mass13 16.03.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 W tym roku w końcu ocieplę dom. Mam jednak dylemat co do kolejności prac.Do zrobienia jest ocieplenie, skucie opaski betonowej wokół domu i ułożenie kostki na jej miejsce. Czy jeżeli skuję beton i zostanie ziemia to czy nie zachlapie mi elewacji przy każdym deszczu, dopóki nie ułożę kostki. Jakie jest najlepsze wyjście w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palkerson 16.03.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) witam w tym wypadku lepiej zostaw opaskę i najpierw zrób elewację bo najczęściej nowe budynki robi się tak że robi się najpierw elewację i na chwile kładzie jakaś folię by się elewacja nie zachlapała potem w miedzy czasie robi się wykończenie podmurówki i opaskę.. Ps. poza tym myślę że w dzisiejszych czasach to nie jest problem bo tynki są takiej jakości ze nawet jak byś sobie zachlapał elewację błotem to umyjesz nawet wodą z wiadra i wszystko zejdzie Edytowane 16 Marca 2011 przez Palkerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 17.03.2011 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 zawsze mozes zpolozyc folię budowlaną sammam ten dylemat i nie klade tynku az nie skoncze prac ziemnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts