Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sadyba B Agaty i Klaudiusza - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 696
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

eh, jaki ten świat mały ... ale za to uwielbiam nasze miasteczko, że nie jesteśmy anonimowi ;) a nie jak w Łodzi czy Warszawie...

moja koleżanka z Łodzi bardzo się dziwiła, gdy szłyśmy główną ulica Ozo i na zmianę mówiłam komuś " cześć" lub " dzień dobry"; " To wy się tu wszyscy znacie ? - pytała zaskoczona :)

Mam nadzieję, że będę mógł pomagać innym również jako FORUMOWICZ, to brzmi dumnie :)

wiedza i doświadczenie są tutaj bardzo w cenie :)

możesz być dumny, bo jak zauważyłam, dzięki Twojemu wsparciu powstaje kolejny dziennik budowy!

Fakt, że początki poruszania się na forum bywają uciążliwe...

nie, no chyba żartujesz.... zanim podejmiemy jakąś jednomyślną decyzję, to sporo czasu musi upłynąć, no i same przeszkody piętrzą nam się na drodze :)

- nie mamy odpowiedniego środka transportu

- nie możemy wynająć, bo nie umiemy takim czymś jeździć

- jak dobrze pójdzie to w tygodniu znajomy zarejestruje sam. dostawczy - byłaby możliwość transportu

- płytki z podanej przez Ciebie strony - firma Al Bet - 50x50 używane po 6,05zł, a nowe szare 35x35 po 5,80zł.

to już wolałabym te płyty ze OSM ( ciekawe, czy można z nimi negocjować ceny??? )

No właśnie! Aż mnie palce swędzą do pisania a tu nie mogę! Ciągle czekamy za badaniami geologicznymi ze względu na planowaną przydomową oczyszczalnie, ponieważ bez nich nie możemy ruszyć dalej :/ Działka stoi sama, tęskni za mną. No ale cóż ja mogę poradzić... Chyba napiszę coś o planowanych zmianach w projekcie, ponieważ zauważyłem że jeszcze nic o tym nie pisałem. Ot taka ze mnie mała gapa.

A dzwoniliście do tego faceta co miał po złotówce? Cholercia, znowu zapomniałem się zapytać sąsiada o numer telefonu do tego faceta z Łodzi :/ Jutro już wejdę do niego osobiście do domu. O! Jest na gg... Ciekawe czy odpisze. Ponoć próbował załatwić w OSM - bardzo trudna sprawa i zrezygnował.

Klaudiusz- jak Ty świetnie piszesz, doskonale się czyta. Dom zapowiada się piękny, przestronny i chyba dobrze rozplanowany, czyli funkcjonalny. Będziesz mógł też powiedzieć, że dom postawiłeś razem z dziadkiem - a to jest bezcenne. Działkę macie naprawdę uroczą (pojęcia nie mam gdzie położoną), jesteście młodzi i ambitni - cały świat macie u stóp - dacie radę!

No i się ukazał nowy wpis w dzienniku III A :)

Działka jest na końcu ulicy Kochanowskiego. Potocznie zwanym w ozorkowskim slangu jako: "$#%%@ dołek" - przynajmniej ja taką nazwę wielokrotnie słyszałem. Przy samej rzece Bzurze.

Dziękuję za słowa otuchy i za wsparcie. Co do mojego pisania... Staram się jak mogę. Wasz dziennik również się czyta jak dobre opowiadanie Pisarskiego :) I ewanz również fajnie pisze :) Ogólnie fajna ozorkowska grupka nam się szykuje! Niedługo utworzymy grupę ozorkowsko-zgierską i podbijemy forum muratora! :)

Edytowane przez klaudiuszozo

Czasami dobrze żyć w małej społeczności, ludzie się znają i można liczyć na jakąś uprzejmość...

Dzienniczek Chaberka czytałam zanim się dowiedziałam, że to ktoś z sąsiedztwa i z tego co zrozumiałam to chyba nawet koleżanka po fachu, czy tak? A w grupie zawsze raźniej!:)

Kiedy zamierzacie wystartować z budową?