klaudiuszozo 28.08.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Bardzo ładny ten Wasz dach Mam jedną dachówkę na oku. Dzisiaj jadąc w naszym mieście zobaczyłem piękną blachodachowkę Muszę podjechać do tegoż inwestora i zapytać co to za wzór i jaka firma. Na razie patrzyłem właśnie na planiję i bud-mata. Ale chciałem obejrzeć się za jakimiś bardziej skandynawskimi blachami. Wszystko się rozegra pewnie o kasę. Więcej info później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Widzę, że nie tylko murarze dostali pić, ale wiecha także;) Wiechowe ważna rzecz:) U nas było kameralne, bo murarze mieli zakaz picia od szefa, więc dostali prezenciki do domu;) a my sami otworzyliśmy winko na stropie... Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 28.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 widzę że co region to inne zwyczaje z wiechą, w naszym regionie wiechowe stawia się po stropach Nasi majstrzy nie stawiali (przykaz wykonawcy z tego co się wywiedziałam) ale że ja wiem o zwyczaju to po stropie i później po więźbie chłopaki dostali odpowiednią nagrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 My nawet wiechę musieliśmy sami zrobić... i była właśnie po stropie, a Klaudiusz to już chyba drugie wiechowe świętuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 28.08.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja to muszę stawiać wiechę co poziom Po stropie też będzie no i pewnie po dachu A propo dachu. jutro jadę do speców od Ardei się dogadywać w sprawie dachu. Trzymajcie kciuki, żeby targi były dla mnie owocne No podciągi to dostają pić co 4-5 godzin. Jakieś takie spragnione są ciagle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 28.08.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Trzymamy kciuki i życzymy owocnych negocjacj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 28.08.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Biorę teścia Sam nie jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.08.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Jestem po rozmowach z dekarzami Mają mieć termin jeszcze w listopadzie, ale proszą o kontakt w październiku. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 To nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Wam łagodnego listopada, czego i sobie też życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 no to oby w listopadzie ładna pogoda tylko byłabędziecie szukać dalej kogoś na wcześniej czy czekacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.08.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Czekamy Zaplacimy dokładnie tyle samo co Ardea. Tylko, że my mamy blachodachówkę a oni dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 29.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 I Wy macie o 100m większy dach, czyli negocjacje były udane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.08.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Wziąłem teścia i jego sztuczki zadziałały. A: - "A Panowie nie robicie rur bo przecież będzie ocieplenie. Zrobimy sobie sami, ale to wstawcie okna za darmo i opuście jeszcze."Dekarz: - "No dobra..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.08.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 nie załapałam z tym "nie robicie dziur bo będzie ocieplenie" eeee o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.08.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Rur a nie dziur Nie zakłada się rur spustowych do półrynien, ponieważ będzie robione ocieplenie i i tak trzeba będzie je zdemontować i na nowo założyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Super Wam domek rośnie:) Twoje przyszłe okna (dwuszybowe w bieli) mam w bloku, z tej samej firmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 01.09.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No i jak się sprawdzają? Tylko szczerze? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 01.09.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Normalnie, bez zarzutu. Pilnuj montażu i tyle, u nas trzy razy byli na poprawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.09.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ad okien - U-0,5 masz dla szyby czy dla całego okna?ad bramy - duża różnica cenowa u ciebie w bramie wiśniowskiego i hormanna? u nas było ok 800zł ale skusiliśmy się jednak na hormanna z napędem (bez byłaby w cenie wiśniowskiego), kazano nam wystrzegać się klamki bocznej bo takowe wypaczają bramę (mój brat ma i narzeka straszliwie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 01.09.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Normalnie, bez zarzutu. Pilnuj montażu i tyle, u nas trzy razy byli na poprawkach. Montaż będzie z teściem. Jako pracownik SM odpowiedzialny jest m.in. za okna. On nadzoruje ekipy od montażu i w razie czego wysyła ich na poprawki i opierdziela jak coś źle zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts