klaudiuszozo 12.04.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Dokładnie koleżanka po fachu Z budową chciałbym wystartować jakoś po sesji. Myślę, że się uda zrobić fundamenty, może coś więcej. Ale to jest uwarunkowane pozwoleniem na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.04.2011 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Eh, widzę, że wszyscy się tutaj dobrze znamy, mimo że tak naprawdę nigdy ze sobą nie rozmawialiśmy - ale ku temu będzie mam nadzieje jeszcze okazja Może jakaś kawa, albo grill, no przynajmniej ta wspomniana przez Ciebie chłodna oranżada na tarasie;) Ardea zna mnie, mimo że w tym momencie nie kojarzy, ja w dodatku mogę pozdrowić cioteczkę "Dorę", z kolei nasi mężowie znają się dosyć dobrze jeszcze ze szkolnych lat sieć powiązań robi się coraz gęstsza ( a to kobiece zainteresowanie językami jest w ogóle powalające ) może trzasnąć by tu jakis schemacik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.04.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 jednak niewątpliwie osobą spinającą wszystkie powiązania jesteś Ty Klaudiusz, czego potwierdzeniem jest choćby fakt, że Komentarze do Twojego dzienniczka stają się powoli miejscem towarzyskich pogawędek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 12.04.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Jaki schemat masz na mysli? Modelowej rodziny? Żona - nauczycielka języka w szkole? A facet? No właśnie... Nauczyciel historii i informatyki w wojsku hehehe Oranżada musi być chłodna. Przymusowo! Dobra, spadam montować narzeczonej listwy podłogowe w pokoju, a potem wymienić klocki i opony, bo ma problemy z hamowaniem. Do wieczora! jednak niewątpliwie osobą spinającą wszystkie powiązania jesteś Ty Klaudiusz, czego potwierdzeniem jest choćby fakt, że Komentarze do Twojego dzienniczka stają się powoli miejscem towarzyskich pogawędek No i tak może zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 12.04.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 oj Klaudio co Ty tak sieriozno?? schemacik czyli wykres: kto zna kogo - ot i tyle; sądzę, że wdawanie się w jakiekolwiek szczegóły jest tutaj zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 12.04.2011 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 (edytowane) No bo nie zrozumiałem Ale teraz już wiem, że chodzi o siatki powiązań itd Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 12.04.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 ewanz, w moim dzienniku macie instrukcję budowy przedniego ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 13.04.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Budowa przedniego ogrodzenia faktycznie "przednia" no i na reszcie wiadomo - who is who Niestety już na początku uświadomiliśmy sobie, że przy braku tak zaawansowanej ekipy nasze ogrodzenie może być tylko namiastką prawdziwego tymczasowego ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.04.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Cieszymy się na równi z Wami z doskonałych wrunków geologicznych! i życzymy bezproblemowego PNB (istnieje takie, u nas szybko poszło). A ten przepis na idealne ogrodzenie to dla nas zapóźno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.04.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 No niestety! Pospieszyliście się A ile Wy oczekiwaliście na PNB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.04.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 To pierwsze ogrodzenie jakie mój mąż postawił w życiu, a pomocnicy to też szkolni znajomi z dawnej IIIc, jestem z niego szalenie dumna, on ze swego dzieła też, więc nie krytykuj za bardzo.. (zakryje się roślinkami). Wniosek złożła w naszym imieniu Ania - 30 XI, a 25 I już mieliśmy PNB, nie czepiali się niczego i biorąc pod uwagę wszelkie przerwy świąteczne to chyba szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.04.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) To również było moje pierwsze ogrodzenie i nie mam zamiaru nikogo krytykować I choć nie widziałem go z bliska to na pewno wyszło bardzo ładne. Czas oczekiwania to rzeczywiście dwa miesiące tak jak mówią wszyscy... Ech, myślałem, że zajmie to max 45 dni Dawni znajomi z IIIC to pewnie Amadeusz i spółka? Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez klaudiuszozo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardea 14.04.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 W starostwie nie są upierdliwi to ważne, naciskaj, że zależy Ci na czasie to może będzie mniej niż 45dni...Tak, Amadeo&Koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 14.04.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Pani Ania podpowiedziała mi żebym ja był bardzo namolny i upierdliwy dla ludzi znajdujących się w starostwie to się uda w 3 tygodnie... Zobaczymy... Na razie nie wygląda to za kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.04.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Zycze powodzenia w ubieganiu sie o PnB i cierpliwosci, cierpliwosci, cierpliwosci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 15.04.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Nasza cierpliwość się kończy, no może prawie się kończy, ewentualnie jest jeszcze trochę, ale już nie dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.04.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 ... i gratuluje Panie Kawalerze zareczyn, idziesz jak burza... slub, budowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 18.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam.Rozdzielnicę zrobiłem sam, mogę napisać jak, ale zastanów się czy aby na pewno potrzebujesz już teraz, Jeżeli podpisałeś umowę o przyłączenie ( zapłaciłeś kasę i masz wykonaną skrzynkę SL), podaje ona termin w którym musisz zacząć odbierac prąd( jak nie to kara) to sprawa prosta. Jeżeli tak nie jest i planujesz samoróbną=powolną budowę to musisz wiedzieć że abonament,niezależny od zużycia, przy przyłączu 10 kW kosztuje ok100zł co dwa miechy, więc dużo ludzi kupuje agregat ( ok 1000 zł) i stan surowy budują z agregatem, kosztowo wyjdzie podobnie lub trochę drożej ,no ale zastanie Ci agregat jako rezerwa na czas bez prądu z sieci lub do odsprzedania, to idealne rozwiązanie ( bo nic nie kosztuje)jak stoi budowa bo zabrakło kasy czy nie ma kredytu. Jeżeli chcesz mieć RB to już zacznij ,przez takich co już budują, szukać elektryka który za , ja dałem 100zł, załatwi papierki,narysuje schemat,wykona pomiary izolacji.pozdro Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 18.04.2011 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Sprawa RB chyba już załatwiona Kupię używaną na allegro z atestami itd. Niestety do domu będę miał prowadzone przyłącze kablowe. Bez pozwolenia na budowę ani rusz z tego typu podłączeniem. Elektryk zlecił mi prowizoryczne przyłącze napowietrzne i tak właśnie zrobię. Niestety nie mogę czekać na inne rozwiązanie, ponieważ innego praktycznie nie ma. O opłaty się nie martwię, będę budował powolutku więc podpiszę umowę S11, gdzie się płaci za wykorzystany prąd, a nie za samą możliwość korzystanie z prądu budowlanego. Opcję agregatu przerabiałem. Kupiłem tak jak napisałeś za 1000zł na allegro, co okazało się wielką pomyłką. Porządny używany agregat z silnikiem Hondy kosztuje minimum dwa razy tyle co powiedziałeś. Aha, nie mam jeszcze ani skrzynki SL ani nic nie płaciłem w tym tyg mają przyjść warunki tech. przyłącza. Jade z nimi do elektryczka i on ma już wszystko inne pozałatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 18.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Rozumiem, że oświadczyny zostały przyjęte Gratuluję więc z całego serca, bo przy tak fajnej (i jak widać ze zdjęć - robotnej dziewczynie) grzechem byłoby zwlekać To wielki krok w życiu, co tam włosy... (nawiązując do wyjaśnień Ardea) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts