niech sie i dobrze skonczy, z poczatkiem zycze bezproblemowej dalszej budowy:) Co do geodety my zaplacilismy 850 zl za mape do celow proj + 1800 pakiet ( tyczeniex2, pozniejsza inwentaryzacja) Ale to sa ceny po negocjacji i znajmosci, normalnie mapa 1000 zl netto, samo tyczenie 1000 zl netto. Pincet to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.06.2011 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Strasznie drogo! Gdzie wy mieszkacie?! Na serio na Melmaxie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.06.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czasem mam takie wrazenie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 08.06.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 herbata z lodem - hmm brzmi zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 08.06.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 No to jak już tylko będzie co pokazywać to gorąco zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 09.06.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dzięki za zaproszenie, na pewno skorzystamy Odnośnie desek, to cieśla powiedział, że część będzie wykorzystywał, ale nie umiał powiedzieć ile, więc na razie nie możemy sprzedać, żeby przypadkiem nie musieć kupować nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 09.06.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Dobra Nie ma problemu. Po prostu jutro podjadę do tartaku i kupię. Może mi potem uda się je odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 10.06.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Za szybko wystartowałeś jeszcze z miesiąc i z naszych dwóch budów dostałbyś wszystko, czego potrzebujesz... A tak na poważnie to bardzo się cieszę, że dołączyliście do grupy budowlanych zapaleńców:) Herbata z lodem na moje zapalenie krtani jak najbardziej ok, tylko nie wiem czy aż tak oryginalnie parzono-chłodzona. Dorzuć fotki z placu boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 10.06.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dorzucę, ale dopiero w sobotę jak zacznie się zbijanie szalunków Możemy się tak umówić? Na razie tylko skręcili/śmy zbrojenie, i wytyczony domek jest. Wyszedł strasznie duży. Aż się boję co będzie dalej Dzisiaj jadę niestety domówić metr desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts