adam998 16.03.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam Podjąłem decyzję wymiany ogrzewania olejowego na gazowe.... cena oleju opałowego na chwilę obecną to 3,60zł/l w moich warunkach czyli 85m2 parter i 85m2 piętro gdzie piętro na chwilę obecna jest jeszcze nie użytkowane i grzane jest po prostu minimalnie tylko ledwie letnie grzejniki, na cały rok czyli ogrzewanie i ciepła woda to 2,6tys litrów. Koszt w zalężności od ceny oleju każdy może sobie obliczyć. Decyzja jest taka że kupuję kocioł gazowy, przemawia do mnie na podstawie tego co wyczytałem w opisach Ulrich Kondensich KOMPRESSOR o mocy 21KW. Czy byłby to dobry wybór zwracam się do fachowców w tej dziedzinie. I jeszcze jedna w tej chwili mam wymiennik na CWU Wiessmana który współpracował z kotłem olejowym Wiessmana czy jest możliwość wykorzystania tego wymiennika do tego kotła Ulricha? Może ktoś już dokonał takiej zmiany i może wypowie się jak ze strony ekonomicznej to wygląda?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 16.03.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 dlaczego akurat ulrich? ponoc problem z serwisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam998 16.03.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 dlaczego akurat ulrich? ponoc problem z serwisem serwis wiadomo jest ważny tak sie składa że w mojej okolicy są dwa punkty serwisowe ulricha.....ale jak dlamnie ważniejsze jest jak taki kocioł się spisuje jesli chodzi o ekonomię i niezawodność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dst_serwis 22.03.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 dlaczego akurat ulrich? ponoc problem z serwisem Na stronie Ulrich jest lista Serwisów Niezależnych, dst_serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts