Arek74 06.01.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 U mnie też była przez pierwsze kilka miesięcy względnie czysta , potem zaczęły się jazdy. Teraz, po 2 ltach wystarczy 3h, żeby szyba była niemal cała czarna. ja używam tego wkładu, całą uprzednią zimę, czyli od października do kwietnia, no i teraz tą zimę - nie ma żadnych zmian w funkcjonowaniu kominka ja mam obłożenie szamotem, z refraboxu jest tylko ta półka nad paleniskiem co jakiś czas musze tylko dokręcić klamkę, ale to normalne chyba i nie rzutuje na jakość paleniska zapewnę więcej będę mógł powiedzieć po 10 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 06.01.2017 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 . A to może nie było do palenia?!! :cool:Cóż...Właśnie będę musiał naprawić Brunnera sprzedanego parę lat temu. Bo płatny serwis firmowy, klienta raczej nie interesuje...Zastosujemy (moje sprawdzone) półśrodki... Przynajmniej jest jakiś serwis w twoim przypadku . BTW. Jest jakiś patent na luzy w zawiasach i opadające drzwiczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 06.01.2017 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 ja używam tego wkładu, całą uprzednią zimę, czyli od października do kwietnia, no i teraz tą zimę - nie ma żadnych zmian w funkcjonowaniu kominka ja mam obłożenie szamotem, z refraboxu jest tylko ta półka nad paleniskiem co jakiś czas musze tylko dokręcić klamkę, ale to normalne chyba i nie rzutuje na jakość paleniska zapewnę więcej będę mógł powiedzieć po 10 latach akurat obłożenie pękło mi na początku drugiego sezonu a ta półka z hukiem poleciała pod koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.01.2017 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Oczywiście, że nie bez przyczyny. Podobnie jak też nie bez przyczyny rozsypało się wyłożenie wewnętrzne z super opatentowanego materiału, podobnie jak same z siebie zawiasy opadły, itd. Cóż takie wykonanie. Jednak wykładzina z szamotu , materiału o wiązania ceramicznych powstających podczas wypału , okazuje się być o wiele trwalszą od wielu betonów które są tylko "wysuszone" . Oczywiście są betony wypalane które posiadają dużą żywotność ale wielu producentów oszczędza na wypalaniu. Jeśli wkład ma luzy na zawiasach i wyrobione uszczelki to szybą się będzie brudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 06.01.2017 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2017 Przynajmniej jest jakiś serwis w twoim przypadku . BTW. Jest jakiś patent na luzy w zawiasach i opadające drzwiczki ?Czegoś tu nie kumam...Unico się wypięło?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 07.01.2017 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Jednak wykładzina z szamotu , materiału o wiązania ceramicznych powstających podczas wypału , okazuje się być o wiele trwalszą od wielu betonów które są tylko "wysuszone" . Oczywiście są betony wypalane które posiadają dużą żywotność ale wielu producentów oszczędza na wypalaniu. Jeśli wkład ma luzy na zawiasach i wyrobione uszczelki to szybą się będzie brudzić Luz na zawiasach powoduje dyskomfort w otwieraniu/zamykaniu, ale sam zamek dobrze dociska drzwi. Uszczelki możliwe, że mają nieszczelności ale ja tego nie widzę. Kiedyś zachodziła sadza wyraźnie z jednej strony teraz idzie z każdej. Dla mnie to też dziwne żeby działo się coś z uszczelkami po dwóch sezonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 07.01.2017 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Czegoś tu nie kumam...Unico się wypięło?! Nie miałem już sił im pisać przypomnienia i ponaglenia. Przy pierwszym zgłoszeniu popękanego wyłożenia okazali "gest" i wysłali mi je bez deflektora, twierdząc iż obłożenie nie jest objęte gwarancją 3-letnią. Tyle że w moich warunkach nie ma ani słowa o jakiś wykluczeniach. Po kilku miesiącach jak zawalił się defelktor to mnie skierowali do sklepu że mogę sobie ją kupić. Po iluś moich mailach odpowiedziała ich kancelaria prawna, która podobnie jak Unico po drugim mailu przestała odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.01.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Nie miałem już sił im pisać przypomnienia i ponaglenia. Przy pierwszym zgłoszeniu popękanego wyłożenia okazali "gest" i wysłali mi je bez deflektora, twierdząc iż obłożenie nie jest objęte gwarancją 3-letnią. Tyle że w moich warunkach nie ma ani słowa o jakiś wykluczeniach. Po kilku miesiącach jak zawalił się defelktor to mnie skierowali do sklepu że mogę sobie ją kupić. Po iluś moich mailach odpowiedziała ich kancelaria prawna, która podobnie jak Unico po drugim mailu przestała odpowiadać.Firma powolutku się rozrasta i zaczyna kombinować jak każdy moloch....Zatrudnia się nowych ludzi, przekazuje kolejne pałeczki: od marketingu, od reklamacji, od spuszczania na drzewo...Traci się niestety kontrolę, no bo innego wyjścia nie ma...Zadzwoń i poproś Pana Waldemara (właściciel - ale tylko z nim gadaj, albo wcale - z młodym chyba nic nie załatwisz). Jak mu opowiesz co i jak, powystrzela tych wszystkich pośredników ogniem ciągłym! Chyba, że i Waldek zaczął się bawić w socjotechnikę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 07.01.2017 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Firma powolutku się rozrasta i zaczyna kombinować jak każdy moloch....Zatrudnia się nowych ludzi, przekazuje kolejne pałeczki: od marketingu, od reklamacji, od spuszczania na drzewo...Traci się niestety kontrolę, no bo innego wyjścia nie ma...Zadzwoń i poproś Pana Waldemara (właściciel - ale tylko z nim gadaj, albo wcale - z młodym chyba nic nie załatwisz). Jak mu opowiesz co i jak, powystrzela tych wszystkich pośredników ogniem ciągłym! Chyba, że i Waldek zaczął się bawić w socjotechnikę... Gdybym miał kontakt do właściciela to bym na pewno z niego skorzystał. Teraz to już sprawa ma przeszło rok i wątpię by kogoś to interesowało. Mam już trochę dosć tego tematu, spędziłem na tym mnóstwo czasu a firma pokazała się z kiepskiej strony zarówno pod względem jakości jak i podejścia do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek74 16.01.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Gdybym miał kontakt do właściciela to bym na pewno z niego skorzystał. Teraz to już sprawa ma przeszło rok i wątpię by kogoś to interesowało. Mam już trochę dosć tego tematu, spędziłem na tym mnóstwo czasu a firma pokazała się z kiepskiej strony zarówno pod względem jakości jak i podejścia do klienta jestem zaskoczony, że nikt z Unico tu się nie wypowie...tym bardziej, że bywa tu Pan Wojtek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts