flamee 29.11.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Wiem, że to okropa tak mówić ale ogromnie Ci zazdroszczę, ze Twoja - Wasza Sadyba juz stoi. Jest przepiękna. już nie mogę się doczekać kiedy nasza też będzie tak wyglądac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.11.2011 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Muszę Wam się do czegoś przyznać Dopiero dzisiaj jak jest już założona folia paroprzepuszczalna to widać jak dom będzie się kreował w przyszłość i dopiero dzisiaj zaczął mi się podobać Dodałem jeszcze jedno zdjęcie do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 29.11.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 faktycznie inaczej się od razu dom prezentuje a co do dodatków to u nas wszystko przyszło razem z blachą, niczego nie zabrakło i nic nie trzeba było dowozić a nawet później mały zwrot robiliśmy i dopiero faktura poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.11.2011 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) No ja na razie na WZ-tki wszystko biorę. A braki w zestawie wiążą się z innymi podejściami sprzedawcy i wykonawcy. Sprzedawca twierdzi, żeby haki na rynny montować co 70cm, natomiast wykonawca montuje co 50cm, ze względu na to, że montując co 50cm potrafiły się rynny oberwać zimą. Ale faktycznie takie braki mnie ciągle deprymują, a przede wszystkim denerwują. Bo muszę ciągle jeździć i coś załatwiać. A że kolor mam niespotykany bo 387, to w dodatku na wszystko jak się okazuje muszę czekać po kilka dni... Ech... Ale za co mogę jeszcze Panów pochwalić, to sposób w jaki wyginają blachę na deski okapowe. Bez zbędnych zagięć, bez ceregieli. Po prostu schludnie, gładko i pięknie I wiem, że to tak trochę głupio pisać w samych superlatywach o SWOIM dachu, ale tak po prostu jest, i nikt tego nie zmieni Pięknie to brzmi: "swój dach" Edytowane 29 Listopada 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 29.11.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 dach.... kiedy to było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 29.11.2011 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 No ja to na pewno Esiak już Ciebie nie dogonię, bo po oknach będzie przestój na kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 30.11.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam sąsiada - my budujemy pod Łęczycą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 30.11.2011 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Witam, się witam dziennik jest? Jest - sam sobie odpowiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.12.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Klaudiusz, z okien dachowych polecam Veluxa GPL - okno uchylno-obrotowe, funkcję uchyłu realizuje się poprzez dolną klamkę, a obrót okna poprzez górną rączkę - która służy również do wentylacji: http://www.velux.pl/pl-PL/PublishingImages/180x180/102139-01-180x180.jpg http://www.velux.pl/pl-PL/PublishingImages/70/102258-01-70x70.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 01.12.2011 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Fajna rzecz, ale cena ponad 1600zł poważnie odstrasza Ja za swoje płaciłem 1200zł, a mam ich pięć. Więc dodatkowo 2tys. złotych musiałbym wyłożyć. Gdybym nie musiał ciąć kosztów, to pewnie położyłbym dachówkę. Ja wziąłem zwykłe GZL z nawiewnikami i GGU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.12.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Skoro ty sie przyznales to i ja to zrobie:-) mi nasz dom zaczal sie w koncu podobac po moim ostatnim pobycie w PL,wtedy tez moglam sie nim w koncu nacieszyc,bo nikogo nie bylo:-D nikogo-w sensie pracownikow... moglam w koncu "podotykac" te wszystkie sciany i chodzic bez skrepowania. 12 grudnia wyjazd do PL az na 5tyg, wiec nadrobie moje zaleglosci w jezdzeniu do domku i cieszeniu sie nim:-D:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 03.12.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Wybraliście bardzo ładny kolor blachy - naprawdę świetnie się prezentuje Komin też niczego sobie - spełnia wszelkie forumowe standardy Etap krycia dachu, gdy zaczął wyłaniać się właściwy wygląd domu, wspominam z niezwykłą nostalgią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.12.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Wybraliście bardzo ładny kolor blachy - naprawdę świetnie się prezentuje Komin też niczego sobie - spełnia wszelkie forumowe standardy Etap krycia dachu, gdy zaczął wyłaniać się właściwy wygląd domu, wspominam z niezwykłą nostalgią... Dzięki za miłe słowa Agata wybierała kolor dachu. Ja chciałem czarny, ale skusił mnie widok okien w kolorze dąb bagienny i tak już zostało. Na razie jestem bardzo zadowolony. Dzisiaj były pierwsze deszcze, a komin suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.12.2011 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Skoro ty sie przyznales to i ja to zrobie:-) mi nasz dom zaczal sie w koncu podobac po moim ostatnim pobycie w PL,wtedy tez moglam sie nim w koncu nacieszyc,bo nikogo nie bylo:-D nikogo-w sensie pracownikow... moglam w koncu "podotykac" te wszystkie sciany i chodzic bez skrepowania. 12 grudnia wyjazd do PL az na 5tyg, wiec nadrobie moje zaleglosci w jezdzeniu do domku i cieszeniu sie nim:-D:-D Mi dom się bardzo podoba, nie wyobrażałem sobie nawet takiego efektu Ale coś mi się nie podoba - ogromny bałagan jaki został po budowie Najgorsze jest to, że jeszcze nie mam światła w domku i powolutku będę sprzątał tylko w soboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.12.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 My mieliśmy to szczęście, że ekipy sprzątały po sobie w domu a na koniec wykonawca sprzątnął wszystko wokół domu także niestraszny nam śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.12.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Ja ogólnie mam posprzątane, tzn. poukładane na kupkach. Ale tych kupek mam chyba ze dwadzieścia. Trzeba je przesortować, i to pooddzielać to co jest do spalenia i to co jest do oddania na złom. Jeszcze muszę deski porozbijać. Wrrrr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.12.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 No u nas już nic nie ma - deski,stemple i rygle sprzedaliśmy, gruz z rozbiórki altany i wszelkie inne śmieci wywiezione, a teren zagrabiony chociaż wyrównywanie i tak na przyszły rok zostawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.12.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Napiszę może dość trywialnie: zarąbista wyszła Wam chałupa! Wprost nie mogę się doczekać efektu finalnego, przeczuwam jedynie, ze będzie z...ście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.12.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 (edytowane) Bo się zawstydzam Dziękuję bardzo. Efekt finalny niestety będzie dopiero zaaaaa 3-4 lata, może 5. Mam taką nadzieję. W każdym bądź razie po ślubie Edytowane 4 Grudnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 04.12.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 oj tam oj tam - wystrzeliliście niczym z dubeltówki a kończyć chcecie za 3 lata? Przewiduję, że nastąpi to o wiele wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts