Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sadyba B Agaty i Klaudiusza - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lato 2013, czyli czasu jeszcze trochę jest, ale żeby wszystko zaplanować tak jak ma się wymarzone, niestety trzeba poświęcić czas półtora roku wcześniej :(

Chciałbym się już wprowadzić do nowego domku prosto po ślubie, ale pewnie będę musiał mieszkać z teściami trochę.

Piękne wspomnienia można mieć nawet przy kameralnym spotkaniu, my mieliśmy przyjęcie tylko dla najbliższych osób a ze znajomymi imprezę w wynajętym klubie. Było bossssssko, wrażenia niezapomniane a wspomnienia i tak szczególne, i tak się liczył on i ja, ja i on a nie cała reszta :p ale na mnie weź poprawkę, ja to odwrotek jestem, kość w oku całej rodziny ;)

• 3 weeks później...

Witaj!

Na forumowym wątku o pokryciach dachowych ruukki dodałam swoje 3 grosze;)

Jak teraz patrzę w Twój dziennik, nie powinno być problemów z ewentualnym domawianiem arkuszy, bo robisz dach w brązie, a ten kolor od lat na rynku. Moja grafitowa finnera dopiero kilka miesięcy, stąd może moje oczekiwanie było dłużej, niż "od ręki".

Pozdrawiam.

Aa, jeszcze jedno, ja też zastanawiałam się nad pokryciem komina blachą.

Ostatecznie uznałam, że blaszany bardziej by pasował, gdybym miała dach pokryty panelem na rąbek.

Idąc dalej i tnąc koszty po drodze, komin został obłożony mozaikowym tynkiem żywicznym w kolorze dachu i prezentuje się dobrze.

My też mamy kominy systemowe i nasi majstrowie uznali, że wystarczy na nie sam środek gruntujący, klej, siatka, podkład w kolorze no i tynk, bez dodatkowego styro.

A koszt materiałów - ok. 300 stówki, tylko.

Klaudiuszu mam pytanie: jakiej wysokości udało Wam się zrobić okno tarasowe. w projekcie oryginalnym był obnizony salon i wchodziło okno 270 wys nam projektant powiedział, ze po zrównaniu salonu nie da się zrobić wyższego niż 220 bo jest od góry jakas belka

Zapewne chodzi o podciąg, którego nie da się zmniejszyć, bo siły przenoszone na niego są potężne. My mamy okno przesuwane 220cm wysokie. O wyższe nawet się nie pytaliśmy.

Witaj!

Na forumowym wątku o pokryciach dachowych ruukki dodałam swoje 3 grosze;)

Jak teraz patrzę w Twój dziennik, nie powinno być problemów z ewentualnym domawianiem arkuszy, bo robisz dach w brązie, a ten kolor od lat na rynku. Moja grafitowa finnera dopiero kilka miesięcy, stąd może moje oczekiwanie było dłużej, niż "od ręki".

Pozdrawiam.

Tak, dzięki :) Zauważyłem wcześniej Twój wpis w dachach :) Naprawdę wyszedł super.

Aa, jeszcze jedno, ja też zastanawiałam się nad pokryciem komina blachą.

Ostatecznie uznałam, że blaszany bardziej by pasował, gdybym miała dach pokryty panelem na rąbek.

Idąc dalej i tnąc koszty po drodze, komin został obłożony mozaikowym tynkiem żywicznym w kolorze dachu i prezentuje się dobrze.

My też mamy kominy systemowe i nasi majstrowie uznali, że wystarczy na nie sam środek gruntujący, klej, siatka, podkład w kolorze no i tynk, bez dodatkowego styro.

A koszt materiałów - ok. 300 stówki, tylko.

Wiesz, ja już się zawziąłem na tę blachę i musi już zostać ;) Jak mi się nie będzie podobać to wtedy będziemy myśleć. Ale dzięki za info, przynajmniej w przyszłości będzie jakaś alternatywa;)