dawid10.1986 16.03.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Czołem wszystkim Mam pytanie, remontuje stary dom z bali jestem na etapie zbijania starego tynku na trzcinie wewnątrz . Czy po całym zabiegu potraktowac bale jakims impregnatem? jesli tak to jakim? jakie jeszcze zabiegi pielęgnacyjne moge wykonac przed wykonaniem rusztu i KG. wiatroizolacja? jesli tak to czy bezposrednio na zaimpregnowane bale, czy tez na ruszt? dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 16.03.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) zaimpregnuj impregnatem takim jak do więźb się stosuje jak będą dziury po robalach to strzykawką je potraktuj. ruszt na pewno , płyta , jak z ociepleniem jest , będzie ? . Edytowane 16 Marca 2011 przez maciej74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid10.1986 17.03.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Dom planuje ocieplić z zewnątrz wełną plus ruszt drewniany i drewniana elewacja. Jakiej firmy ten impregnat do więźby? chodzi o ten co barwi na zielony kolor?jego się miesza z wodą? czym nanosić impegnat pędzlem, czy ciśnieniowo posiadam kompresor. Jeszcze mam takie pytanie szpary miedzy balami mogę użyć pianki takiej jak do montażu okien? resztki mchu usunąć szczotką drucianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej74 17.03.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 To ten co barwi na zielono są też czerwone, brązowe ,bezbarwne rozcieńcza się wodą , najlepiej natryskiem nanosić , między szpary pianka na ruszt wew folia paroizolacyjna na to gk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek57 17.03.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 hehe,, pewnie chodzi i grupe INOX . Ja bym "pojechał" pędzlem ale impregnatem 3V3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid10.1986 18.03.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 maciej74 rozumiem ze folie paroizolacyjną na ruszt tak aby miedzy folią a balami pozostała szczelina wentylacyjna? Następna sprawa czy w lazience zastosować dodatkowe ocieplenie z welny od wewnątrz? Jak masz rozwiązaną sprawe z wentylacją, bo sie zastanawiam.Niestety naturalna popsuta. Plastikowe okna, wylewki. Na mechaniczna z rekuperatorem raczej mnie nie stac. Jakies pomysly? Słyszałem o dużym wiertle i porobieniu wywietrzników pod oknami? sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts