Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wklady Unico - opinie

maqsz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Arturo72
Nie pogniewam sie tez za opinie od instalatorow sprzedajacych te wklady, o ile potrafia zdobyc sie na obiektywizm :)

Również jestem zainteresowany tematem i mam pytanko.Czy kominki Unico są standartowo przystosowane do wentylacji mechanicznej czy nie potrzebują jakiejś zmiany dodatkowej ?

• 5 weeks później...
Witam,

Nie polecam producenta. Kominki średniej jakości za to obsługa pogwarancyjna pod psem.

Właściciela nic nie obchodzi jak się gwarancja skończy a i w czasie gwarancji jak coś sie uszkodzi lub jest jakaś wada fabryczna to usłyszymy , że to nasza wina!!!!

Podczas zakupu same superlatywy jednak po zapłaceniu podejście się zmienia. Jeżeli jest jakaś usterka to usłyszymy, że się czepiamy i nie znamy się na tym.

Więc jeżeli kogoś mogę przestrzec przed tym garażowym producentem to nie polecam go. Lepiej poszukać może troszkę droższą wersję kominka i mieć spokojną głowę w czasie gwarancji jak i po niej ciesząc się miłym spokojnym płomieniem z kominka jednak nie UNICO z UNIROLU.

Zakład Ciesielsko-Dekarski Krzysztof Kruk - MARCINKOWICE

NIE POLECAM TEJ FIRMY I PRZESTRZEGAM PRZED JEJ WŁAŚCICIELEM. PARTACZE WYKONUJĄCE DACHY. JEŻELI CHCECIE WYDAĆ PIENIĄDZE I MIEĆ ŻLE ZROBIONY DACH , NIE DOKŁADNIE, Z USTERKAMI I BRAKAMI I CIEKNĄCY TO Z DALEKA OD TEJ FIRMY. WŁAŚCICIEL NIE UZNAJE GWARANCJI, NIE ODBIERA TELEFONÓW OD KLIENTÓW W SPRAWIE REKLAMACJI, O WSZYSTKO TRZEBA SIĘ GO PROSIC ŻEBY COŚ NAPRAWIŁ I POPRAWIŁ - JEŻELI W OGÓLE COŚ POPRAWI. ZASADA WZIĄŁEM KASĘ TO PA I DO WIDZENIA.

Tak bywa i jest że każdy może sobie pisać różne rzeczy, tylko gdzie prawda i jakie są fakty?

Na kilkaset sprzedanych, zamontowanych i zabudowanych wkładów UNICO nie miałem problemów typu usterki - gwarancje. A tym bardziej problemów z ich usuwaniem, czy współpracą z producentem.

Jeżeli bym miał poprostu zerwałbym współpracę.

Edytowane przez bohusz

• 1 month później...
Bohusz, mam Dragona 8, czyli kominek bezrusztowy i powietrzny.

hej,

masz juz zrobiona zabudowę? ja też sie bardzo mocno zastanawiam właśnie nad dragonem 8

nie wygląda to źle, a dystrybutor w Poznaniu sprzedaje tego sporo i problemów póki co nie miał.

Jak możesz to wklej jakieś fotki jak wygląda "na żywo" zabudowany

• 3 months później...

ja też znalazłam wkład UNICO, który mi odpowiada, model NEMO 2B (z płaszczem wodnym)

http://allegro.pl/kominki-wodne-unico-nemo-2-b-16-kw-hurtownia-i1833077858.html

Jeśli ktoś zauważa w nim jakieś wady, to bardzo proszę o wypowiedź :).

Chcemy zainstalować go w szkieletowym domu, ogrzewałby 80m2, plus jeden grzejnik w garażu. Byłoby ok. 10 grzejników (jakiej mocy, to jeszcze nie wiem). Myślicie, że da radę? Mąż chce jeszcze dodatkowo zainstalować nawiewy, ale nie wiem, czy jest sens...

Jako dodatkowe źródło cieplne dajemy kocioł gazowy kondensacyjny Vaillanta.