Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sadyba B Agaty i Klaudiusza - komentarze

Recommended Posts

Tak czulam,ze sie nie wpisalam tutaj...ehh a bylam,ale odciagnieto mnie od laptopa i mi wylecialo,ale jestem i sie melduje:D

Oj te ceny to sa przerazajace...my to mamy piekne rachunki za prad, od lipca juz drugi wyniosl 500zl,gdzie nawet betoniarka u nas nie byla podlaczana, tylko grucha...a ilez to wiertarka czy tez radyjko tego pradu naciagnie?

...tak wiec, radze sie przygotowac na kosmiczne ceny nie wiadomo za co:bash:

:goodnight:

• Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Klaudiusz, powodzenia - a już mysleliśmy, że nikt z Ozorkowa się nie buduje... Też czytamy z żoną dzienniki budowy i trafiliśmy na Wasz. Teraz mała zagadka - kto Cię uczył o wojnach napoleońskich i wyprawach krzyżowych, ten pozdrawia Ciebie i Inwestorkę.

O wyprawach krzyżowych uczył mnie pewien kolarz, który pędził z góry w Hiszpanii na złamanie karku :) Czy to ta sama osoba? Z Ozorkowa buduje na pewno jeszcze jedna osoba :) Konkretnie ewanz :)

Również życzę powodzenia i mam nadzieję, że niedługo będziemy mogli wpisywać się do dzienniczka :)

Edytowane przez klaudiuszozo

Czy mógłbyś zdradzić u kogo kupowałeś sławojkę? W tartaku na Wytrzyszczkach kosztuje 500zł, a na Łęczyckiej 550zł ( przy Twojej cenie zostało by w kieszeni trochę grosza na pizzę i orzeszki ;)) A ten blaszak to też w promocyjnej cenie? Pytam, bo w tym tygodniu chcielibyśmy zainwestować w małą architekturę ... :)

Nie ma za co:)

Wychodek wykonał mi Pan Jurek, sąsiad z Chociszewa. Początkowo chciał 250zł, ale na koniec zrobiło się 450zł za naprawdę piękny kibel. Z resztą można obejrzeć na działce:) Myślę, że jakby się z nim dogadać i pomarudzić to zrobi dużo taniej. Ponieważ u nas wykonywał altankę, super budę dla psa z gorącym sumieniem mogę go polecić. Wychodek bardzo solidny. Sam bym go nie przesunął, dopiero 3 osoby dały radę.

Pamięć absolutna! Wiem, że buduje więcej osób, na naszej uliczce toczą się 4 budowy w różnym stadium zaawansowania, chodziło mi o to, że mało nas na Muratorze. Dziennika nie umiem założyć, bo rzadko jestem przy komputerze, to żona jest od strategii i przeżywa forumowe rozterki przez wiele godzin, ja zajmuję się brudną robotą. Może kiedyś... Jeszcze raz gorąco pozdrawiam!

A co to za problem? :) W razie czego służę pomocą :) a dziennik warto prowadzić z wielu względów, chociażby warto mieć takie swoje miejsce w Internecie do którego można wrócić np. na końcu budowy :) Jak dobrze pójdzie, ja swój zakończę za 5 lat...

Edit: Jaka cena za Winerberger 25P+W? I gdzie był kupowany? Ja się zastanawiam nad Leierem, troszeczkę tańszy.

Edytowane przez klaudiuszozo

Egzamin pojdzie jak po masle-czyli zaliczony :D

jak bedzie 5 to polecam czestsze takie rozrywki, ja sie juz tak wciagnelam w FM ze nie wyobrazam sobie nie wejsc na te strony, to jest jak ukojenie dla moich oczu i uspokojenie mojej duszyczki,a jak sie fajnie po takich lekturach spi :cool::lol2:

P.S. bede tzrymac kciuki :)

Jeżeli to pytanie o Winerbergera było do mnie to zakupu dokonałem w Centrobudzie P+W o wymiarach 280\25 z dostawą i hds oraz z przechowaniem towaru, wymianą uszkodzonych pustaków i przyjęciem ewentualnych nadwyżek 4,80. W Piątku niby taniej, ale niby, bo po doliczeniu transportu wyszło drożej... Możesz jeszcze sprawdzić w Garwolinie i Wieluniu, jeśli masz własny transport to się opłaca. Oczywiście negocjuj ceny.

Chyba muszę założyć dziennik, będzie gdzie powymieniać doświadczenia, ale to żona się logowała i to jej konto, może zechce pisać.