Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sadyba B Agaty i Klaudiusza - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No ja na razie na WZ-tki wszystko biorę. A braki w zestawie wiążą się z innymi podejściami sprzedawcy i wykonawcy. Sprzedawca twierdzi, żeby haki na rynny montować co 70cm, natomiast wykonawca montuje co 50cm, ze względu na to, że montując co 50cm potrafiły się rynny oberwać zimą. Ale faktycznie takie braki mnie ciągle deprymują, a przede wszystkim denerwują. Bo muszę ciągle jeździć i coś załatwiać. A że kolor mam niespotykany bo 387, to w dodatku na wszystko jak się okazuje muszę czekać po kilka dni... Ech...

Ale za co mogę jeszcze Panów pochwalić, to sposób w jaki wyginają blachę na deski okapowe. Bez zbędnych zagięć, bez ceregieli. Po prostu schludnie, gładko i pięknie :) I wiem, że to tak trochę głupio pisać w samych superlatywach o SWOIM dachu, ale tak po prostu jest, i nikt tego nie zmieni ;) Pięknie to brzmi: "swój dach" ;)

Edytowane przez klaudiuszozo

Klaudiusz, z okien dachowych polecam Veluxa GPL - okno uchylno-obrotowe, funkcję uchyłu realizuje się poprzez dolną klamkę, a obrót okna poprzez górną rączkę - która służy również do wentylacji:

http://www.velux.pl/pl-PL/PublishingImages/180x180/102139-01-180x180.jpg

http://www.velux.pl/pl-PL/PublishingImages/70/102258-01-70x70.gif

Skoro ty sie przyznales to i ja to zrobie:-) mi nasz dom zaczal sie w koncu podobac po moim ostatnim pobycie w PL,wtedy tez moglam sie nim w koncu nacieszyc,bo nikogo nie bylo:-D nikogo-w sensie pracownikow... moglam w koncu "podotykac" te wszystkie sciany i chodzic bez skrepowania. 12 grudnia wyjazd do PL az na 5tyg, wiec nadrobie moje zaleglosci w jezdzeniu do domku i cieszeniu sie nim:-D:-D

Wybraliście bardzo ładny kolor blachy - naprawdę świetnie się prezentuje :) Komin też niczego sobie - spełnia wszelkie forumowe standardy ;)

Etap krycia dachu, gdy zaczął wyłaniać się właściwy wygląd domu, wspominam z niezwykłą nostalgią...

Dzięki za miłe słowa ;) Agata wybierała kolor dachu. Ja chciałem czarny, ale skusił mnie widok okien w kolorze dąb bagienny i tak już zostało. Na razie jestem bardzo zadowolony. Dzisiaj były pierwsze deszcze, a komin suchy ;)

Skoro ty sie przyznales to i ja to zrobie:-) mi nasz dom zaczal sie w koncu podobac po moim ostatnim pobycie w PL,wtedy tez moglam sie nim w koncu nacieszyc,bo nikogo nie bylo:-D nikogo-w sensie pracownikow... moglam w koncu "podotykac" te wszystkie sciany i chodzic bez skrepowania. 12 grudnia wyjazd do PL az na 5tyg, wiec nadrobie moje zaleglosci w jezdzeniu do domku i cieszeniu sie nim:-D:-D

Mi dom się bardzo podoba, nie wyobrażałem sobie nawet takiego efektu :) Ale coś mi się nie podoba - ogromny bałagan jaki został po budowie :( Najgorsze jest to, że jeszcze nie mam światła w domku i powolutku będę sprzątał tylko w soboty.